SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Fotoliul de lider, miza de la Wimbledon » Halep și alte 4 jucătoare se luptă pentru primul loc în clasamentul WTA

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 30 iunie 2017 16:39

Simona Halep, Karolina Pliskova, Elina Svitolina și Caroline Wozniacki au șansa de a urca pe primul loc în clasamentul WTA, în timp ce nemțoaica Angelique Kerber luptă pentru a păstra fotoliul de lider și după Wimbledon.

Pentru a avea șansa de a urca pe primul loc, Simona Halep (2 WTA) trebuie să ajungă cel puțin în sferturile de finală de la Wimbledon. Românca are de apărat 430 de puncte după calificarea din "sferturi" de anul trecut și va pierde punctele cucerite la București (280).

Pliskova (3 WTA) este principala favorită să ajungă pe primul loc la finalul celui de-al treilea turneu de Mare Șlem al anului, după ce anul trecut a fost eliminată încă din turul al doilea. Cehoiaca are în prezent 6.386 de puncte și ar putea ajunge la 6.510 dacă se va califica în semifinale.

Kerber are de apărat 1.300 de puncte, având în vedere că a jucat finala la Wimbledon anul trecut, și are nevoie să ajungă cel puțin în semifinale anul acesta pentru a avea șanse de a păstra fotoliul de lider.

Pentru a ajunge pe primul loc, Elina Svitolina (4 WTA) sau Caroline Wozniacki (5 WTA) trebuie să câștige titlul și să beneficieze de rezultate favorabile în urma meciurilor contracandidatelor.

Află AICI traseul virtual al Simonei Halep, precum și adversarele celorlalte românce la Wimbledon!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
blade_mrn
blade_mrn  •  30 Iunie 2017, 21:46
Postat de unico_biancorossi pe 30 Iunie 2017, 18:53

Realist vorbind, de multa vreme asta e un sport fara nici o noima iar cele de acum sunt oricum niste mediocre in comparatie cu reginele de altadata. Inteleg ca iti place sportul asta plicticos, dar accepta ca toate sunt mediocre fata de marile sportive in materie. Mult mai spectaculos este tenisul de masa. Dar in fine, e placerea ta, desigur. Am gandit sa iti scriu un raspuns, am sesizat ca vorbesti singur pe stirile destul de frecvente legate de marea campioana a Nimicului.

esti un hater ratat...tu esti un nimic fara neuroni care si da cu parerea...

blade_mrn
blade_mrn  •  30 Iunie 2017, 21:42
Postat de argus pe 30 Iunie 2017, 19:45

"...Simona Halep (2 WTA) trebuie să ajungă cel puțin în sferturile de finală de la Wimbledon...". Trebuie, dar cum se poate? Pai, ce pare simplu, nu face! Simona nu este sfatuita, antrenata astfel incat sa progreseze in insusirea de lovituri ! Talentul ei (pe care nimeni nu cred ca poate sa-l puna la indoiala) se pare ca nu mai este suficient! Nu mai poate conta DOAR pe jocul de pe fundul terenului, joc care in fata unor adversare ce "scot (aproape) tot", asa cum s-a in jocul cu Pironkova si Wozniaki (fara a le uita pe Kerber, Mladenovici, Laura Siegemund sau Ostapenko s.a) este, cred eu, problema cea mai mare pe care o are Simona. Oare dece nu vede in primul rand Simona si apoi, antrenorul, managerul (campioana la Roland Garros!) asta? Venirea la fileu drop-shots, procedee as zice clasice, aducatoare de puncte, sunt aproape complet straine, Simonei! Cate puncte pierde Simona cu drop-shots adversarelor? Cata energie consuma in incercarea de a le returna? Apoi, ceva ce chiar este de neinteles! Dece nu se energizeaza in pauze? Mai toate jucatoarele fac asta si, in afara de (aproape) nelipsita banana, le vezi in pauzele dintre game-uri ingurgitand din tot soiul de "tubulete", evident pentru revitalizare! Nu stiu daca nu cumva, are o problema si cu rezistenta la efort prelungit, dar asta-i o alta "poveste". Opinia simplului "privitor" al tenisului, este ca FARA sa-si imbunatateasca jocul (asa cum a reusit in buna parte sa-si imb

antreneaz o mai bine pe *** daca tot esti atat de priceput...si poate ajunge nr 1...las o pe halep

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

idi53
idi53  •  30 Iunie 2017, 20:14

Simona nu are niciosansa pe iarba!Cred ca Pliskova e principala favorita la Wimbledon!E doar parerea mea !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează