SPORTURI  »  TENIS  »  MONTREAL

Înapoi pe hard » Halep a trecut în viteză de Gavrilova, 6-2, 6-3 la Montréal, în primul meci jucat pe hard după 4 luni

Articol de - Publicat joi, 28 iulie 2016 00:00

Numărul 5 mondial a revenit în turneul în care anul trecut ajungea în finală.

Doar că acum nu se dispută la Toronto, ci la Montréal. După un prim tur liber, Halep a întâlnit-o pe Daria Gavrilova, în faţa căreia cîştigase o dată, dar şi cedase pe zgură, la Roma, în disputa cea mai recentă. Amintire care a rămas agăţată în mintea Simonei, dar pe care a avut grijă să n-o resuscite şi pe teren. Chiar dacă a fost întâiul meci pe hard după 4 luni, s-a arătat solidă în joc, decisă şi cu un strop de inventivitate.

A fost 6-2, 6-3, un singur game cedat pe propriul serviciu şi garnisit cu două duble greşeli, în rest 16 lovituri câştigătoare – faţă de 7 ale adversarei – şi numai 17 greşeli neforţate în comparaţie cu 28. În o oră şi 16 minute, calificarea în turul al treilea era pecetluită. "E o jucătoare foarte puternică", a spus Halep după încheierea meciului. "M-a bătut la Roma, aşa că ştiam cum să joc contra ei. Pot să spun că hardul e suprafaţa mea preferată, m-am simţit bine pe teren. Sunt mulţumită că am câştigat în primul meu meci pe această suprafaţă". Următoarea adversară e bine cunoscută, Karolina Pliskova, care a beneficiat de forfaitul Sarei Errani.

Ca şi în alţi ani, ca şi în alte locuri, mulţi români s-au aflat în tribună, încurajând-o. Chiar dacă a fost ultimul meci din programul de marţi, al doilea al sesiunii de seară. "Întotdeauna e o plăcere să joc în faţa lor. E o senzaţie frumoasă, vin de fiecare dată cînd am meci. Ca întotdeauna, le mulţumesc pentru asta", a mai spus Simona.

Convinsă pentru dublu

Aseară, Halep urma să revină pe teren, alături de Monica Niculescu, în turul secund al tabloului de dublu, contra perechii ucrainene Katerina Bondarenko-Olga Savciuk. Simona a caracterizat meciul din prima rundă drept dificil, dar şi amuzant: "Monica striga tot timpul: «C’mon, Simona!». Dar am jucat bine, mi-a dat puţină încredere. În mod normal, nu intru la dublu, nu-mi place să aştept să joc. Am vorbit însă cu Darren şi mi-a spus că ar trebui să joc mai mult pentru că reprezintă echivalentul unui antrenament normal. Totuşi, nu sunt sută la sută convinsă. Aştept să îmbătrânesc un pic!".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
dinamo100
dinamo100  •  28 Iulie 2016, 12:21

Simona a avut mereu rezultate foarte bune in America, pe hard. Pare a fi in forma, sper sa atinga varful la US Open.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează