SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Forţă contra varietate » Finala de la Wimbledon se va între Serena Williams şi Agnieszka Radwanska

Radwanska a trecut de nemţoaica Kerber şi s-a calificat în finala cu Serena Williams
Radwanska a trecut de nemţoaica Kerber şi s-a calificat în finala cu Serena Williams

Articol de - Publicat vineri, 06 iulie 2012 00:00 / Actualizat joi, 05 iulie 2012 21:10

Serena Williams şi Agnieszka Radwanska joacă mîine, de la ora 16:00 (direct Digi 2), pentru trofeul de la Wimbledon.

Cine ar fi crezut că Serena Williams va juca din nou pentru un trofeu de Mare Şlem? A fost la un pas de moarte, după ce doctorii au descoperit că a făcut o embolie pulmonară în primăvara lui 2011. Gîndurile ei nu cuprindeau tenisul atunci.

După multe tratamente şi zile de pauză, Serena s-a întors pe teren. La început a fost greu, cu înfrîngeri, cu îndoieli. Unii ar fi spus că Wimbledon 2010 a fost ultimul trofeu al carierei pentru Serena. Dar ea a crezut că poate reveni şi ieri s-a calificat în finală la Wimbledon după ce a trecut de Victoria Azarenka cu 6-3, 7-6 (6).

"Sînt foarte fericită", a spus americanca. După 13 trofee de Mare Şlem şi o experienţă medicală îngrozitoare, pe Serena încă o mai fac fericită victoriile din tenis. "Urăsc să pierd, dacă pierd în finală nu păstrez trofeul. La finalul zilei dacă nu eşti prima, eşti ultima", a spus ea.

Cine ar fi crezut că Agnieszka Radwanska va juca într-o finală de Mare Şlem? O jucătoare cu posibilităţi imense, dar care nu reuşise pînă acum să ajungă aici. Ieri, ea a învins-o pe Angelique Kerber cu 6-3, 6-4. "Sînt cele mai frumoase două săptămîni din cariera mea", a spus poloneza. Mîine, ambele vor avea emoţii.

Întîlniri aprinse
Roger Federer, Novak Djokovici, Andy Murray şi Jo-Wilfried Tsonga sînt cei patru semifinalişti de la această ediţie a Wimbledon-ului. Azi, Roger îl întîlneşte pe Nole în cea de-a 27-a întîlnire dintre cei doi şi cea de-a noua în semifinalele unui turneu de Mare Şlem. Federer conduce la general cu 16-14, iar Djokovici cu 5-3 la semifinale. Tsonga şi Murray s-au întîlnit de şase ori, francezul reuşind o singură victorie.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
serenka_williamsova
serenka_williamsova  •  06 Iulie 2012, 01:36

daca servicul in finala va merge ca si pana acum, poloneza n-are nicio sansa. singura problema pt serena e ca ea sa nu puna prea multa presiune pe sine, asa cum a facut in finala de la us open anul trecut cu stosur... a defilat pana in finala si apoi a clacat nesperat. totusi foame de victorie e prea mare si nu cred ca asemenea accident se poate repeta. turneul asta nu a jucat prea bine dar servicul ei imens a adus-o pana aici si sper sa fie al 14-lea slam pt ea !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează