SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Impresionant! Viitorul star din WTA » La doar 15 ani, a învins un cap de serie și s-a calificat în turul II la Australian Open

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 15 ianuarie 2018 18:22

Pe lângă eliminările lui Venus Williams și Sloane Stephens, prima zi de la Australian Open a mai produs o surpriză majoră: ucraineanca Marta Kostyuk, în vârstă de doar 15 ani, a învins-o pe Shuai Peng, favorita 25 de la Melbourne, scor 6-2, 6-2!

Kostyuk a trecut de trei tururi de calificări pentru a ajunge pe tabloul principal de la Austalian Open, iar acum se pregătește pentru meciul din turul II cu australianca de 26 de ani Olivia Rogowska.

Grație victoriei de azi, tânara ucraineană a devenit prima jucătoare născută în 2002 care obține o victorie pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem.

De asemenea, Kostyuk e cea mai tânără jucătoare care câștigă un meci la Australian Open în ultimii 22 de ani, după Martina Hinghis, care realiza această performanță în 1996. 

Kostyuk a intrat pe radarele specialiștilor după ce anul trecut, la doar 14 ani, s-a impus în turneul de junioare de la Australian Open.

"Vârsta nu înseamnă nimic pentru mine. Nu mă gândesc la vârsta mea când joc, dar să fii tânără este uneori o oportunitate"
Marta Kostyuk

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
onduku
onduku  •  15 Ianuarie 2018, 19:18

Pe bune, urmareste meciul si vei vedea ca a fost trantit.

onduku
onduku  •  15 Ianuarie 2018, 19:17
Postat de merace pe 15 Ianuarie 2018, 18:30

Uimitor!

Pana sus mai e mult, dar ceva imi spune ca ar putea fi buna fata. Insa nu uitam ca au mai existat exemple, din Croatia de exemplu si nu au confirmat. La femei 15 ani e o varsta mai matura. Si a invins oricum o pensionara. Zici ca era beata chinezoaica, cred ca asa avea sanse si Jacqueline Cristian a noastra sa o invinga pe la vreo 16 ani. Nu de alta, dar m-am uitat la meci pe Youtube si e rusinos ca a pierdut. Nu a facut mare lucru Kostyuk. E mai micuta de inaltime, un fel de Halep..

merace
merace  •  15 Ianuarie 2018, 18:30

Uimitor!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează