SPORTURI  »  TENIS  »  WTA INDIAN WELLS

FOTO Zâmbet în deșert » Simona Halep e gata să revină oficial: "Sunt fericită că durerea nu mai este”

Dificil jonglatul cu fructe de avocado! +7   FOTO
Dificil jonglatul cu fructe de avocado!

Articol de - Publicat vineri, 10 martie 2017 00:00

Simona Halep e gata să revină oficial pe terenuri, după o pauză în care a aflat, din nou, cât de dependentă este de tenis.

Turneele pe hard din primăvara americană o stimulează pe Simona. În ultimii ani, și la Indian Wells, și la Miami, ea a găsit un tenis bun și inspirat, care i-a ridicat încrederea.

Mereu semifinale, chiar o victorie în deșert în 2015, suprafețe și condiții care o fac să iasă în evidență, așa a fost duetul California- Florida pentru româncă din 2014 încoace.

Chiar și anul trecut, când venea după două luni complicate, marcate de probleme de sănătate, cele două turnee, cu sferturi de finală consecutive, i-au modificat în bine moralul.

Situația din 2017 seamănă izbitor cu cea de anul trecut. Nu are decât câteva victorii din puține meciuri jucate, dar se simte gata să schimbe cursul sezonului începând cu Indian Wells, primul turneu Premier Mandatory. Adică de sâmbătă, când va intra direct în turul secund.

Acolo o va aștepta învingătoarea din partida Alison Riske-Donna Vekici, disputată azi noapte. Aflată de 10 zile în SUA, întâi la Las Vegas, apoi la locul de desfășurare a turneului, Halep speră că a lăsat în urmă accidentarea la genunchiul stâng. Cât de departe va ajunge însă pe tablou e alt capitol, peste care nu vrea să aștearnă prea multe așteptări.

Preferă turneele

"Sunt fericită că durerea nu mai este acolo", a declarat ea în cadrul All Access Hour. "Nu mă pot gândi la rezultate, nici la câștigarea multor meciuri acum, tocmai din cauza genunchiului".

Antrenamentele i-au mers bine, a dezvăluit. "Am jucat un set cu partenerul de antrenament și l-am câștigat, asta îmi dă încredere. Vom vedea însă la meci pentru că e mult mai dificil. Vreau doar să fiu sănătoasă și să pot să joc".

Pauza impusă de problemele la genunchi i-a readus în minte importanța tenisului și a competiției. "Prefer să joc în turnee, să am meciuri", a explicat numărul 4 mondial.

"Jocul meu e mult mai bun atunci când am meciuri, de aceea spun că antrenamentul meu în reprezintă întâlnirile oficiale. N-am putut să fac asta o vreme, de aceea va fi dificil pentru mine, însă, din fericire, am multe turnee în față".

"Când n-ai nimic de făcut, ești pierdut"

Și a mai realizat ceva. De fapt, a redescoperit, așa cum i s-a întâmplat după fiecare perioadă de întrerupere: că nu se poate desprinde de tenis.

"Am încercat să nu mă gândesc prea mult. Am încercat să fac lucruri diferite, dar n-a fost simplu. Sunt dependentă de acest sport. Mi-e greu să trăiesc când nu am concursuri", a recunoscut Simona.

"Îmi place sportul și îmi place competiția. Când ești acasă și n-ai nimic de făcut, te simți un pic pierdut. Simți că nu faci lucrurile pe care trebuie să le faci", a încheiat ea.

De sâmbătă, această angoasă va dispărea. Revenirea pe terenuri are dată fixă. Rămâne de văzut cât de prienoasă va fi reîntâlnirea cu tenisul.

"Am multă adrenalină atunci când joc. Mulți nervi, multe emoții. Dar când iau o pauză realizez cât de mult îmi lipsesc aceste lucruri"
Simona Halep

 Rezultatele Simonei Halep la Indian Wells

 

2016 sferturi 3-1
2015 învingătoare 5-0
2014 semifinale 4-1
2013 turul 2 1-1
2012 turul 3 2-1
2011 turul 2 1-1
Bilanț 16-5  

Duel românesc, învingătoare Niculescu

În primul tur al turneului de la Indian Wells, sorții le-au așezat față în față pe Monica Niculescu și Sorana Cîrstea. Cele două aveau deja 6 întâlniri directe în palmaresul WTA, însă nu se mai aflaseră față în față oficial din 2010, de la Montreal. Niculescu conducea cu 4-2, ea adjudecându-și cele trei dueluri pe hard anterioare.

După meciul de miercuri noapte scorul direct s-a făcut 5-2. Cîrstea a început mai bine, impunându-și jocul în primul set, pe care l-a câștigat cu 6-4. Jucătoare de cursă lungă, Monica a întors însă meciul și, după o oră și 50 de minute, l-a câștigat, 6-3, 6-1.

Aproape impecabilă la mingile de break, valorificând 7 din 8, ea a jucat foarte bine pe retur, de unde a scos multe puncte. În turul 2, Niculescu o va înfrunta pe favorita 15, Timea Bacsinszky.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
1320590467969555
Alex Slaniceanu  •  12 Martie 2017, 00:13

Nu mai am sange in instalatie sa pariez 1 leu pe Simona nici cand are cota 1.20 iar adversara ei e pe locul 150...Mai repede pun banii pe Venus Williams ca va castiga turneul

ray51
ray51  •  10 Martie 2017, 11:48

Toata viata bunica-mea s-a plans de durere de genunchi. Am vrut s-o tratam. Nu si-a dat acordul nici in ruptul capului. A intrat in pamant cu durerea asta...

1013850201981154
Mircea Gabriel  •  10 Martie 2017, 09:42

Azi o vedem si ...nu e. Poate veni din neant precum un gand ce iti umbreste noaptea intunecata si iti lumineaza soaptele.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează