SPORTURI  »  TENIS  »  BRD TROPHY

Finale reportate » Ploaia care a căzut obsedant a determinat schimbarea programului la BRD Trophy

Florin Mergea și Horia Tecău, în timpul meciului de ieri, sub stropii de ploaie // FOTO Raed Krishan
Florin Mergea și Horia Tecău, în timpul meciului de ieri, sub stropii de ploaie // FOTO Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 25 aprilie 2016 00:00

Cât de cald și însorit a fost vineri și sâmbătă! Și ce schimbare de vreme ieri, în ziua în care erau programate finalele, de dublu, respectiv de simplu, de la BRD Năstase Țiriac Trophy!

Prognoza nu era o necunoscută, de aceea programul era fixat să înceapă la 11:30, cu confruntarea dintre perechile Florin Mergea-Horia Tecău și Chris Guccione-Andre Sa. Exact în preajma acelei ore însă s-a pornit prima repriză de ploaie.

Speranțele s-au stins, câțiva spectatori s-au refugiat în tribună, sub copertină, ca să-și țină locurile, restul au umplut aleile Parcului cu Platani, sub umbrele, sau au căutat o cafea, o prăjitură, un hot dog.

Scurte intervale în care ploaia a slăbit în intensitate au readus gândurile pozitive și, în fine, în jurul orei 14:00 finala de dublu a pornit. Mergea și Tecău au reușit primii break-ul, distanțându-se la 4-2 și chiar servind pentru set la 5-3.

Între timp, stropii au devenit tot mai intenși, mai stăruitori. Condiții grele de joc, dar ambele echipe doreau să închidă măcar primul act. Guccione și Sa au revenit, au egalat la 5, însă imediat a venit un nou break. Cu mingile grele, îmbibate de apă, care aproape nu săreau, românii, favoriții principali, s-au impus cu 7-5. Meciul a fost întrerupt imediat, sub valurile de ploaie.

Iar decizia ca finala de dublu, ca și cea de dublu, Fernando Verdasco-Lucas Pouille, să fie reportate pentru azi a fost luată la ora 17:30.

2ediții anterioare au avut finala disputată luni, în 1998 și 2003

Programul de azi

Teren Central, ora 9:30: finala de dublu (se reia de la 7-5 pentru Mergea și Tecău), urmată, nu înainte de ora 10:00, de finala de simplu.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează