SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

FOTO Stop de două ori » Monica Niculescu și Ana Bogdan s-au oprit în primul tur la Australian Open

Ana Bogdan a reușit opt lovituri direct câștigătoare, în timp ce adversara sa a ajuns la douăzeci și unu // FOTO Guliver/GettyImages +4   FOTO
Ana Bogdan a reușit opt lovituri direct câștigătoare, în timp ce adversara sa a ajuns la douăzeci și unu // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 18 ianuarie 2017 00:00

La începutul turneului de la Melbourne, România avea șase reprezentante pe tabloul principal. După primul tur a rămas cu două, după Simona Halep și Patricia Țig, ieri au fost eliminate Ana Bogdan și Monica Niculescu.

Seria de trei victorii reușită de Ana Bogdan în calificări a fost întreruptă pe grila principală de Elena Vesnina, favorită 14 la Australian Open. Românca de pe locul 125 a luptat mult în primul set pentru a ține pasul cu experimentata rusoaică.

Dar până la urmă meciul s-a încheiat în două seturi, Vesnina impunându-se cu 7-5, 6-2 într-o oră și douăzeci și două de minute. Pentru Bogdan, acesta a fost al doilea turneu de Mare Șlem la care a jucat pe tabloul principal, după ce în 2016 a ajuns în turul al doilea la US Open.

Monica Niculescu a avut parte de un meci infernal contra rusoaicei Anna Blinkova, o jucătoare de 18 ani, venită din calificări, care ocupă locul 189 în ierarhia mondială și care a jucat ieri pentru prima oară la un turneu de Mare Șlem. Disputat pe o căldură infernală, meciul le-a stors de toate resursele pe ambele combatante.

Blinkova s-a impus cu 6-2, 4-6, 6-4 în 135 de minute. "Am probleme mari la mușchii abdominali, probleme care s-au agravat la Hobart, în sferturi de finală. Mă doare foarte tare când servesc, mă doare când tușesc, mă doare când mă încordez. Am avut un program prea încărcat în perioada asta și de aceea a apărut o suprasolicitare", a spus Monica pentru Adevărul. Niculescu a bifat a zecea participare la Australian Open și este la a cincea eliminare încă din primul tur.

Halep s-a întors acasă

Simona Halep a ajuns ieri în România, după ce, duminică noaptea, ea a pierdut în primul tur la Melbourne, la americanca Shelby Rogers.

"Sunt tristă, dar pot spune că mi-am revenit psihic după acest eșec. Am avut şi până acum grijă de mine, dar încerc să am şi mai multă pe viitor. Am avut probleme medicale acolo, la precedentul control medical mi s-a spus că e vorba de tendonul rotulian, dar urmează să fac mai multe investigații. Sper să revin în câteva zile sau săptămâni", a spus ea pentru DigiSport.

Următorul turneul pentru româncă ar trebui să fie cel de la Sankt Petersburg, care debutează pe 31 ianuarie, apoi întâlnirea de Cupa Fed cu Belgia, care se va juca la București între 11-12 februarie.

"Îmi doresc să joc la Fed Cup, cred că mai este suficient timp să mă recuperez, dar nu pot să dau detalii acum, trebuie mai întâi să mă vadă un doctor", a spus ea la DolceSport.

38.000 $este premiul pentru turul întâi la Australian Open

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează