SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA AUCKLAND

Horia Tecău a obţinut primul trofeu ATP la Auckland

Horia Tecau, Tecau, tenis
Horia Tecau, Tecau, tenis

Articol de - Publicat duminica, 17 ianuarie 2010 00:00

Horia Tecău a cucerit ieri întîiul său titlu ATP de dublu împreună cu un partener pe care nu-l mai întîlnise niciodată pînă săptămîna aceasta şi care e pe locul 670 mondial!

A fost întîmplarea cu cele mai fericite consecinţe atît pentru Horia, cît şi pentru ineditul său coleg de dublu. Marcus Daniell. 20 de ani împliniţi în noiembrie trecut. Originar din Wairarapa, regiune a Noii Zeelande situată în sud-estul insulei principale, aproape de capitala Wellington. Locul 767 mondial la simplu şi 670 la dublu.

Wild card cu condiţie
Nici unul dintre cei doi habar nu avea de existenţa celuilalt pînă în urmă cu cîteva zile. Ajuns la Auckland, Tecău s-a aflat în imposibilitatea de a juca împreună cu partenerul său, brazilianul Andre Sa. Atunci, l-a rugat pe directorul turneului, Richard Palmer, să-i ofere un wild card. Răspunsul a fost pozitiv, cu o condiţie: să facă pereche cu tînărul Daniell, care mărturisise că nici măcar nu e un mare fan al dublului!

Horia şi Marcus au primit invitaţiile, au făcut cunoştinţă şi nu le mai rămînea decît să joace. "Ne-am antrenat un pic împreună", a povestit românul, "am exersat lucruri la care el probabil nu lucrează în mod normal pentru că se pregăteşte mai mult pentru simplu". Au avut noroc cu primul meci, au întîlnit tot nişte beneficiari de wild card, fraţii neozeelandezi Statham.

De neoprit
"Primul meu gînd a fost că sînt fericit să pot juca în turneu, că pot avea o şansă. Cînd am văzut tragerea la sorţi, mi-am zis că e bine să avem un adversar mai slab în turul întîi", spune Horia. Au învins, după care au avut două meciuri de infarct cu perechi mult mai bine cotate, spaniolii Granollers şi Robredo, favoriţi 3, şi cuplul finalist la Bucureşti Brunstrom şi Rojer (Sue/Aho). De fiecare dată, au cîştigat cu 10-8 în supertie-break-ul decisiv.

Prin comparaţie, finala a fost lejeră. În faţa brazilienilor Marcelo Melo şi Bruno Soares, jucători cu experienţă la dublu, Daniell şi Tecău s-au impus clar, 7-5, 6-3.

Aflat la a treia finală a carierei, Horia, care va împlini marţi 25 de ani, izbuteşte să cucerească primul său titlu. Cu cel mai neaşteptat şi mai improbabil partener! Un partener cu care nu se va mai întîlni niciodată, mai mult ca sigur. Acum, Tecău a pornit deja spre Melbourne, pentru Australian Open, unde va juca alături de argentinianul Lucas Arnold Ker.

19.500 $ vor împărţi Horia Tecău şi Marcus Daniell în urma victoriei de la Auckland, turneul avînd bursă de 355.500 dolari

11.831 $ era totalul cîştigurilor lui Daniell înainte de turneul de la Auckland

222.642 $ a cîştigat Tecău din tenis pînă acum, plus cecul de la Auckland

"Pentru că am jucat alături de un localnic, m-am simţit şi eu ca acasă. Eram pe Terenul Central şi tot publicul ne susţinea şi ne aplauda pe noi"
Horia Tecău

"E un tip grozav, are o prezenţă formidabilă pe teren. E uşor să fii partenerul lui fiindcă ştii că îşi acoperă foarte bine jumătatea sa"
Marcus Daniell

"Nu mi-a trecut prin cap că vom fi în stare să cîştigăm titlul. Am gîndit însă pozitiv, am sperat că vom putea juca bine şi că vom fi greu de învins"
Horia Tecău

38 e locul aproximativ pe care va urca Horia după această victorie, el aflîndu-se săptămîna aceasta pe poziţia a 46-a, cea mai bună a carierei

FINALELE LUI HORIA
2009    Stuttgart    cu Victor Hănescu    pierdută
2009    Kitzbuhel    cu Andrei Pavel    pierdută
2010    Auckland    cu Marcus Daniell    cîştigată

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
pinguilde
pinguilde  •  02 Februarie 2010, 11:28

Pentru acuratete. Nu exista insula principala in NZ. Ambele insule mari au acelasi statut si se numesc simplu insula de nord si cea de sud. ;)

 •  17 Ianuarie 2010, 12:07

e bun, e foarte bun tecau asta, pacat ca nu are un partener pe masura lui....

 •  17 Ianuarie 2010, 10:49

bravo si succes

Vezi toate comentariile (5)
Comentează