SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Încă un jucător de top boicotează turneul de la Madrid » Djokovici:"Pentru mine, zgura albastră nu există"

Djokovici nu este prea încîntat de zgura de la Madrid // Foto: Reuters
Djokovici nu este prea încîntat de zgura de la Madrid // Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 12 mai 2012 00:00 / Actualizat sambata, 12 mai 2012 01:40

Novak Djokovici, învins aseară de compatriotul lui Janko Tipsarevici, 7-6 (2), 6-3, spune că nu va reveni la Madrid dacă nu se schimbă suprafaţa.

Campionul en titre de la Mutua Madrid Open a părăsit ediţia actuală în "sferturi". Un tur mai tîrziu însă decît finalistul de anul trecut, Rafa Nadal. Liderul mondial a fost foarte categoric la conferinţa de presă: "Dacă rămîne această suprafaţă, eu nu mai vin aici. Pur şi simplu, pentru mine zgura albastră nu există. E un experiment care a eşuat. Am încercat, am sosit din vreme, ca să mă acomodez, dar nu mă simt bine. Şi atunci, de ce să insist pe ceva care nu mă avantajează? Nici jocul meu nu e avantajat, nici corpul meu", a explicat Novak.

Djokovici a îndreptat apoi degetul spre ATP, după ce a fost întrebat dacă intenţionează să discute cu cineva din conducere. "Nu am ce să vorbesc cu nimeni. Ei fac ce vor, au decis totul fără să ne întrebe. Nu pot să dau vina pe noul preşedinte, dar cel care a fost pînă anul trecut ştia despre ce e vorba. Nu i-a păsat de noi, ci doar de interesele lui pentru că sigur există un interes în spate. Ştia că i se încheie contractul în 2011 şi a aprobat această schimbare fiindcă nu mai putea fi tras la răspundere", a izbucnit Nole.

Fostul preşedinte, la care se referă numărul unu mondial, este Adam Helfant, care s-a aflat în fruntea ATP între 2009 şi 2011. Actualul este australianul Brad Drewitt.

Ţiriac nu se dezice. "Dacă Nadal şi Djokovici nu vor veni la anul, ne va părea rău. Va fi trist. Dar sper să fie profesionişti", a spus Ion Ţiriac. Promotorul român a recunoscut că suprafaţa are probleme. "E adevărat că alunecă, însă la anul nu va mai fi aşa. Toţi jucătorii trec, se retrag, competiţiile rămîn", a spus el, propunînd, mai mult, o altă schimbare: "Contrastul între suprafaţa albastră şi mingea galbenă nu e cel mai bun, aşa că în viitor intenţionăm să introducem unele fosforescente".

Serena Williams a părut amuzată de idee, la conferinţa de presă de ieri. Chiar a pus un picior pe masă, să-şi arate ciorapii galben aprins, adăugînd că ei îi plac lucrurile fosforescente.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (16)
twilight
twilight  •  16 Mai 2012, 22:47

Nu cred k se va pastra aceasta pseudo-zgura! Este f. alunecoasa, ciudata si nimeni nu risca un turneu fara Rafa si Nole. Tiriac esti depasit. Exista pensionare anticipata sau depasita. Tu te incadrezi la amandoua. C-asa-i in tenis ! ( vb lui Toma Caragiu) Vamos Rafa! La Roma este altceva. Si Federer, ofticosul, intai a comentat, apoi si-a dat seama k e sansa unica de a mai castiga ceva, atata timp cat Rafa , Nole, Andy si ceilalti plecasera, deja,la Roma. Penibil! Rusinos! Dar asta e Federer: un oportunist. Vamos RAFA !

fillip
fillip  •  12 Mai 2012, 12:38

La TV zgura albastra ....arata cool !

cpt.ahab
cpt.ahab  •  12 Mai 2012, 11:01

E o batjocura la adresa jucatorilor, dar si a spectatorilor. Albastrul este culoarea cea mai obositoare pt. ochi din tot spectrul. Tiriac, prezinta simptomele clasice ale arghirofilului senil. Din nefericire, sportivul a devenit piesa cea mai putin importanta a jocului. Importanti au devenit conducatorii, sponsorii, televiziunile, arbitrii, pariorii.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close