SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DIN BRISBANE

Înţepături fără nume » Halep şi Şarapova s-au retras de la Brisbane, Errani a luat foc pe Twitter. Cronologia evenimentelor

Halep începe anul cu o retragere +2   FOTO
Halep începe anul cu o retragere

Articol de , - Publicat miercuri, 06 ianuarie 2016 00:00

Italianca, învinsă clar marţi, în primul tur, ar fi fost pe lista capilor de serie dacă una dintre cele două şi-ar fi anunţat forfait-ul înainte de alcătuirea tabloului.

Vineri, 1 ianuarie. Are loc tragerea la sorţi a tabloului principal de la Brisbane, turneul de categorie Premier. Favorită principală: Simona Halep, România, locul 2 mondial. Favorită numărul 3: Maria Şarapova, Rusia, locul 4 mondial. A opta favorită, ultima: Roberta Vinci, locul 15 mondial. Prima sub linie: Sara Errani, locul 20 WTA.

Luni, 4 ianuarie. Italianca e eliminată în primul tur, după numai 55 de minute, de noua stea elveţiană, Belinda Bencic, favorita 7, 6-1, 6-2.

Marţi, 5 ianuarie. Ora 12:30 la Brisbane. Şarapova îşi anunţă forfait-ul. Rusoaica, deţinătoare a titlului, are o problemă la antebraţ. "M-am accidentat la antrenament acum cîteva zile şi mă retrag din precauţie, cu Australian Open-ul începînd în scurt timp", a explicat ea.

Marţi, 5 ianuarie. Ora 13:14 la Brisbane. Pe contul de Twitter al Sarei Errani apare următorul post: "Cîte alte tablouri intenţionează să mai strice?? #doarcasăştiu".

Marţi, 5 ianuarie. Ora 13:31 la Brisbane. Halep anunţă şi ea că nu poate juca, motivul fiind o inflamaţie a tendonului lui Ahile, la care avusese necazuri şi anul trecut.

Marţi, 5 ianuarie. Ora 13:53. E anunţată înlocuitoarea pe tablou a Mariei Şarapova – aceasta e rusoaica Margarita Gasparian.

Marţi, 5 ianuarie. Ora 13:44. Se află şi cine va juca pe poziţia Simonei Halep, este vorba despre belgianca Ysaline Bonaventure.

De ce s-a revoltat Sara?, se întreabă lumea. Dacă măcar una dintre cele două, Şarapova sau Halep, ar fi comunicat că nu poate juca înainte de definitivarea tabloului, atunci Errani ar fi fost cap de serie. Şi n-ar mai fi întîlnit-o pe Bencic în primul tur. Şi poate nu ar mai fi pierdut.

Imediat, la tweet-ul italiencei au început să se adune comentarii. Unele dintre ele aspre: "Cît profesionalism, puteai măcar să le spui în faţă", "Sînt mereu de admirat cei care intră pe teren şi dau piept, nu cei care se ascund în spatele unor false ghinioane", "Cînd pierzi te vaiţi, dar cînd ai beneficiat de retrageri ca să ajungi în finală sau semifinale n-ai spus nimic. Adevărat?". Altele de sprijin: "Ai dreptate, încă o dată se repetă aceeaşi poveste".

Retrageri neaşteptate în 2015

  • Carla Suárez Navarro nu a putut disputa ultimul act de la Anvers din cauza unei accidentări în zona cervicală, iar Andrea Petkovic a primit trofeul fără să joace vreun game
  • Serena Williams urma să o întîlnească pe Simona Halep în semifinalele de la Indian Wells, dar anunţat că nu va juca cu cîteva ore înaintea meciului, motivul fiind inflamarea puternică a genunchiului drept
  • Tot Serena Williams a renunţat după numai un meci jucat la Bastad, ea citînd o accidentare recurentă la cotul drept
  • Eugenie Bouchard nu a putut continua la US Open, ea renunţînd înaintea "optimilor" după ce căzuse în vestiar şi suferise o contuzie la cap
  • Garbiñe Muguruza a abandonat în timpul finalei de la Wuhan, unde o întîlnea pe Venus Williams, din cauza unei accidentări la glezna stîngă, iar o săptămînă mai tîrziu a cucerit titlul la Beijing

"Nu e nimic periculos"

Simona Halep a susținut o conferință de presă la Brisbane pentru a explica care sînt motivele retragerii sale. "Am avut probleme la la tendonul lui Ahile de la piciorul stîng în august și septembrie, iar după tratament nu am mai simțit nimic. Durerea a revenit acum cîteva săptămîni, însă am crezut că voi putea juca la Brisbane, dar nu sunt pregătită să joc un meci întreg", a spus a doua jucătoare a lumii.

Ea a subliniat că e nevoie de o pauză și că nu e nimic periculos, ci e vorba de o inflamație, lucru pe care l-a aflat după ce a fost supusă unui examen cu rezonanță magnetică. Ea speră ca săptămîna viitoare să joace la Sydney și apoi la Australian Open. Românca a spus că nu a contat faptul că urma să o întîlnească pe Victoria Azarenka și că s-ar fi retras oricum pentru că nu poate duce un meci întreg deocamdată.

Retragerile Simonei

Simona Halep s-a retras de patru ori în 2015: la Sydney, la Dubai, la Toronto și la Beijing. În primele două cazuri anunțul Simonei a venit după ce tabloul fusese tras la sorți. La Sydney a fost vorba despre o gastroenterită căpătată în China, iar la Dubai a fost vorba despre probleme la coaste și glezne.

În săptămînile care au precedat turneele la care s-a retras, Simona a mers pînă la capăt, cîștigînd la Shenzhen și la Dubai. Celelalte retrageri ale româncei au venit în finala de la Toronto, cînd a suferit din cauza căldurii, și în meciul de debut de la Beijing, cînd au apărut durerile la tendonul lui Ahile de la piciorul stîng.

Retragerile Mariei

Maria Șarapova a avut un 2015 plin de probleme medicale. S-a retras de șase ori în 2015 din turnee. A făcut-o la Acapulco din cauza unui virus stomacal înainte de semifinale, în februarie. Apoi, rusoaica nu a mai putut juca aproape patru luni din cauza unor probleme la picior, ea ratînd Cincinnati, Toronto, US Open și doar la primul a spus pas după tragerea tabloului. A revenit la Wuhan, dar nu a putut duce un meci întreg, iar la Beijing a apărut problema de la antebraț pe care a invocat-o și acum.

Critici legate de joc

Simona Halep nu a primit prea multe apostrofări de cînd este între primele zece jucătoare ale lumii. Dacă au fost critici, acestea au fost legate de prestația într-un anumit meci și au venit de cele mai multe ori de la foste jucătoare care acum se află acum în postura de comentator TV, precum Marion Bartoli sau Samantha Smith.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
21lva
21lva  •  06 Ianuarie 2016, 11:40

Dar lui Geambasu de ce nu i-ai spus? L-ați văzut mai neajutorat și râdeți toți de el

adi_stelistul
adi_stelistul  •  06 Ianuarie 2016, 10:17

Va felicit pentru articol. Daca tot trebuia facut ditamai cazul din retragerea Simonei (parerea mea e ca nu) atunci asa trebuia dezbatuta problema. Nu altfel.

lapusneanul
lapusneanul  •  06 Ianuarie 2016, 09:33

intre timp noua stea elvetiana a fost eliminata de americana crawford , venita din calificari, cu un dublu 7-5...si va rog, daca se poate, puneti titlul MARE....errani a facut referire la sarapova....cel putin asa reiese din cronologia evenimentelor ...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează