SPORTURI  »  TENIS  »  BCR OPEN ROMÂNIA

Horia Tecău şi-a scos trofeele la expoziţie

Articol de , - Publicat marti, 21 septembrie 2010 00:00

Horia Tecău şi-a etalat ieri cele cinci distincţii cucerite anul acesta, dar şi pe cea primită pentru finala de la Wimbledon.

Este românul cu cele mai multe victorii în 2010, cinci la număr, toate reuşite în turnee de dublu din cele mai diverse puncte ale lumii. Şi-a început călătoria strălucitoare la Antipozi, la Auckland (Noua Zeelandă), a continuat-o în nordul Africii, la Casablanca (Maroc), apoi în Europa, la 's-Hertogenbosch (Olanda) şi Bastad (Suedia), a cincea staţie fiind în America de Nord, la New Haven (SUA). Cinci trofee frumoase, primul cucerit alături de neozeelandezul Marcus Daniell, celelalte patru cu Robert Lindstedt. Cinci viziuni artistice diferite, cinci poveşti diferite.

La Auckland e o distincţie de metal, înaltă şi suplă. Organizatorii de la Casablanca s-au oprit la varianta mai des întîlnită a tăvii rotunde. La 's-Hertogenbosch au contribuit copiii, cu desenele lor candide şi colorate, turneul fiind patronat de UNICEF. Trofeul de la Bastad, oraşul de reşedinţă al lui Lindstedt, are o poveste aparte, pe care o spune chiar Horia: "E un artist suedez care în fiecare an creează altceva şi nimeni nu ştie cum vor fi cupele pînă la festivitatea de premiere. Anul acesta a făcut acest bol de sticlă verde cu o răţuşcă pe fund. Şi sticla e celebră acolo, Knob se numeşte". Urmează New Haven-ul. Un soi de vază de cristal cu linii uşor şerpuite. Dacă nu eşti antrenat, rişti să-l scapi din mîini, atît e de greu!

În faţa tuturor se află însă tăviţa de argint cu margine ondulată de la Wimbledon, unde Tecău a jucat finala.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close