SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS / FINALĂ / FRANŢA-ELVEŢIA 1-3

În fine, Elveţia! Roger Federer a cucerit şi ultimul trofeu care îi mai lipsea » Cui dedică succesul

Elveţienii ridică trofeul Cupei Davis // Foto: Reuters
Elveţienii ridică trofeul Cupei Davis // Foto: Reuters

Articol de , - Publicat luni, 24 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 23 noiembrie 2014 22:53

Roger Federer a adus ieri punctul cîştigător pentru prima Salatieră de Argint din istoria ţării sale, după 6-4, 6-2, 6-2 cu Richard Gasquet. Este ultimul trofeu care lipsea din palmaresul fostului lider mondial.

Culcat pe burtă, Roger Federer simte mirosul zgurii mai pregnant ca niciodată. E dulce şi înţepător, precum şampania care e scoasă deja de la rece în vestiar.

Pentru prima dată în istorie şi doar la a doua finală disputată, Elveţia cucereşte Cupa Davis. Graţie lui Roger, care a adus punctul de 3-1, dar şi graţie lui Stan Wawrinka, omul care a deschis balul vineri cu o victorie în faţa lui Jo-Wilfried Tsonga.

Ieri, francezul n-a mai apărut pe suprafaţa roşie amenajată special la Lille, pe stadionul "Pierre Mauroy", acuzînd recidiva unei accidentări la braţ. În locul lui, Federer l-a înfruntat pe Richard Gasquet, la numai o zi după ce se duelaseră şi în meciul de dublu.

Elveţienii mai aveau nevoie de un singur punct pentru a pune mîna pe Salatieră, pentru francezi scenariile erau mai complicate. Pînă la urmă, intriga a slăbit vizibil cu un Federer decis, eliberat de durerile la spate, inventiv şi alert, în timp ce Gasquet a avut doar ocazional o replică pe măsură.

În final, a fost 6-4, 6-2, 6-2 pentru elveţian, care a dedicat victoria coechipierilor săi. "Trofeul acesta e pentru băieţi", a spus un Roger cu lacrimi în ochi. "Nu e pentru mine, eu am destule. Sînt doar fericit că le-am oferit elveţienilor un moment istoric".

27.448 de spectatori au fost ieri la Lille, record de audienţă pentru un meci oficial de tenis. Precedentul data din 2004, tot de la finala Cupei Davis, Spania-SUA, la Sevilla

FRANŢA-ELVEŢIA 1-3
Wawrinka-Tsonga: 6-1, 3-6, 6-2, 6-3
Monfils-Federer: 6-1, 6-4, 6-3
Federer, Wawrinka-Benneteau, Gasquet: 6-3, 7-5, 6-4
Federer-Gasquet: 6-4, 6-2, 6-2

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
twilight
twilight  •  24 Noiembrie 2014, 18:22

Doamna Luminita Paul ma dezamagiti!!!! Federer mai are un trofeu care-i lipseste si pe care si-l doreste de aproape 20 de ani: Titlul olimpic la simplu !!!!! Nu il are ( si nici nu cred ca-l mai obtine, avand in vedere varsta). Asa ca nu era ultimul trofeu ce-i lipsea ! Nu ma asteptam sa nu stiti asta!!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează