SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Hartă completă! » Sorana Cîrstea merge mai departe la Australian Open

Sorana a atins turul 3 în toate turneele de Mare Şlem.
Sorana a atins turul 3 în toate turneele de Mare Şlem.

Articol de - Publicat vineri, 20 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 19 ianuarie 2012 23:14

Românca a reuşit să atingă turul al treilea la toate cele patru turnee de Mare Şlem, după ce a învins-o ieri, la Melbourne, în runda a doua, pe Urszula Radwanska, 1-6, 6-2, 6-3. CLICK AICI PENTRU A VEDEA REZULTATELE DE LA TURNEU!

Sorana Cîrstea a continuat firul roşu al victoriilor la Australian Open. După ce a debutat surprinzînd pe toată lumea cu o victorie în faţa Samanthei Stosur, cap de serie 6, ieri a trecut cu 1-6, 6-2, 6-3 de Urszula Radwanska. "Oamenii se aşteaptă de la mine să cîştig în următorul tur", spunea românca după succesul din faţa australiencei. Şi nu i-a fost deloc cu uşor cu poloneza clasată pe locul 99 mondial. A început dezastruos şi, după 26 de minute, setul întîi se ducea purtat de vîntul australian spre Urszula. Cîteva grimase trădau ce se petrece sub cozorocul româncei. Un singur game în dreptul Soranei.

Lucrurile aveau să se schimbe în următoarele minute. Mai întîi, 38 de minute au fost necesare pentru ca Sorana să egaleze scorul la seturi, iar apoi alte 49 pentru a încheia meciul cu o victorie. "Am avut parte de un început îngrozitor, dar am reuşit să mă concentrez să lupt în ciuda vîntului", a scris pe Facebook românca. 1-6, 6-2, 6-3 şi Sorana e în turul al treilea pentru prima oară la Melbourne, la a cincea participare. Cu această calificare, ea îşi completează palmaresul, reuşind să ajungă în runda a treia la toate turneele de Mare Şlem, performanţa cea mai de mare fiind cea din 2009, cînd a jucat în sferturile de finală la Roland Garros.

Cîrstea îşi mai poate oferi o premieră, dacă trece de Sara Errani. O italiancă de 24 de ani, clasată pe locul 48 în lume, cu 11 poziţii mai sus decît Sorana. În plus, Sara conduce cu 2-1 în confruntările directe. Românca a cîştigat prima întîlnire din 2008, apoi în 2010 şi 2011 s-a impus Errani, care în runda a doua a trecut de Nadia Petrova, a 28-a favorită. Firul se poate lungi.

Cele mai bune performanţele ale Soranei la turneele de Mare Şlem
Australian Open: turul 3 (2012)
Roland Garros: sferturi de finală (2009)
Wimbledon: turul 3 (2009)
US Open: turul 3 (2009)

Victorii la dublu
Horia Tecău şi-a făcut ieri cadou de ziua sa o victorie în primul tur la Melbourne. Alături de partenerul său, Horia a cîştigat în faţa dublului Andreas Siljestrom/Igor Zelenay (Sue/Slv) cu 6-3, 7-6 (6) şi a jucat şi în această dimineaţă pentru calificarea în turul al treilea.Tot în turul al doilea s-a calificat şi perechea Hănescu/Rochus, după ce a trecut de Oliver Marach/Alexander Peya (Aut/Aut). La feminin, în turul al doilea sînt Monica Niculescu şi Irina Begu, după ce au trecut de Simona Halep/Arantxa Rus cu 6-4, 6-4.

Azi joacă:
Alexandra Dulgheru /  Virginie Razzano (FRA) vs Liezel Huber (USA / Lisa Raymond (USA)
Caroline Wozniacki(DEN) vs Monica Niculescu
Colin Ebelthite(AUS) / Marinko Matosevic(AUS) vs  Robert Lindstedt(SWE) / Horia Tecău
CLICK AICI PENTRU A VEDEA REZULTATELE DE LA TURNEU!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
bogdan_vese
bogdan_vese  •  20 Ianuarie 2012, 08:54

niculescu a pierdur 2-6 2-6 la caroline.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează