SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Încă o supărare la Wimbledon! Novak Djokovic vrea să schimbe regulile: "Trebuie să ne gândim la jucători"

Novak Djokovici, foto: reuters
Novak Djokovici, foto: reuters

Articol de Tibi DemeterJURNALISPORT - Publicat miercuri, 12 iulie 2017 12:23

Novak Djokovic a declarat că oficialii de la Wimbledon ar trebui să introducă tie-break-ul în ultimul set pentru a putea respecta ordinea în care se dispută meciurile, conform BBC.

Nemulţumirea sârbului a apărut după ce partida lui cu Adrian Mannarino a fost mutată de marţi pentru miercuri, deoarece meciul dintre Gilles Muller şi Rafael Nadal s-a întins mai mult decât îşi imaginau organizatorii.

Nadal a pierdut partida cu Muller, într-o dispută care a avut nevoie de aproape cinci ore şi de 28 de gameuri în ultimul set, 15-13 pentru luxemburghez.

"Pentru un jucător, să joace un meci de cinci-şase ore, iar a doua zi să revină pe teren nu este cel mai bun lucru de care are nevoie. John Isner şi Nicolas Mahut au făcut istorie cu meciul lor de 11 ore, acum câțiva ani (nr. încheiat 70-68 pentru John Isner, la Wimbledon 2010), deci aceasta este motivul pentru care se păstrează acest format?

Există mult dramatism în astfel de meciuri, dar jucătorii trebuie să se și întoarcă a doua zi. Este făcut acest lucru pentru spectatori? Dacă tot s-a ajuns la scorul de 6-6 în setul cinci, este mai bine ca totul să se decidă în tie-break", a spus sârbul.

Din fericire pentru Djokovic, următorul turneu de Grand Slam, US Open, este singurul la care se dispută tie-break în setul decisiv.

Fostul număr unu mondial a criticat şi decizia organizatorilor de a-l reprograma a doua zi, deşi Terenul Central a fost liber în ultima parte a zilei de marţi.

"Cred că a fost o decizie proastă să nu jucăm marţi. Terenul central are nocturnă şi puteam să jucăm până la ora 23:00".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează