SPORTURI  »  TENIS  »  ATP 'S-HERTOGENBOSCH

Fostul număr 3 mondial s-a întors cu victorie după aproape 2 ani! » „Iau lucrurile zi după zi"

Milos Raonic în timpul meciului cu Miomir Kecmanovic Foto Imago
Milos Raonic în timpul meciului cu Miomir Kecmanovic Foto Imago

Articol de - Publicat luni, 12 iunie 2023 18:46 / Actualizat luni, 12 iunie 2023 21:08

Milos Raonic, 32 de ani, fără clasament oficial, a câștigat în turul 1 la 's-Hertogenbosch, 6-3, 6-4, revenind pe terenuri după aproape 2 ani de pauză din cauza accidentărilor

Nu mai jucase un meci din iulie 2021, din turneul de la Atlanta, unde ceda în runda inaugurală. Apoi a intrat într-o pauză impusă de accidentările gamba și la piciorul drept, din cauza cărora absentase deja trei luni pe parcursul acelui sezon. Milos Raonic, fost număr 3 mondial, finalist la Wimbledon 2016, a dispărut din atenție. Până azi. Unii i-au prezis retragerea, dar canadianul a revenit pentru a-și mai da o șansă.

Folosindu-și clasamentul protejat, Raonic s-a înscris în turneul ATP 250 de la 's-Hertogenbosch (Olanda). Iarba este o alegere inspirată și deloc surprinzătoare pentru un jucător cu serviciu excelent și care a strâns rezultate importante pe această suprafață. 

Milos Raonic, doar 3 puncte pierdute cu primul serviciu!

În primul tur, l-a întâlnit pe sârbul Miomir Kecmanovic, numărul 39 ATP, pe care l-a învins în numai 85 de minute, 6-3, 6-4. A fost o etalare a jocului său dintotdeauna și o realizare superbă la serviciu, cu 92% eficiență pe prima minge.

„E frumos să fiu aici după aproape doi ani", a declarat Milos Raonic după această revenire încărcată de emoție. „E frumos și că pot să-mi mai acord o șansă, sper să urc cât pot de mult pe tablou. Am depus mult efort, vreau să văd unde mă va duce", a adăugat el.

Milos Raonic: „A fost teribil cât timp nu am putut face nimic”

„A fost o reală plăcere să joc în fața spectatorilor. Timp de un an întreg, nu am lovit nici măcar o minge de tenis, iar acum sunt în fața atâtor spectatori. Am avut nervii întinși la maximum, sincer, ar fi fost mai ușor dacă nu s-ar fi aflat nimeni în tribune", a dezvăluit cu glas tremurat și o undă de umor Raonic.

3 este loculcel mai înalt ocupat de Milos Raonic în carieră, pe 21 noiembrie 2016

8 titluri ATPa strâns canadianul până acum, cel mai recent fiind la Brisbane 2016

Pentru canadian acesta este doar începutul, un pas mic înainte. „Iau totul zi după zi. A fost teribil cât timp nu am putut face nimic, dar mă bucur că m-am întors încă o dată. Am șansa să fiu pe teren, să joc, să concurez, să muncesc, de aceea sunt recunoscător", a încheiat canadianul.

El a avut până acum o carieră fragmentată de accidentări, între care ies în față cele de la șoldul drept – 2011, gleznă – 2014, piciorul drept – 2015, adductor, ruptură de cvadriceps – 2016, genunchi – 2018, gamba și piciorul drept – 2021.

În perioada de pauză, și-a rotunjit însă viața personală, căsătorindu-se în aprilie 2022 cu Camille Ringoir, în Italia, cei doi fiind împreună din 2019. Camille, belgiancă, este model și a apărut pe coperta revistelor Elle (Cehia), Marie Claire (Belgia) și Elle (Singapore).

Fostul număr 3 mondial s-a întors cu victorie după aproape 2 ani! » „Iau lucrurile zi după zi
Milos Raonic și soția sa, Camille

Citește și: 

Simona Halep, înapoi pe terenul de tenis » Unde și cu ce jucătoare de top s-a fotografiat
WTA
Simona Halep, înapoi pe terenul de tenis » Unde și cu ce jucătoare de top s-a fotografiat
Cel mai echilibrat din toate timpurile » Novak Djokovic: „Mereu m-am comparat cu Federer și Nadal”
Roland Garros
Cel mai echilibrat din toate timpurile » Novak Djokovic: „Mereu m-am comparat cu Federer și Nadal”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  13 Iunie 2023, 08:27

Multa sanatate Milos si noroc! Catelusii sunt tare scumpi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close