SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Iarba vrajbei » Cine au fost eroii gălăgioşi ai primei săptămâni de la Wimbledon

Nick Kyrgios nu poate sta potolit nici pe scaun, îi prisosea o banană // FOTO Guliver/GettyImages
Nick Kyrgios nu poate sta potolit nici pe scaun, îi prisosea o banană // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 04 iulie 2016 00:00

Nick Kyrgios, Lucas Pouille, Juan Martín Del Potro, Feliciano López - eroii gălăgioşi ai primei săptămâni.

Nu există meci liniştit pentru australianul Kyrgios. Ieri, el şi-a luat biletul pentru optimile de finală, 6-3, 6-7 (2), 6-3, 6-4 cu Feliciano López, fiind la un singur pas de a-şi egala performanţa de vârf de la Wimbledon, "sfertul" atins în 2014. Dar n-a făcut-o fără un strop de controversă.

La un moment dat, a fost auzit catalogând un membru al echipei sale drept "retardat", apoi s-a plâns că e scos din sărite de atitudinea anturajului, insuficient de dedicată.

"Vreunul dintre voi? Unul? Oh, e minge de game, poate am nevoie de un pic de sprijin acum. Minge de game, un punct mare", a fost australianul în vâstă de 21 de ani captat spunând înspre ai săi.

Amendat deja de două ori, cu 4.000, respectiv 6.500 de dolari pentru "obscenitate audibilă", Nick nu pare niciodată complet relaxat pe teren. Mereu se întâmplă ceva care-l distrage, care îl enervează.

În comentariul pentru BBC al meciului contra lui Dustin Brown, fostul mare jucător britanic John Lloyd susţinea că, în ciuda talentului imens, această atitudine îl va reţine de la cucerirea unui titlu major.

"Lăsaţi-l să joace"

Kyrgios are însă şi apărători. Viitorul lui adversar, Andy Murray, crede că acesta e vânat şi chiar provocat de media. "Sunt sigur că în timp se va comporta din ce în ce mai bine şi va înţelege cum să gestioneze toată această atenţie, întrebările şi ce mai e pe lângă. Uneori nu face lucruri chiar atât de rele, dar e criticat aspru", a spus scoţianul.

Învinsul din turul secund, Brown, e şi el de partea australianului. "Sunt sigur că lumea ştie ce jucător grozav e Nick. Ştim că pot apărea unele situaţii, cuvinte rele, dar toţi am avut la un moment dat o atitudine inadecvată. E ca atunci când juca John McEnroe, ştiai exact că se putea întâmpla", a spus germanul.

"Eu nu eram nici mai bun, nici mai rău la 21 de ani. Iar tipul ăsta e pe locul 18 în lume. La 21 de ani. Lăsaţi-l să joace tenis. În câţiva ani va fi mult mai bun decât acum", a parafat Brown.

Ceartă şi împăcare

Lucas Pouille l-a eliminat pe Juan Martín Del Potro în turul al 3-lea, meci încheiat ieri, dar care s-a întrerupt sâmbătă seară cu o dispută verbală între cei doi. Argentinianul s-a supărat când francezul a ridicat mâna, indicând out, la o lovitură care prinsese linia de fund. Delpo a cerut challenge, Hawk-Eye dându-i dreptate.

Sud-americanul a privit ameninţător peste fileu, francezul a răspuns cu câteva cuvinte care i-au adus un avertisment. Reveniţi pe scaune, şi-au aruncat alte vorbe, Juan spunându-i lui Pouille să tacă.

"Nu-mi spui tu asta mie", a replicat Lucas, care s-a întors spre arbitrul Fergus Murphy: "Mi-a zis să tac şi tu n-ai făcut nimic". "Da, da, am spus", a replicat Delpo. Ieri însă, la final, salutul dintre cei doi a fost unul împăciuitor, noaptea fusese sfetnic bun.

Izbucnirea lui Feli

Învinsul lui Kyrgios, Feliciano López, a avut o ieşire sonoră dură după victoria asupra lui Fabio Fognini din turul secund. Spaniolul s-a revărsat asupra antrenorului italianului, Josep Perlas. "Hai, vorbeşte, vorbeşte şi acum", a strigat López. "Eşti cel mai mare mizerie pe care am văzut-o în 20 de ani de carieră".

Ce se întâmplase? Ibericul a fost critic cu sine până când a luat setul al treilea, iar atunci a strigat de bucurie. Perlas s-ar fi ridicat atunci şi l-ar fi insultat. "Nu mi s-a întîmplat vreodată ca antrenorul rivalului meu să mă jignească", a povestit Feli apoi.

López şi Fognini au ieşit de pe teren discutând, sub ochii publicului consternat, care nu pricepea nimic. Ieri însă, se pare că s-a ajuns la pace între certăreţi.

Out la mixt

Horia Tecău şi CoCo Vandeweghe, finalişti anul acesta la Australian Open, au pierdut ieri în turul secund la Wimbledon. Favoriţi 3, ei au avut prima rundă liberă, apoi au cedat, 5-7, 6-3, 3-6 în faţa perechii din Columbia formate din Mariana Duque-Marino şi Juan Sebastian Cabal.

Mai târziu, Florin Mergea şi Tamira Paszek au fost învinşi de cuplul Laura Siegemund (Ger), Artem Sitak (N.Zel) cu 6-3, 6-2.  De asemenea, Raluca Olaru şi Maximo Gonzelez au pierdut, 6-7 (3), 4-6, în faţa lui Shuai Zhang şi Julian Knowle (Chn/Aut).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează