SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Game, set, match and number 1 » Două lovituri pentru Tecău și Rojer: s-au calificat în finala Turneului Campionilor și vor încheia pe locul 1 în ierarhia anului

Rojer şi Tecău felicitîndu-se după victoria de ieri // Foto: Guliver/GettyImages
Rojer şi Tecău felicitîndu-se după victoria de ieri // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 22 noiembrie 2015 00:00

Românul şi olandezul i-au învins ieri pe fraţii Bryan cu 6-4, 6-4 şi s-au calificat în ultimul act. În acelaşi timp, şi-au asigurat şi primul loc în ierarhia anului.

Jean-Julien Rojer şi Horia Tecău şi-au propus lucruri mari în acest sezon. Şi-au concentrat toată atenţia şi energia pe turneele acelea care oferă trofee strălucitoare.

"Ne-am pus de acord să ne simțim bine la turneele importante. Anul trecut ne doream să jucăm bine peste tot. Nu poți să faci lucrul acesta. Nu poți să ai aceeași determinare, aceeași concentrare în fiecare săptămînă. Sînt unele turnee la care poți mai mult, la altele nu. Am avut o confirmare că deciziile pe care le-am luat au funcționat", spunea Horia în luna septembrie.

Coincidenţă sau nu, confirmările esenţiale au venit la Londra. Mai întîi, în luna iulie, la Wimbledon, apoi în această săptămînă, la Turneul Campionilor.

Ziua de ieri s-a înscris în acest scenariu pe care Horia şi Juls şi l-au scris cu multă transpiraţie şi determinare. Meciul cu fraţii Bryan avea două mize. Calificarea în finală, dar şi asigurarea primului loc în clasamentul lui 2015.

Semifinală cu trofeu

Tecău şi Rojer au intrat în partidă avînd trei victorii în grupe. Obţinute cu concentrare imensă şi cu un joc extrem de eficient. Au spart zidul format de celebrii gemeni ai tenisului mondial încă de la primele game-uri şi, chiar dacă au mai existat momente în care au fost pe lîngă scenariu, au reuşit  să-şi treacă primul set în cont după ce americanii anulaseră trei mingi de închidere, la punctul decisiv.

Hrăniţi de această reuşită, Horia şi Juls au presat în continuare şi, pentru a treia oară în meci, au făcut break pe serviciul dreptaciului Mike. Un avantaj pe care l-au menţinut cu voleuri fine, dar şi cu o rezistenţă incredibilă în schimburile lungi.

S-a terminat 6-4, 6-4. O victorie pe care Horia şi Juls au sărbătorit-o foarte sobru. Ştiu că mai au un pas de făcut. Unul care s-ar putea lăsa cu un trofeu. Şi seara au încheiat-o cu unul, cel care îi legitimează drept cea mai bună pereche a anului.

Duel cu istorie

Horia Tecău şi Florin Mergea au împărţit multe lucruri frumoase în perioada junioratului. Au cîştigat de două ori la Wimbledon şi au mai jucat o finală la Australian Open. Au încercat să ducă aceast succes şi la seniorat, dar drumurile lor s-au despărţit şi s-au aflat în situaţia de a juca unul împotriva altuia.

Pînă acum, Mergea şi Tecău s-au aflat de părţi diferite ale fileului de opt ori, cu al doilea impunîndu-se în şapte dintre ele. Florin s-a impus la prima confruntare. În 2008, la Marrakech, cînd el făcea dublu cu Federico Gil, iar Horia cu Yves Allegro. De atunci, indiferent de parteneri, Horia s-a impus.

În 2015, ei s-au duelat de cinci ori,iar cel mai strîns meci a fost cele din semifinalele de la Wimbledon, cînd  Tecău şi Rojer s-au impus în decisiv cu 13-11.

Parcursul perechii Rojer/Tecău pînă în finală

Grupe
Matkowski/Zimonjici 6-2, 6-4
Dodig/Melo    6-4, 7-6 (3)
Herbert/Mahut 6-4, 7-5

Semifinale
Bryan/Bryan 6-4, 6-4

5 finaleau adunat în acest sezon Rojer şi Tecău: la Nisa, la Sydney, la Wimbledon, la Rotterdam şi la Londra

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (1)
respect2014
respect2014  •  22 Noiembrie 2015, 13:11

Numarul 1 in lume! RESPECT!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close