SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

FOTO + VIDEO România - Cehia 1-1» Victorie URIAȘĂ pentru Monica Niculescu, după ce Halep pierduse primul meci al zilei

FOTO: Raed Krishan +42   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 februarie 2016 18:10

Cum s-au desfășurat partidele liveTEXT:

  • România și Cehia se află la egalitate după prima zi din disputa din turul I în Grupa Mondială la Fed Cup, 1-1;

  • În primul meci al zilei, Simona Halep, locul 3 WTA, a pierdut meciul cu Karolina Pliskova, locul 13 WTA, scor 7-6(4), 4-6, 2-6;

  • În al doilea, Monica Niculescu (37 WTA) a reușit surpriza și a dus scorul la 1-1, după victoria în două seturi în fața Petrei Kvitova (locul 9 WTA), scor 6-3, 6-4;

  • Meciurile de mîine, începînd cu ora 13:00: Simona Halep - Petra Kvitova, Monica Niculescu - Karolina Pliskova, Andreea Mitu, Raluca Olaru - Denisa Allertova, Barbora Strycova;

  • Toate partidele sînt liveTEXT pe GSP.ro și televizate de Dolce.

Monica Niculescu - Petra Kvitova 6-3, 6-4

6-4: SET ȘI MECI MONICA NICULESCU! Scorul dintre România și Cehia este acum 1-1. 

5-4: Un game pînă la victorie. Monica Niculescu poate reuși surpriza, la capătul unui meci mare al sportivei noastre. 

4-4: Se merge cap la cap. Petra Kvitova pare din ce în ce mai sigură pe serviciul ei pe care îl cîștigă fără probleme

4-3: Împinsă din spate de public, Monica Niculescu reușește să-și facă serviciul destul de ușor. Scurtele trimise de româncă o incomodează mult pe Kvitova. Vlauri în tribunele arenei din Cluj. 

3-3: Monica s-a luptat bine, însă Petra Kvitova a reușit în cele din urmă să-și facă servicul. 

3-2: Monica Niculescu face un meci mare. Își cîștigă din nou serviciul și se apropie de victorie

2-2: Petra Kvitova nu renunță și reușește să-și cîștige și ea serviciul. Niculescu joacă însă foarte agresiv și o surprinde pe adversara sa 

2-1 Monica Niculescu: Sportiva noastră își cîștigă greu serviciul și îl ridică pe Ilie Năstase de pe scaun. 

1-1: Jucătoarea din Cehia nu poate ține pasul și greșete din nou foarte mult. Își pierde serviciu. Monica servește pentru 2-1

1-0 Kvitova: Petra începe mult mai bine acest set și face break

A început setul 2

Break și SET Niculescu: Break la 0 reușit de Monica Nicuelscu. Jocul Kvitovei nu funcționează, iar returul ei se oprește foarte des în fileu. 

Break Kvitova: Niculescu a ratat două mingi de set, iar Kvitova a profitat și a cîștigat game-ul

Break Niculescu: Monica joacă excelent! Românca face încă un break și se distanțează în primul set! Niculescu servește pentru a cîștiga primul set.

Game Niculescu: Kvitova a avut două mingi de break, dar a greșit trei retururi, iar Niculescu a închis game-ul cu un as. Românca este în continuare în avantaj

Game Kvitova: După 15 minute, Kvitova își face serviciul! Monica a ratat foarte multe mingi de break, iar cehoaica a reușit să cîștige game-ul.

Game Niculescu: Românca servește foarte bine și are un început fantastic de meci. Kvitova, pentru moment, nu găsește soluții la loviturile româncei

Break Niculescu: Monica joacă din nou foarte bine pe serviciul Kvitovei, îi pune probleme mari și trece în avantaj.

Game Niculescu: Monica reușește să își facă serviciul și egaleează scorul.

Game Kvitova: Cehoaica salvează o minge de break și începe bine acest meci

A început meciul! Kvitova servește prima

Deși a cîștigat primul set, Simona Halep a pierdut meciul, după ce Pliskova a revenit și s-a impus în seturile doi și trei.

În seturile doi și setul trei, Pliskova și-a îmbunătățit vizibil jocul, iar Simona nu a reușit să se mențină la nivelul adversarei.

 

Simona Halep - Karolina Pliskova 7-6(4), 4-6, 2-6

GAME, SET ȘI MECI: Pliskova cîștigă fără probleme pe propriul serviciu și se impune în acest set și cîștigă meciul.

Break Pliskova: Încă un break reușit de cehoaică, care este la un game de a cîștiga meciul. Pliskova va servi pentru a cîștiga meciul.

Game Plikova: Cehoaica își continuă forma foarte bună și mai cîștigă un game. Este aproape de a cîștiga acest meci.

Break Pliskova: Cehoaica trece în avantaj, după cinci game-uri. Pliskova a forțat-o pe Simona să greșească și face break-ul.

Game Pliskova: Simona a condus cu 30-15, dar Pliskova a reușit să revină și a cîștigat game-ul. Scorul este din nou egal.

Game Halep: Simona cîștigă foarte repede acest game și rămîne în față. Româncă a profitat de cîteva greșeli ale adversarei și s-a impus în acest game.

Game Pliskova: Game-ul este unul echilibrat. Cehoaica reușește să își facă serviciul și egalează. Românca nu i-a pus probleme în acest game adversarei ei.

Game Halep: Românca își cîștigă cu greu game-ul de serivicu. Simona a salvat două mingi de break și trece în avantaj.

A început setul trei. Halep servește prima

SET PLISKOVA: Cehoaica a jucat foarte calm în acest game și a fost foarte sigură pe ea. După 2 ore, scorul la seturi este 1-1. Meciul se va decide în setul decisiv.

Break Pliskova: Simona nu profită forma excelentă și pierde serviciul. Simona a condus cu 40-15, dar cehoaica a egalat și a avut minge de break, salvată de româncă. Simona a fost extrem de nervoasă la finalul game-ului și a aruncat cu racheta de pămînt.

Break Halep: Simona reușește în sfîrșit să egaleze și să facă break-ul. Românca a pus presiune pe Pliskova și a făcut-o să greșească.

Game Halep: Simona se menține aproape de Pliskova, după un game în care a revenit de la 15-30. Halep a cîștigat game-ul grație unei mingi care a prins la limită linia terenului.

Game Pliskova: Cehoaica se menține în avantaj datorită loviturilor foarte puternice și bine plasate. În acest game, au apărut primele semne de frustrare ale Simonei.

Game Halep: Simona reușește să își cîștige game-ul de serviciul și întrerupe seria de game-uri cîștigătoare a adversarei.

Game Pliskova: Cehoaica își continuă parcursul foarte bun și domină acest început de set. 

Break Pliskova: Karolina cîștigă pe serviciul Simonei. Pliskova a condus cu 40-0, Halep a revenit și a cîșigat două puncte, dar a fost insuficient pentru a cîștiga game-ul.

Game Pliskova: Cehoaica egalează după un game foarte bun pe serviciul ei.

Game Halep: Simona începe foarte bine al doilea set. Românca s-a instalat la conducerea setului, după primul game.

Începe setul doi. Halep servește prima.

Statistica primului set:

  Simona Halep  Karolina Pliskova
Ași 4 3
Duble greșeli 1 0
Puncte cîștigătoare cu forehand-ul 4 7
Puncte cîștigătoare cu backhand-ul 7 5
Puncte de break cîștigate 3 3
Greșeli neforțate 15 24

SET HALEP: Românca se impune în tie-break, scor 7-4,și reușește să cîștige acest set, după o oră.

Break Pliskova: Încă o dată Simona ratează șansa de a închide setul. Cehoaica a făcut break și setul se va decide la tie-break.

Break Halep: Simona este din nou la un game de victorie. Românca a jucat foarte bine pe serviciul cehoaicei și a făcut break-ul. Halep va servi din nou pentru a cîștiga setul.

Break Pliskova: Simona nu a reușit să încheie meciul. Românca a avut o minge de set, pe care ratat-o. Pliskova a avut patru mingi de break pînă să cîștige game-ul.

Game Pliskova: Karolina nu renunță la luptă și nu renunță la acest set. Cehoaica este doar la un game în spatele româncei, dar Halep va servi pentru a cîștiga setul.

Game Halep: Simona cîștigă un game foarte important. Românca se află la conducerea setului și este la un game de cîștigarea primei părți.

Game Pliskova: Karolina își cîștigă cu greu serviciul. A condus cu 40-15, dar Halep a revenit și a egalat. Cehoaica a servit puternic din nou și a închis game-ul cu un as.

Game Halep: A fost primul game de serviciu în care Halep s-a impus mai lejer. Românca a servit mai bine și nu i-a permis adversarei să încheie repede punctele.

Break Halep: Simona joacă din ce în ce mai bine și reușește încă un break. Românca se deplasează foarte bine pe teren și lovește excelent fiecare minge.

Break Pliskova: Cehoaica revine îmediat în joc și face rebreak-ul, restabilind egalitatea. Serviciul Simonei nu este încă la cele mai înalte cote.

Break Halep: Românca preia conducerea după primul break al meciului. Simona a returnat foarte bine și a atacat perfect, punînd-o în dificultate pe adversară.

Game Halep: Simona a cîștigat cu dificultăți acest game. A salvat două mingi de break, dar a reușit să se impună și să egaleze scorul.

Game Pliskova: Cehoaica a servit foarte puternic și bine plasat, iar Simona a avut dificultăți la retur. Pliskova s-a impus la 0.

Începe meciul. Pliskova servește prima.

12:50

Cele două au intrat pe teren. Urmează prezentarea echipelor și intonarea imnurilor. Cînd echipa României a intrat pe teren sala a explodat și toată lumea a început să aplaude. În boxe s-a auzit melodia "Noi sîntem români".

 

Imnul Romaniei inainte de startul meciurilor cu Cehia din prima etapa a #FedCup. #HaiRomania #FedCupRO

Posted by Romania Fed Cup Team on Saturday, February 6, 2016

 

MECIURILE DE DUMINICĂ:

1. Simona Halep (3) - Petra Kvitova (9)

2. Karolina Pliskova (13) -  Monica Niculescu (37)

3. Andreea Mitu(104)/ Ralura Olaru (45 WTA la dublu)  -  Denisa Allertova (59 WTA)/Barbora Strycova (41 WTA)

Simona Halep și Petra Kvitova s-au duelat pînă acum de două ori, în turneele WTA, iar românca s-a impus de fiecare dată.

Monica Niculescu și Karolina Pliskova au jucat de două ori una împotriva celeilalte, iar românca s-a impus de fiecare dată.

9 trofeeare Cehia la Fed Cup, dintre care patru în ultimii cinci ani. Cehia a cîștigat ediția din 2015.

Echipa României: Simona Halep (3 WTA), Monica Niculescu (37 WTA), Andreea Mitu (104 WTA) si Raluca Olaru (45 WTA la dublu).

Echipa Cehiei: Petra Kvitova (9 WTA), Karolina Pliskova (13 WTA), Barbora Strycova (41 WTA) şi Denisa Allertova (59 WTA).

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (146)
1518488328452142
Teodor Grif  •  07 Februarie 2016, 20:00

De ce neati luat dreptu dea vedea aceste meciuri ,D-na ministru citi euroi tiai tras ?.SATI FIE RUSINE

1008467565900170
Eugen Maruntelu  •  07 Februarie 2016, 12:50

Sincere felicitari pentru Monica Niculescu si pareri de rau pentru meciul pierdut de catre Simona. Sa fim increzatori in fetele noastre pentru ca astazi ele sa demonstreze ca sunt cu adevarat o ehipa mare. Pacat de faptul ca Televiziunea nationala nu transmite intrecerile sportive la care participa echipele reprezentative ale tarii( vezi campionatul mondial de handbal feminin 2015 si acest meci de tenis feminin) in schimb transmite competitii la care Romania nu este reprezentata( vezi campionatul european de handbal masculin 2016). Succes fetelor noastre, HAI ROMANIA !

merace
merace  •  06 Februarie 2016, 20:34

HAI ROMANIA! Cred ca e bun scorul 1-1 pentru prima zi, pentru echipa, nu conteaza ca e invers decat ne asteptam! Pe partea buna, Simona a obosit-o azi pe Pliskova destul ca sa o bata maine si Monica, iar Kvitova nu pare destul de in forma ca sa nu o bata Simona, deci cred ca Romania pastreaza sanse foarte bune!

Vezi toate comentariile (146)
Comentează