SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY

Finală tare la BRD Trophy: Favorit vs campion » Grigor Dimitrov şi Lukas Rosol se vor întîlni în ultimul act

Grigor Dimitrov
Grigor Dimitrov

Articol de , - Publicat duminica, 27 aprilie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 27 aprilie 2014 00:00

Bulgarul a beneficiat în semifinale de abandonul lui Gael Monfils la scorul de 5-1 în primul set, în timp ce cehul a avut parte de un meci lung cu Robin Haase.

Ieri a ieşit soarele la Arenele BNR. După două zile friguroase. Aleile au fost pline, copii mici cu mingi mari în mîini, tineri gătiţi pentru o ieşire la iarbă verde, fete atent machiate. Arena a fost aproape plină într-o zi care a început cu semifinala dintre Lukas Rosol şi Robin Haase.

A fost o bătălie pe cinste, cu răsturnări de situaţie, cu execuţii de fineţe venite din mîna olandezului care ţine racheta în mîna dreaptă, dar în viaţa de toate zilele e stîngaci şi cu execuţii în forţă ale de acum familiarului Lukas Rosol. Cehul care s-a impus anul trecut la Bucureşti n-a mai jucat nici o finală pînă în tot acest timp, cel mai sus urcînd în semifinale la Viena, pe finalul lui 2013.

Lui Rosol nu i-a fost uşor cu Haase, a pierdut primul set cu 3-6 şi a fost condus cu 2-0 în cel de-al doilea. Însă, din acel moment, el s-a echilibrat şi a început să-l rănească pe Haase cu loviturile sale.

A egalat la seturi şi apoi a defilat în al treilea. S-a încheiat cu un pumn strîns, cu un strigăt şi cu 3-6, 6-3, 6-2 pentru cehul care anul trecut a făcut întrega arenă centrală să plîngă, după ce a mărturisit că trofeul e pentru tatăl său care decedase cu zece zile înainte de startul turneului.

Cea de-a doua semifinală promitea multe. În ea urmau să se întîlnească principalul favorit Grigor Dimitrov, 16 ATP, şi Gael Monfils, 24 ATP. Partida a început cu cîteva minute întîrziere, iar motivul avea să se vadă chiar pe teren. Monfils a părut că e deranjat de ceva. Încerca să se deplaseze, dar nu putea.

În doar 15 minute s-a făcut 5-1, iar atunci Gael a făcut semn că se opreşte. O problemă la gleznă e cea care l-a făcut să se retragă. La Casablanca, francezul şi-a sucit-o, iar la Bucureşti în drumul spre teren a călcat din nou strîmb.

Bulgarul era chiar în spatele lui şi a văzut totul. Gael a fost nevoit să se întoarcă la vestiare pentru ca trainerul să-i aplice un bandaj. Şi de aici şi întîrzierea de cîteva minute.

"Îmi pare rău că s-a terminat aşa. Dar cu toate acestea va fi un sentiment plăcut să mă trezesc duminică, să ştiu că voi juca finala", a spus Dimitrov. Pentru el va fi al patrulea ultim act pe care îl joacă bulgarul în vîrstă de 22 de ani. Azi va fi din nou soare şi un prilej bun de a umple Terenul Central.

"Nu am jucat niciodată pînă acum unul împotriva altuia. El este favoritul, dar nu am nimic de pierdut. Îmi place să joc pe Terenul Central de la Bucureşti şi voi lupta pînă la ultima picătură de energie" (Lukas Rosol)

"Pornesc cu încredere, în această săptămînă am învins jucători buni. Trebuie să fiu pregătit pentru că ştiu la ce să mă aştept de la el" (Grigor Dimitrov)

614692-dimitrov-vs-rosol.jpg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează