SPORTURI  »  TENIS  »  VICTOR HĂNESCU - RAFAEL NADAL 3-6 2-6

Hănescu a rezistat puţin peste o oră în faţa asediului lui Rafael Nadal

Victor Hanescu, Hanescu
Victor Hanescu, Hanescu

Articol de - Publicat joi, 29 aprilie 2010 00:00

Victor Hănescu n-a mai reuşit performanţa din urmă cu o lună de la Indian Wells, cînd i-a furat un set lui Roger Federer, dar nici nu a dezamăgit în faţa lui Rafael Nadal.

Nici o urmă de superioritate pe faţa sa, Nadal nu e genul încrezut. Niciodată nu îşi priveşte adversarii de sus, toţi sînt egali. Astăzi, în faţa sa a apărut Victor Hănescu.

HĂNE A DAT TOTUL
După aproape 5 ani de zile cei doi s-au aflat din nou pe acelaşi teren. Pe zgura de la Roma, Victor a început bine. Nu s-a lăsat impresionat de loviturile incredibile ale lui Nadal şi a încercat să se autodepăşească. A salvat mingi de break, a atacat, s-a apărat, dar cîte poţi face în faţa lui Nadal?

Sub privirile jucătorilor de la AS Roma, Hăne a rezistat puţin presiunii ibericului, cedînd pe propriul serviciu la scorul de 1-2. De aici s-a rupt echilibrul, iar ibericul nu s-a mai obosit să forţeze un nou break, cîştigînd setul cu 6-3.

SPECTACOL PE FINAL
Debut fulgerător cu un break alb în setul secund al lui Nadal, iar soarta partidei era decisă. Finalul de meci a aparţinut publicului. Cu garda jos, ambii jucători au scos la rampă execuţii spectaculoase.

Victor a cîştigat două game-uri, dar a şi fost aproape de a-i lua un break lui Nadal la scorul de 1-4. Un game spectaculos cu patru mingi de break pentru român. Scor final 6-3 6-2 pentru Nadal, iar Hănescu părăseşte cu fruntea sus turneul de la Roma.

Şapte ani au trecut de la prima întîlnire dintre cei doi. Pe carpeta de la Paris, în 2003, cînd Pavel pierdea finala în faţa lui Tim Henman, Victor învingea un puşti de numai 17 ani în 3 seturi, în turul I al calificărilor. Acel puşti e acum fost lider mondial şi are în palmares mai multe turnee de Mare Şlem cîştigate decît finale ATP jucat de român.

LIVETEXT

Victor Hănescu - Rafael Nadal 3-6 2-6
SETUL I
0-1 » Început bun pentru Victor, care a fost foarte aproape să revină de la 0-40. 1-1 » Patru mingi de break salvate de Victor, iar românul egalează. 1-2 » Nadal revine la conducere, după ce Hănescu reuşise să cîştige primul punct al game-ului. 1-3 » Break alb obţinut de Nadal. Fără replică Victor în acest game. La meci şi-au făcut apariţia şi o parte din fotbaliştii echipei AS Roma, în frunte cu căpitanul Francesco Totti, Daniele De Rossi şi John Arne Riise. 1-4 » Hănescu încearcă forţarea unui break, dar Nadal joacă aproape perfect. 2-4 » Victor cîştigă un game, după o serie de trei ale lui Nadal, aflat acum la adăpostul unui break. 2-5 » Game uşor cîştigat de Nadal, care nu are nevoie de mai mult de 2-3 lovituri pentru a-şi adjudeca punctele. 3-5 » Hăne serveşte foarte bine, dar încă este jenat de jocul fostului lider mondial. 3-6 » Un prim set cîştigat de Rafael Nadal, dar în care Victor Hănescu a arătat un joc foarte bun.

SETUL II
0-1 » Break la zero reuşit de Rafa. 0-2 » Nadal pare determinat să încheie rapid acest al doilea set şi nu îi mai dă nici o şansă lui Victor. 1-2 » Game perfect reuşit de Hănescu, care cîştigă la 0, reuşind să îl şi lobeze pe ibericul venit la fileu. 1-3 » Returul slab al lui Victor îi permite lui Nadal să îşi cîştige cu uşurinţă serviciul. 1-4 » Un nou break pentru Nadal, mult mai agresiv în acest set al doilea. 1-5 » Cel mai spectaculos game al partidei. Hănescu a trecut de patru ori pe lîngă cîştigarea setului, dar Nadal a revenit de fiecare dată. 2-5 » Game Hănescu, iar Nadal serveşte pentru meci. 2-6 » Nadal încheie triumfător întîlnirea cu Hănescu.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (13)
 •  04 Mai 2010, 08:19
Postat de pe 29 Aprilie 2010, 21:58

Început bun pentru Victor, care a fost foarte aproape să revină de la 0-40. Asta era inceputul bun? Aloooo, ganditi ce tastatzi?

animalul rafa,arata foarte credibil pentru dopaj,un criteriu este musculatura crescuta brusc si ritmul nebun dar cine sa-l testeze?doar spaniolii sunt la moda in sport si la bani -este mereu suparat si incrutat si tipa pentru a intimida adversarii,urat ,dar lumea naiva nu vede

 •  30 Aprilie 2010, 11:33

Felicitari Hanescu,a fost un meci frumos

 •  30 Aprilie 2010, 06:57

Nadal a pierdut in greutate cateva kilograme ca sa-si protejeze genunchii, dar are inca prostul obicei sa alerge dupa fiecare minge.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează