SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA FED

FOTO Unite pentru echipă » Azi începe, sub ameninţarea ploii, barajul pentru Grupa Mondială II a Cupei Fed

Bunele prietene Ana Ivanovici (stînga) şi Sorana Cîrstea vor fi primele pe teren. Sîrboaica are 2-0 în meciurile directe // Foto: Cristi Preda +3   FOTO
Bunele prietene Ana Ivanovici (stînga) şi Sorana Cîrstea vor fi primele pe teren. Sîrboaica are 2-0 în meciurile directe // Foto: Cristi Preda

Articol de , - Publicat sambata, 19 aprilie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 18 aprilie 2014 23:08

Sorana Cîrstea va intra prima pe teren, contra Anei Ivanovici, al doilea meci opunîndu-le pe Simona Halep şi Bojana Jovanovski. Cinci zile s-au antrenat împreună, fentînd ploaia şi vîntul, aşteptînd momentul în care vor putea juca pentru prima dată în faţa propriilor suporteri.

Iar momentul e azi, cînd România înfruntă Serbia în barajul pentru Grupa Mondială II, al doilea eşalon valoric al unei competiţii speciale, Cupa Fed.

Una care există, după cum explica preşedintele ITF, prezent la Bucureşti, dinainte de apariţia organismelor care guvernează tenisul feminin, respectiv masculin, WTA şi ATP.

Încordarea s-a simţit un pic ieri, la tragerea la sorţi a ordinii meciurilor. Mai mult la noi decît în tabăra sîrbă, în care zîmbetele au înflorit mai des. "N-are mare relevanţă ordinea meciurilor, cine intră prima şi cine a doua", a spus Sorana, cea care va deschide disputa, contra Anei Ivanovici.

"Important să fim noi concentrate. Sînt meciuri grele, dar ne dorim să cîştigăm, sîntem determinate". Pentru sîrboaice, în schimb, ordinea chiar contează. Bojana Jovanovski a mărturisit că nu-i place să joace prima, aşa că sorţii au ieşit cum şi-a dorit.

Ivanovici, numărul 12 WTA, şi-a amintit că a jucat primul turneu al carierei, în 2003, chiar la Bucureşti, un concurs ITF cu premii de 10.000 de dolari în care a atins semifinalele. "N-am mai fost de mult aici, dar sînt emoţionată să revin pentru Cupa Fed", a spus ea.

"Sînt determinate"
Halep a mărturisit că i-ar fi plăcut să aibă cîteva meciuri jucate pe zgură înaintea întîlnirii cu Serbia. "Poate însă că e mai bine aşa, că sînt mai odihnită. E adevărat că am avut ceva probleme medicale, dar acum totul e în regulă".

Singura care a testat suprafaţa roşie anul acesta este Irina Begu, cu "sferturi" la Rio de Janeiro şi trei finale în turnee challenger, dintre care două cîştigate. Ea şi Monica Niculescu sînt pregătite pentru meciul de dublu, ultimul al întîlnirii.

"Sincer, eu nu cred că va juca Stojanovici, ci vor intra Ivanovici şi Jaksici", a spus Monica. "Noi facem însă un dublu bun, la Budapesta ne-a mers de minune". "Nu am emoţii cînd sînt pe teren cu Monica, ne completăm perfect", a adăugat Irina.

"Atuul acestei echipe e faptul că toate fetele sînt prezente aici, sînt determinate şi vor să joace pentru România", a încheiat căpitanul Alina Tecşor.

Premiu donat
La tragerea la sorţi de ieri, preşedintele federaţiei internaţionale, Francesco Ricci-Bitti, i-a înmînat Simonei Halep premiul Heart, decernat pentru reprezentarea cu onoare şi curaj a ţării sale în Cupa Fed. Distincţia se acordă unui număr de patru jucătoare, cîte una pe eşalon valoric şi geografic. Halep, care a primit premiul pentru evoluţia ei în Grupa I a Zonei Europa-Africa, a donat cecul în valoare de 1.000 de dolari echipei naţionale paralimpice de tenis, formată din Ciprian Anton, Mihai Gaiţă, Ionuţ Filişan.

Ce spune regulamentul
Prognoza pentru azi şi mîine indică şanse de ploaie de 60%, respectiv 20%. În asemenea cazuri, de vreme nefavorabilă, regulamentul Cupei Fed prevede următoarele: dacă după două zile de joc nu s-a decis învingătoarea întîlnirii, atunci se prelungeşte disputa cu alte două zile. Dacă nici după acest termen nu s-a ajuns la un deznodămînt, "se va depune orice efort pentru ca întîlnirea să se încheie într-o a treia sau a patra zi". Dacă o jucătoare are o obligaţie care o împiedică să stea peste cele două zile de prelungire, arbitrul principal va declara disputa amînată.

"De comun acord"
Managerul Simonei Halep, Virginia Ruzici, care a venit să o susţină la înfruntarea cu Serbia, a spus ieri că a cincea jucătoare a lumii şi-a încheiat contractul cu firma de echipament sportiv Lacoste "în cele mai bune condiţii şi de comun acord. Lacoste a fost un sponsor de valoare pentru Simona timp de mulţi ani, încă din prima parte a carierei ei. Nu pot să dezvălui nimic în plus despre acest acord, dar nici despre cel cu Adidas deoarece trebuie să respectăm clauze stricte de confidenţialitate".

ROMÂNIA-SERBIA
în direct Dolce Sport

Azi, ora 12:00
Sorana Cîrstea- Ana Ivanovici
Simona Halep-Bojana Jovanovski

Mîine, ora 12:00
Simona Halep-Ana Ivanovici
Sorana Cîrstea-Bojana Jovanovski
Irina Begu, Monica Niculescu-Jovana Jaksici, Nina Stojanovici

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  19 Aprilie 2014, 13:07

E greu ...dar nu imposibil ...

1349magus
1349magus  •  19 Aprilie 2014, 10:28

Haidi fetilii ! Cu putina atentie putem avea 2-0 dupa ziua de azi. Acum asteptam pe "cineva" care sa infiereze cu manie proletara postul Dolce ca are tupeul sa transmita meciurile. Sakamoto, ai legatura!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează