SPORTURI  »  TENIS  »  IPTL

FOTO Zîmbiţi, se joacă! O competiţia pe echipe din Asia combină distracţia cu competitivitatea

Rafael Nadal şi coechipierii de la Indian Aces se distrează cu un selfie pe teren // Foto: Reuters +5   FOTO
Rafael Nadal şi coechipierii de la Indian Aces se distrează cu un selfie pe teren // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 17 decembrie 2015 00:00

Multe vedete ale tenisului au spus „prezent” pentru această acţiune care le aduce bani în plus, dar şi mostre suplimentare de afecţiune din partea publicului.

O iniţiativă care nu depinde nici de ATP, nici de WTA sau ITF. Ceva inedit, într-un fel, deoarece combină elemente din tenisul jucat peste tot, în circuite, şi ceea ce se vede în SUA, în competiţia World Team Tennis. Un mod uşor diferit de a trata jocul în echipă.

Cu mai mult zîmbet şi mai puţină încrîncenare, cu ţinta identificată în public, reacţiile acestuia şi popularizarea şi mai adîncă a unui sport cunoscut deja oriunde. IPTL, care cuprinde cinci echipe,  a debutat pe 2 decembrie, în Japonia, la Kobe, şi îşi va disputa ultima etapă la Singapore, între 18 şi 20 decembrie.

Roger Federer, Rafael Nadal, Serena Williams, Maria Şarapova, Andy Murray, Tomás Berdych au aderat la turul asiatic, descoperind locuri noi şi experimentînd senzaţii diferite.

Cu tribuna plină

E abia a doua ediţie a acestei competiţii şi pare că e nevoie de mai mult interes în jurul ei. Marţi, la Dubai, Murray l-a învins pe Federer în faţa unei asistenţe efervescente, entuziaste. Luni însă, în acelaşi loc, în aceeaşi întrecere, Roger şi-a disputat meciul doar cu cîteva sute de oameni de faţă. Ca oriunde şi oricînd, spectatorii vor să asiste la ciocnirile cele mai interesante.

Cîteva zile mai devreme, Nadal şi Federer jucau la New Delhi cu 15.000 de persoane în tribune. "Era foarte greu să-ţi imaginezi o asemenea audienţă în India", spunea pentru The National Virat Kohli, coproprietarul echipei UAE Royals, din care fac parte Federer, Berdych, Cilici, Ivanisevici, Ana Ivanovici.

"Cînd starurile vin şi joacă, atunci tenisul primeşte cea mai mare atenţie", a continuat Kohli. "Asta vrea publicul, să-i vadă pe Roger, pe Nadal, pe Berdych, toţi în acelaşi loc, în aceeaşi etapă. E o mare ocazie pentru spectatori". Una de care, altfel, unele zone din Asia nu ar beneficia. IPTL-ul le-a adus oamenilor idolii în prag.

"E o chestie grozavă"

Aşa descrie Andy Murray, numărul 2 mondial şi căpitanul de la Singapore Slammers, IPTL-ul. "Mai jucasem o dată contra lui Roger la dublu, dar în urmă cu vreo zece ani. Poate nu mai aveam şansa să ne înfruntăm unul cu altul la dublu. La fel a fost anul trecut, am jucat contra Serenei Williams la dublu mixt. E drăguţ. Dacă n-ar fi existat această competiţie, poate nu s-ar fi întîmplat niciodată", a punctat britanicul.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează