SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Încurcată de ploaie » Meciul lui Halep cu Nao Hibino a fost reprogramat pentru azi

Prelatele și umbrele au fost o constantă ieri la Paris // FOTO AFP
Prelatele și umbrele au fost o constantă ieri la Paris // FOTO AFP

Articol de - Publicat luni, 23 mai 2016 00:00

Simona Halep trebuia să debuteze ieri la Roland Garros, dar aversele de la Paris au împins meciul său cu Nao Hibino pentru azi.

Parisul e unul dintre orașele preferate ale Simonei Halep. De capitala Franței o leagă performanțele anterioare de la Roland Garros. Mai întâi titlul de la juniori din 2008, iar mai apoi prima și deocamdată singură finală de Mare Șlem în care a jucat, în 2014, o finală pierdută în fața Mariei Sarapova.

Ieri, Simona urma să pornească o nouă aventură pe zgura de la Paris. Vremea schimbătoare cu ploaia i-a făcut pe organizatori să anuleze pentru ziua în curs meciul dintre Simona Halep și Nao Hibino. Unul care era al patrulea pe arena "Suzanne Lenglen", a doua ca mărime din complexul de la Porte d'Auteuil.

Amânarea meciului pentru azi a fost marcată de Simona și de antrenorul său Darren Cahill cu o poză veselă pe Twitter. Prognoza pentru azi, cât și pentru toată săptămână nu este la fel de veselă.

Ploaia va fi o prezență la fel de deranjantă. Roland Garros e singurul turneu de Mare Șlem dintre cele patru dintr-un sezon care nu are vreun teren acoperit.

Tort pentru Nole

Novak Djokovici a împlinit ieri 29 de ani, iar organizatorii de la Roland Garros i-au făcut cadou un tort fără gluten și un prosop pe care era brodat numele său. Liderul mondial încearcă să cucerească singurul turneu de Mare Șlem care-i lipsește din palmares.

Nole a ajuns de trei ori în finală la Roland Garros. "Desigur așteptările sunt mari nu doar din partea mea, dar și a celor care știu că e singurul trofeu de Grand Slam pe care nu l-am câștigat. Știu că mai am mulți ani înainte și asta îmi dă un anumit confort că pot să-mi creez și alte ocazii de a câștiga trofeul de la Paris, iar asta risipește presiunea de acum", a spus Djokovici.

S-a certat cu arbitrul

Tânărul și neliniștitul Nick Kyrgios s-a calificat ieri în turul al doilea la Roland Garros, după un meci în care l-a învins pe Marco Cecchinato cu 7-6 (6), 7-6 (6), 6-4. A fost un meci în care australianul a avut câteva contre cu arbitrul de scaun Carlos Ramos.

Portughezul  i-a acordat un avertisment pentru că Nick a țipat la un copil de mingi atunci când i-a cerut prosopul. "Un avertisment pentru că am spus prosop mai tare? Acum chiar le-am văzut pe toate! Ce regulă am încălcat?", a spus pe teren Nick.

El a continuat mai târziu în meci: "Cum pot să primesc avertisment pentru așa ceva? Când Djokovici împinge un arbitru din calea lui e în regulă? Spune-i întregii lumi că e OK".

La conferința de presă, Kyrgios a fost mai calm. "E greu și pentru ei, să te concentrezi atât de mult timp. E greu să fii arbitru de scaun și cred că fac o treabă bună".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
lapusneanul
lapusneanul  •  23 Mai 2016, 09:24

era sa uit, frantuzii au probleme cu cerebelul....pai nu era normal ca meciurile care au fost intrerupte ieri , sau cele care s-au amanat, sa fie programate primele ? sa presupunem ca astazi se joaca doar primele doua meciuri pe terenul unde urmeaza sa joace simona si pe urma incepe ploaia....ce fac organizatorii ? bulibaseala totala...

lapusneanul
lapusneanul  •  23 Mai 2016, 09:18

doamna roxi , de ce nu ati estimat cam pe la ce ora incepe meciul, fara sa luati in calcul ploaia...un coleg a scris ieri ca partida ar incepe dupa ora 17 :00..... daca nu ploua, cred ca in jur de 15:30 - 16:00 incepe meciul, bine, depinde de cat dureaza primul meci , raonic - tipsarevic, din meciul doi mai e de disputat setul decisiv..

Vezi toate comentariile (2)
Comentează