SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA ROMA

În misiune pe zgură » Simona Halep va juca astăzi în a şasea sa semifinală din 2015 şi a 24-a a carierei

Simona Halep creditează turneul de la Roma 2013 drept cel care a declanşat ascensiunea ei // Foto: Guliver/GettyImages
Simona Halep creditează turneul de la Roma 2013 drept cel care a declanşat ascensiunea ei // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de , - Publicat sambata, 16 mai 2015 00:00

Simona Halep a trecut ieri de Alexandra Dulgheru în „sferturile” de la Roma cu 6-1, 6-0, în 56 de minute, etalînd un tenis solid, iute şi precis.

Pentru prima dată, două românce şi-au disputat un sfert de finală într-un turneu Premier 5. Ieri, în deschiderea de pe Centrale, Simona Halep şi Alexandra Dulgheru au păşit pe zgura umedă, ruginie, acompaniate de corul de încurajare şi preluînd în ochi din reflexele tricolore ale steagurilor fluturate în tribună.

Nu e vorba doar de patriotism translatat peste munţi şi rîuri, ci şi de entuziasmul spectatorilor locali, care au înregistrat traseele spectaculoase ale celor două pînă în această fază. Piti a venit din calificări, lăsînd transpiraţie din belşug pe terenuri în meciuri imense, luptînd formidabil, revenind, alergînd.

Simona, în schimb, a redescrifrat misterul preţios al jocului fluid, care-ţi permite să derulezi totul cu viteză şi acurateţe, indiferent cine se află în faţa ta.

Atac necruţător

Nu se mai întîlniseră pînă acum într-un meci oficial, nici la junioare, nici în circuitul ITF, nici în cel WTA, deşi e doar un an diferenţă între ele. A trebuit să vină acest prilej de gală pentru a-şi măsura forţele. Ieri însă, acestea au fost sensibil inegale.

Începutul, primele secvenţe, au furnizat un strop de echilibru, apoi Halep a început să apese mai tare pe toate pedalele. De la 1-1, s-a ajuns în fugă la 6-1, Dulgheru resimţind în picioare şi în braţ oboseala orelor lungi din zilele precedente. Numărul 2 mondial a desfăşurat însă un tenis alert, incisiv şi asta a dus, pînă la urmă, la un 6-0 sec în actul secund.

La final, şi-au strîns mîinile, au zîmbit şi au prelungit pe cît posibil drumul pînă la scaunul arbitrului, vorbind. Simona merge în a 6-a sa semifinală de anul acesta, Alexandra rămîne cu un "sfert" de Premier 5, primul izbutit după 4 ani.

"Am jucat un tenis bun, am fost agresivă, iar serviciul mi-a mers. Iar ea era obosită pentru că a avut meciuri lungi înainte. Am avut un avantaj, şi, da, mai solidă decît ea în acest meci", a explicat Halep.

"E dificil să joci contra unei românce, dar în timpul meciului uiţi cine e în faţa ta, doar intri pe teren şi îţi faci treaba", a încheiat ea.

Provocare spaniolă

Simona Halep, 2 WTA, și Carla Suárez Navarro, 10 WTA, se vor întîlni azi în semifinalele de la Roma pentru a zecea oară în circuitul WTA. A doua jucătoare a lumii conduce cu 5-4, cu ultima confruntare disputîndu-se în acest an la Indian Wells, în "sferturi", iar Simona s-a impus în trei seturi.

"Va fi un meci greu, sînt pregătită să stau și trei ore pe teren. O știu foarte bine, e o jucătoare bună, dar am șansa mea", a spus românca.

Suárez Navarro a învins-o ieri în sferturile de finală pe Petra Kvitova, 4 WTA, cu 6-3, 6-2. A fost a opta victorie a lui 2015 în fața unei jucătoare de Top 10. Simona a învins în 2015 două jucătoare dintre primele zece.

"Sînt pregătită pentru Roland Garros"

Simona Halep a fost întrebată  la conferința de presă de după victoria cu Alexandra Dulgheru cum se mai simte pe zgură, avînd în vedere că a pierdut încă din primul tur la Madrid.

"Sînt mult mai bine decît săptămîna trecută. Simt jocul pe zgură și cred că sînt pregătită  să merg la Roland Garros, să încep un turneu de Mare Șlem. Dar înainte vreau să rămîn concentrată pe acest turneu, să-l închei și apoi vom vedea ce se întîmplă și la Roland Garros. Sînt din ce în ce mai bine pe această suprafață, iar jocul meu crește de la zi la zi".

Promisiunea de dinainte de meci

Partida dintre Halep și Dulgheru a durat mai puțin de o oră. Simona a mărturisit la final că și-a promis că dacă nu va sta prea mult pe teren va merge la cumpărături. Cum partida s-a încheiat în jurul orei 13:00 la Roma, Simona a avut destul timp să se relaxeze. "Mi-am spus că voi merge să-mi iau o rochie pentru petrecerea jucătorilor de la Roland Garros".

Ea a mai vorbit și despre importanța faptului de fi liniștită și în afara terenului. "Contează foarte mult să am o viață frumoasă dincolo de teren, iar a mea așa este. Am alături de mine oameni buni, familia, prieteni și echipa, care este una foarte bună acum. Așa că mă simt fericită atunci cînd nu joc tenis, dar și cînd o fac pentru că îmi place job-ul meu", a spus ea.

17-6 este bilanţul semifinalelor cîştigate/pierdute de Simona Halep pînă acum, pe zgură acesta fiind de 8-3

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
dodel88
dodel88  •  16 Mai 2015, 12:48

Simona Halep - Carla Suarez Navarro Urmariti meciul pe W o r l d L i v e S t r e a m i n g (scrie asa in google)

zanna.bianca
zanna.bianca  •  16 Mai 2015, 11:51

Bafta... Simona !..... Forza !

dodel88
dodel88  •  16 Mai 2015, 11:28

Simona Halep - Carla Suarez Navarro Urmariti meciul pe W o r l d L i v e S t r e a m i n g (scrie asa in google)

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close