SPORTURI  »  TENIS  »  BRD BUCHAREST OPEN

FOTO Irina Diesel » Begu este în semifinale la BRD Bucharest Open! Cu cine se va duela pentru un loc în ultimul act

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor +7   FOTO
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de , - Publicat vineri, 21 iulie 2017 19:25

Favorita 7 a turneului BRD Bucharest Open, Irina Begu, s-a calificat vineri în semifinalele de la București, după un 7-5, 6-0 convingător cu Pauline Parmentier.

Ziua sferturilor de finală de la BRD Open a fost și cea mai călduroasă din toată săptămâna. Nimeni nu vrea să stea mult pe teren când soarele arde, coace, prăjește, iar dreptunghiul de zgură roșcată pare un deșert în miniatură.

Așa este însă tenisul, iar pentru majoritatea jucătoarelor adaptarea a devenit o a doua natură. Carla Suarez Navarro reușise să fie expeditivă în condiții dure, câștigând primul meci din program în o oră și 6 minute, 6-0, 6-3 cu Tatjana Maria. După, îi rămânea să semneze din nou zeci de autografe, să se refacă și să aștepte următorul "sfert", pentru a-și afla adversara.

Pentru Irina, această săptămână de la Arenele BNR e clar în topul anului. Își caută încrederea, care în prima jumătate oscilase brutal, înclinând mai des spre abis. Și o găsește din ce în ce mai bine.

De la meci la meci traseele se limpezesc, iar loviturile capătă sensul pozitiv și greutatea necesară. Ca și cu o zi înainte însă, a avut nevoie de timp pentru a-și intra în ritm. Luptând pentru un loc în semifinale, a întâlnit-o pe Pauline Parmentier, jucătoare experimentată, cu background de zgură. Iar franțuzoaica a pornit cu mai multă decizie, făcând break și distanțându-se la 4-1.

Românca a avut însă o reacție promptă. A recuperat break-ul și, chiar dacă și-a mai cedat o dată serviciul, prezența ei în meci era din ce în ce mai consistentă. Anunța ceea ce avea să urmeze: o luare în stăpânire cvasitotală a terenului. "Pare că am un motor Diesel, mă încălzesc mai greu, îmi trebuie mai mult timp până mă regăsesc, până intru în ritm", a explicat ea după meci.

"Jocul e mult mai compact"

De fiecare dată, transformarea e spectaculoasă. Erorile pier, iar execuțiile reușite înfloresc, una după alta, tot mai colorate, mai intense. În schimburile lungi de mingi, Irina a dictat, atât prin lungime, cât și prin forță și unghiuri.

Total eliberată, cu brațul relaxat, a găsit una dintre cele mai bune versiuni ale sale. "Nu sunt genul de jucătoare care să se apere, îmi place să stau aproape de linie, să conduc punctul", a spus Irina. Și exact așa a procedat, închizând primul set cu 7-5 și dominându-l pe al doilea, 6-0.

Este doar a doua semifinală a ei de anul acesta, după cea de la Istanbul, din aprilie. Irina crede însă că, din punctul de vedere al tenisului, acum stă mult mai bine.

"Jocul a crescut, e mult mai compact. Și în ceea ce privește mentalul e un salt, am mai multă încredere. Am lucrat mult și la partea fizică, cred că se vede și pe teren", a detaliat ea. De aceea știe că va avea rezerve suficiente de energie pentru a disputa azi două meciuri, și la simplu, și la dublu. "Nu va fi nicio problemă. De aceea m-am înscris și la dublu, vreau să reușesc un rezultat cât mai bun și acolo". z

Întâlnire cu Carla

Begu o va înfrunta sâmbătă, pentru calificarea în finală, pe Carla Suarez Navarro. "Va fi un meci foarte greu. Ea este o jucătoare dificilă, solidă, îi place să ia mingea repede. E posibil chiar ca aici să se facă diferența, în favoarea celei care va reuși să stea mai aproape de linie și să fie mai agresivă", a spus românca.

Coincidență, Irina a obținut singura ei victorie în fața ibericei tot la București și tot în semifinale, în 2011, la turneul ITF cu premii de 100.000 de dolari pe care l-a și câștigat. "Mi-ar plăcea să fie din nou așa, oricum, îmi doresc să câștige o româncă acest turneu", a încheiat ea. 

67% a fost procentajul de reușită al Irinei Begu pe primul serviciu, mult mai bun decât al adversarei și decisiv în cifrele victoriei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
176901212832165
Dan Petnaise  •  22 Iulie 2017, 04:25

Jurnalist de viitor, care se documenteaza.

176901212832165
Dan Petnaise  •  22 Iulie 2017, 04:23

Felicitari celui ce a facut acest comentariu. Mai rar pe aici. Profesionist.

251809008486653
Ghita Ghee  •  21 Iulie 2017, 22:15

Felicitari Irina !!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează