SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

FRANȚA - ROMÂNIA, FED CUP // Decizie surprinzătoare a francezilor: semifinala cu România din Fed Cup se joacă pe zgură!

Simona Halep s-a simțit mereu în elementul său pe suprafața roșie // FOTO: Guliver/Getty Images
Simona Halep s-a simțit mereu în elementul său pe suprafața roșie // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 25 februarie 2019 14:02

Federația Franceză de Tenis a anunțat astăzi suprafața pe care se va juca duelul din Fed Cup dintre Franța și România, care va avea loc la Rouen, în Hexagon, în week-end-ul 20-21 aprilie 2019.

Astfel, francezii au ales ca disputa din semifinalele competiției să se joace pe zgură, în Sala Kindarena din Rouen, o construcție cu 5.234 de locuri. Va fi prima reprezentație din Fed Cup pe care Rouen o va găzdui. 

Avantaj România?

Decizia francezilor e, la prima vedere, una surprinzătoare. Simona Halep e o veritabilă specialistă pe suprafața cărămizie, jucătoarea noastră fiind de trei ori finalistă la Roland Garros. Halep are, în total, 7 titluri câștigate în carieră pe zgură, cele mai prestigioase fiind la Roland Garros, în 2018, și la Madrid, în 2016 și 2018.  

Rămâne totuși de văzut nivelul Irinei Begu sau al Mihaelei Buzărnescu
pe zgură, în fața unor jucătoare periculoase pe această suprafață, precum Caroline Garcia sau Kristina Mladenovic, ambele sfertfinaliste la Roland Garros.

KINDARENA, CONSTRUCȚIE FUTURISTĂ

Construcția Palatului Sporturilor din Rouen a fost demarată în iunie 2010, sala fiind inaugurată pe 8 septembrie 2012.

Arena găzduiește meciurile de pe teren propriu ale echipei locale de baschet, în prezent în liga secundă.

kindarenarouenhandball

 

UNDE A JUCAT FRANȚA ULTIMELE MECIURI DE PE TEREN PROPRIU

2018 semifinale: Aix-en-Provence
2018 
turul: 1 Mouilleron le Captif
2017 
baraj Grupa Mondială: Roanne
2016
 turul 1 Grupa Mondială: Marseille
2016 
semifinale: Trélazé
2016
 finala: Strasbourg

Echipa Franței: Caroline Garcia (19 WTA), Alize Cornet (52 WTA), Pauline Parmentier (53 WTA) și Kristina Mladenovic (60 WTA)

Vezi și: Francezii au ales orașul unde va avea loc semifinala Fed Cup! E prima dată în istorie când găzduiește un astfel de eveniment

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (12)
merace
merace  •  26 Februarie 2019, 16:02

Cred ca e prea devreme pentru speculatii. Pana in aprilie, inca nu stim componenta echipelor, care se schimba de la o etapa la alta in FED Cup, dupa forma jucatoarelor. Sper ca Romania sa poata sa mearga in Franta cu cel mai bun lot, si sa invinga!

10154976492293690
Szasz Andrei  •  25 Februarie 2019, 19:16

Cheia semifinalei cu Franta este iarasi meciul de dublu, daca Simona va castiga ambele sale meciuri de simplu. Mladenovic nu poate castiga de una singura meciul de dublu oricat de buna ar fi pe zgura. Stiu ca Begu si Olaru au castigat turneul de la Bucuresti pe zgura in urma cu vreo 2 ani in fata Elizei Mertens si a lui Schuur, o jucatoare olandeza. In momentul de fata nu avem o a doua jucatoare de simplu care sa puna reale probleme lui Garcia si chiar Cornet, daca nu se intampla vreo minune si o juca Begu sau Niculescu un meci de simplu in prima zi pe care sa il si castige ! Minunea ar fi ca Garcia sa refuze participarea in semifinala si atunci Parmentier ar fi mai usor de invins de Begu la simplu, de exemplu !

adi_stelistul
adi_stelistul  •  25 Februarie 2019, 18:23
Postat de alb_rosu_in_vn pe 25 Februarie 2019, 18:15

Si eu cred ca decizia ca Siniakova sa joace doua meciuri in aceeasi zi contra Romaniei ne-a avantajat. Nu stiu daca a fost decizia antrenorului sau a jucatoarei, dar nici nu mai conteaza. Din ce-am vazut zilele trecute la Budapesta, Vondrousova e o jucatoare care ne-ar fi pus mari probleme. Poate ca n-ar fi batut-o pe Halep, dar ar fi pastrat-o proaspata pe Siniakova pentru meciul de dublu. In sfarsit, e treaba cehilor si cred ca si acum isi musca mainile ca au pierdut contra noastra. Cehia are o scoala de tenis feminin foarte puternica, poate cea mai puternica din lume si nu e intamplator ca au atatea jucatoare in top 100, top 500 si ca au castigat atatea trofee in ultimii 10 ani.

Pur si simplu nu au calculat posibilitatea unei infrangeri la dublu. Cele doua cehoaice erau nr.1 si nr.2 mondial si impreuna formau dublul cu cel mai mare succes in circuit. Prin comparatie meciul era ceva de genul Serena vs. Irina Begu. Cred ca pur si simplu antrenorul a calculat ca are punctul acela, indiferent de oboseala Siniakovei (oricum nu e prima data cand a jucat simplu si dublu in aceeasi zi). Miza devenise meciul de simplu cu Buzarnescu. Iar calculul a fost simplu: pun sa joace fata de pe locul 44 sau pe cea de pe 72? De aceea a fost aleasa Siniakova. Adica a fost ceva de genul: "acum e 2-1 pentru Romania. Daca pierd meciul e simplu s-a terminat. Daca il castig urmeaza meciul de dublu unde suntem mari favorite si vom castiga oricum. Deci la simplu trebuie sa pun cea mai buna jucatoare disponibila". Oricat de simplist pare cred ca exact asa a gandit antrenorul ceh.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează