SPORTURI  »  TENIS  »  FRANȚA - ROMÂNIA, FED CUP

FRANȚA - ROMÂNIA, FED CUP // Allez les jaunes! Francezii explică de ce au ales-o pe Mladenovic să se lupte cu Halep: „E singura care o poate învinge pe Simona”

Foto: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat vineri, 19 aprilie 2019 17:16

Simona Halep și Kristina Mladenovic, care s-au duelat până acum de cinci ori, deschid, sâmbătă, de la ora 15:00, întâlnirea din semifinalele Fed Cup dintre România și Franța

  • Franța - România, duel din semifinalele Fed Cup, se joacă sâmbătă și duminică. Meciurile vor fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Telekom Sport și TV Digi Sport
  • Roxana Fleșeru, jurnalistă experimentată a departamentului „Sporturi” GSP, și fotoreporterul GSP Raed Krishan transmit cele mai noi informații din Rouen, Franța.

Tac-tac. Tac-tac. Sunetul mingii e plin și copleșitor. În Kindarena din Rouen, Simona Halep și Vasile Antonescu au început antrenamentul. Cu mai multe minute în urmă fusese efectuată tragerea la sorți. Cu tensiunea ascunsă sub zâmbete, cele zece fete au ascultat cu interes discursurile oficialilor.

Surpriza a venit atunci când a fost rostit numele jucătoarei cu numărul doi din echipa Franței. Kristina Mladenovic, care după clasament ar fi a patra din tabăra adversă, după Caroline Garcia, Alizé Cornet și Pauline Parmentier.

„Am ales-o pe ea pentru că dacă este cineva care poate să o învingă pe Simona Halep în prima zi aceea este Kristina”, a spus Julien Benneteau.

Scorul întâlnirilor dintre cele două este 2-3, cu ultima disputându-se în finala turneului de la Madrid 2017.

„Sunt puțin surprins că au ales-o pe Mladenovic. Probabil din punctul de vedere al stilului de joc, ea este singura care poate într-o zi bună să-i pună probleme Simonei. Personal, nu cred și nici nu vreau să cred că e posibil. Într-adevăr, are un serviciu puternic, un stil de joc agresiv”, a spus Florin Segărceanu, care săptămâna aceasta a fost alături de fiecare fată în parte la antrenamente.

În puncte diferite în 2019

Miza e mare, iar evenimentele de azi au fost doar o formalitate. Tenisul va vorbi pentru oricare dintre ele în cele două zile.

„Este un meci greu, indiferent cu cine aș fi jucat. Am evoluat de multe ori contra Kristinei, dar este pentru prima data în Fed Cup, așa că mă aștept la o partidă grea, dar sunt pozitivă, știu ce trebuie să fac, și dacă sunt sută la sută mâine, am șansă să câștig, Așa că o să merg pozitiv în teren”, a spus Simona Halep.

Traseul celor două în acest an e diferit. Românca are deja 16 victorii, în timp ce Mladenovic doar cinci, fiind într-o perioadă în care își caută tenisul care a dus-o până în Top 10 în 2017. Uneori aceste lucruri nu mai contează într-o întâlnire de Cupa Fed, când emoțiile și publicul pot lucra împreună și răsturna orice statistică. Printre cele cinci succese ale franțuzoaicei din 2019 este și cel reușit în fața liderului mondial, Naomi Osaka.

Simona, care a anunțat că unul dintre obiectivele sale este câștigarea Cupei Fed, a spus că lucrurile au decurs bine în această săptămână la Rouen.

„Mă simt bine, mă simt în formă, nu am niciun fel de problemă, sunt emoționată, e un moment destul de important pentru tenisul românesc, pentru țara noastră, dar cum bine am auzit, o să avem o mare susținere. Sper să dăm tot ce avem mai bun ca să câștigăm”, a spus ea la conferința de presă și apoi a fugit rapid la antrenament.

Unul de jumătate de oră, care s-a încheiat cu zâmbete și voie bună. De azi, în Kindarena, scaunele roș-albe se vor ocupa, iar acel tac-tac se va auzi altfel, pentru că 5.000 de inimi vor bate în ritmuri de semifinale.

16-6 este raportul dintre victorii și înfrângeri în acest sezon pentru Simona Halep

5-9 este raportul dintre victorii și înfrângeri pentru Kristina Mladenovic, care ocupă locul 66 în această săptămână

9 victorii are Kristina Mladenovic în Cupa Fed la simplu

18 victorii la simplu are în Cupa Fed Simona Halep

„Sunt obișnuită să joc în orice meci, știu atmosfera, va fi interesant să o iau de la capăt, fără niciun scor pe tabelă”

„Trebuie să spun că Simona e una dintre cele mai bune jucătoare din lume, pe zgură, probabil cea mai bună, în curând trebuie să-și apere trofeul de la Roland Garros. Jocul ei se potrivește pe zgură. Mereu am avut întâlniri dure, sigur îmi aduc aminte de finala de la Madrid, și ea la fel. Ne știm bine” Kristina Mladenovic

Programul meciurilor

Sâmbătă, de la ora 15:00

  • Simona Halep-Kristina Mladenovic
  • Mihaela Buzărnescu-Caroline Garcia

Duminică, de la ora 14:00

  • Simona Halep-Caroline Garcia
  • Mihaela Buzărnescu-Kristina Mladenovic
  • Irina Begu, Monica Niculescu-Caroline Garcia, Kristina Mladenovic

Citește și:

FRANȚA - ROMÂNIA, FED CUP // Cum a primit Irina Begu vestea că Buzărnescu e racheta #2: „Întrebați-l pe domnul Segărceanu, dânsul a luat decizia”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
1461177693935533
Sorin Gane  •  20 Aprilie 2019, 00:03

MLADENOVIC - NUME PUR FRANCEZ ( SIRB ) GARCIA - NUME PUR FRANCEZ ( SPANIOL)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează