SPORTURI  »  TENIS  »  SPECIAL

GALERIE FOTO Fostul iubit al Soranei Cîrstea și-a schimbat radical viața după despărțire » 6 luni în "exil"

Articol de - Publicat marti, 20 martie 2018 14:50

Santiago Giraldo, fostul iubit al Soranei Cîrstea, a petrecut 6 luni departe de sport, recuperându-se și descoperind o nouă filozofie de viață. 

"Luni, 18 septembrie 2017, Santiago Giraldo s-a trezit la 9:30 într-o cameră de hotel din Bogota și pentru prima dată s-a descoperit fără planuri, fără obligații, fără iubită. Dar foarte sigur pe decizia de a renunța să joace tenis pe termen indefinit". Așa începe textul lui Juan Diego Ramirez pe site-ul ATP, dedicat columbianului în vârstă de 30 de ani care a revenit în competiții săptămâna aceasta, la Miami.

Iubita absentă este Sorana Cîrstea, cu care fusese împreună din 2014. Pe pagina de Wikipedia a sud-americanului apare însă informația că s-au despărțit în vara lui 2017.

sori3

Singur în Cartagena

Au urmat 6 luni de pauză pentru el, fără rachetă, minge, călătorii obligatorii, antrenamente, stres și emoții. Un timp pe care și l-a acordat pentru a face alte lucruri, pentru a se recupera din punctul de vedere fizic după ce avusese probleme la spate, în zona lombară, la șold, la mușchii inghinali. A jucat în întâlnirea de Cupa Davis dintre Columbia și Croația, la Bogotá, apoi s-a trezit cu tot timpul disponibil doar pentru el. "M-am deșteptat foarte liniștit... eram sigur de ceea ce îmi doream: libertate și calm", a povestit Santi, cel care ajungea în 2014 până pe locul 28 mondial.

A suportat două intervenții chirurgicale necesare, la ochi și la nas, apoi a ales Cartagena pentru a păși în perioada următoare a vieții sale. Un apartament cu vedere la mare, priveliști care i s-au așezat în fața ochilor în urmă cu mulți ani și lui Gabriel García Márquez, unul dintre scriitorii săi preferați. A crezut că e vorba de câteva zile, dar a rămas o lună. "Am fost foarte singur acolo, voiam să stau eu cu mine, să mă plimb, să meditez, să fac yoga, să citesc. Și exact asta am făcut", a descris el prima lună de libertate și recluziune. În plus, a descoperit bucuria de a înota în mare.

"Diferente"

Apoi, a rupt rutina cu aventuri pe care nu și le permitea în perioadele competiționale. Să exploreze Parcul Național Tayrona, urcând călare pe cărări înguste, să meargă pe râul Palomino cu barca pneumatică, după ce străbătuse în alergare, împreună cu trei amici, un drum care pentru turiști durează două ore. Ei l-au făcut în 32 de minute. În Palomino a participat la Festivalul Jaguarului și a descoperit o melodie care i se potrivește, "Diferente", a interpretei columbiene Naty Botero.

Și tot de acolo a pornit într-o călătorie cu mașina prin America de Sud, alături de aceiași prieteni. Din punctul cel mai nordic al continentului până la capătul celălalt, un traseu mult diferit de drumurile pe care trebuia să le străbată de-a lungul carierei în tenis. Etapa următoare a presupus întoarceri în acele locuri în care locuise în trecut. Barcelona, Madrid, Marbella, în Spania, Miami, în Statele Unite. Și bineînțeles în Bogotá, unde a împărțit mai mulți ani un apartament cu compatrioții Robert Farah, Juan Sebastián Cabal y Alejandro Falla.

Acolo a vorbit în public, a ținut conferințe, descoperindu-și deplin talentul oratoric la Universitatea Javeriana. "Oprește-te, caută timp pentru tine, regăsește pasiunea pentru lucrurile mici și vei simți un impuls nou și un nou scop în viață", e una dintre frazele din discursul său.
santiago giraldo feature 2018 2

Să joci așa cum ești

Apoi, pe când era în Mexic, s-a trezit făcut mișcări de forehand în orb, fără rachetă. Fără să-și propună, fără să se gândească fiindcă își rezervase în minte 6 luni fără tenis. A fost însă ceva care a venit natural și atunci a realizat că îi lipsea jocul. Așa că și-a plănuit revenirea, și-a chemat vechiul antrenor, pe Felipe Berón, și în ianuarie a reînceput antrenamentele în Columbia cu ținta de a participa în Masters-ul 1000 de la Miami. "Obiectivul meu de acum este să joc tenis la nivelul cel mai ridicat de care sunt capabil. E o provocare interesantă: să joc pentru că asta mă face fericit mai mult decât locul în clasament sau banii. Vreau doar să mă arăt pe teren așa cum sunt", a adăugat Giraldo.

Deocamdată, a cedat în primul tur al calificărilor de la Miami, dar a făcut-o luptând, 6-7 (9), 4-6 în fața tânărului suedez Elias Ymer. Cu noul său look, tuns scurt și cu barbă, dar, mai ales, cu noua sa filozofie de viață.

"Înainte nu înțelegeam nimic. Acum nu mă văd smulgându-mi părul în acea stare de furie care apărea câteodată, strivind racheta sau strigând ca un nebun pe teren"Santiago Giraldo

CV Santiago Giraldo

  • Născut pe 27 noiembrie 1987 la Pereira
  • Cel mai bun loc al carierei: 28 (septembrie 2014)
  • 2 finale ATP la simplu disputate: Santiago 2011, Barcelona 2014, una la dublu, Gstaad 2012
  • 8 titluri challenger în carieră și 4 finale jucate
  • Câștiguri din tenis: 4 milioane de dolari

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
mannecken
mannecken  •  21 Martie 2018, 09:55
Postat de Ddanny Ddanny pe 20 Martie 2018, 20:21

total neinteresant ...despre..nimeni asta...probabil ii place autoarei de el..si de\aia a facut articolul asta...auzi si la asta ..vrea sa fie smecher in tenis..sa recuperat..yoga..etc..si el pierde ca saracia in primul tur...:))))

Nu ai înteles nimic din acest articol. Mai citeste-l înca odata. Cred ca multi dintre noi si-ar dorii sa aiba posibilitatea sa faca asa ceva, dar lipsa banilor, în primul rând nu ne permite. Si nu trebuie sa fi milionar, totusi. Am putea sa numim asta un "an sabatic". Vezi, sau poate stii ce este un an sabatic, poate o sa-ntelegi filozofia acestui om. Tocmai, nu vrea sa fie un smecher în tenis...Acum nu-mi dau seama ce vrei sa spui prin smecher.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  20 Martie 2018, 20:31

....foarte frumos articol ...vrem cat mai multe articole ca acesta ...asa descoperim si noi bucuria de a inota in mare ...

812031735500378
Ddanny Ddanny  •  20 Martie 2018, 20:21

total neinteresant ...despre..nimeni asta...probabil ii place autoarei de el..si de\aia a facut articolul asta...auzi si la asta ..vrea sa fie smecher in tenis..sa recuperat..yoga..etc..si el pierde ca saracia in primul tur...:))))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează