SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA MADRID

Gracias, Madrid! Halep s-a calificat din nou în finala turneului Premier Mandatory, 6-2, 6-0 cu Stosur

Articol de , - Publicat sambata, 07 mai 2016 00:00

Halep s-a calificat din nou în finala turneului Premier Mandatory, după un meci dominant cu Stosur, 6-2, 6-0.

Seara de vineri la Caja Magica e strălucitoare. Mușcatele lucesc în jardiniere, lojele sunt gătite cu costume de marcă și parfumuri scumpe, iar tribuna e aproape plină. Cam ca la meciul de dinainte, cel în care Rafael Nadal se impunea în trei seturi pentru calificarea în semifinale.

Acum însă se joacă pentru o treaptă superioară: un loc în ultimul act. Simona Halep și Samantha Stosur se regăseau de părți diferite ale fileului după doi ani și jumătate, timp în care tenisul uneia a crescut, iar al celeilalte a avut tot mai puține vârfuri.

Ultimele dispute dintre ele fuseseră în două finale consecutive și foarte apropiate ca dată. Moscova și Sofia, toamna lui 2013. Ambele câștigate de româncă. Cumva, Simona s-a insinuat de atunci în mintea australiencei, lunga perioadă în care nu s-au înfruntat neavând rolul de a o ambiționa pe Sam. Dimpotrivă.

Aseară, la Madrid, diferența dintre ele s-a văzut limpede, aproape brutal. Halep - în nota acestei săptămâni în care și-a regăsit fluiditatea și creativitatea în joc, Stosur - greșind tot mai mult, cufundată în propria neputință.

Echilibrul s-a păstrat doar până la 2-2 în primul set. Atât a lăsat Samantha impresia că poate ține meciul strâns, cu oarecare suspans. A jucat așa cum o face mereu, combinând topspinul pe forehand cu slice-ul de rever, căutând să servească puternic, dar Simona a avut, la rândul ei, game-uri de serviciu autoritare, presărate chiar cu ași sau puncte smulse iute, în cât mai puțini timpi.

Iar după ce a reușit primul break, pe care l-a consolidat pentru 4-2, parcă nu mai era cale înapoi. Halep - peste tot, picurând lovituri câștigătoare una după alta, ca pe un venin paralizant, Stosur - incapabilă să se adune, greșind frecvent, aproape dureros.

Primul act s-a oprit la 6-2, al doilea a fost și mai autoritar, 6-0, totul împachetat cu o fundă frumoasă în 50 de minute. Halep a încheiat cu un as, al patrulea, apoi și-a pus mâinile în cap, parcă nevenindu-i să creadă că a fost atât de dominantă.

E din nou în finală la Caja Magica, după 2014, când pierdea în fața Mariei Şarapova. Acum, poate a venit și rândul ei să cucerească de tot Madridul. Devenit orașul ei preferat, căruia i-a mulțumit deja în limba de aici: "Gracias a todos!".

Împotriva coșmarului

În finala de astăzi, Simona o va întâlni pe Dominika Cibulkova, slovaca trecând ieri de surpriza adolescentă Louisa Chirico din SUA. În întîlnirile directe, slovaca o conduce pe Halep cu 3-1, iar ultima lor înfruntare a fost una într-o singură direcție, 6-3, 6-0, în sferturile de finală de la Australian Open 2014. Singura victorie a româncei a venit în 2012, pe zgură, la turneul de la Bruxelles, tot în sferturi, când Simona urma să ajungă până în finală.

"A fost un meci foarte bun pentru mine, sper să fie la fel și în finală. E turneul meu preferat, îmi place foarte mult să joc aici"
Simona Halep

11-8e raportul finalelor câștigate, respectiv pierdute de Halep în circuitul WTA

6greșeli neforțate a făcut românca în meci, față de 23 ale adversarei

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
danenic
danenic  •  07 Mai 2016, 12:53

Halep are nevoie de rautate in finala de astazi. Altfel Dominika va fi un adversar dificil pentru ca e in forma si e rapida pe teren. Poate o ajuta "scandalul" cu Begu sa fie mai rece pe teren, altfel nu o vad prea bine.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează