SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Într-un club select » Simona Halep şi-a atins ieri cea mai bună performanţă în turneele de Mare Şlem, după ce a învins-o pe Jelena Jankovici

Articol de - Publicat marti, 21 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 20 ianuarie 2014 22:23

Doar şase românce mai reuşiseră să ajungă în această fază, iar la Australian Open doar Virginia Ruzici şi Irina Spîrlea au mers atît de departe


Simona Halep reuşeşte în aceste zile în Australia să înfrumuseţeze istoria tenisului din România. Victoria de ieri în faţa Jelenei Jankovici în optimile de finală cu 6-4, 2-6, 6-0 i-a adus multă bucurie, dar şi uşurare. După rezultatele excelente din 2013, cînd a cîştigat 6 trofee şi a urcat pînă pe locul 11 în ierarhia mondială, toată lumea aştepta pasul următor, un parcurs cît mai lung în turneele de Mare Şlem, pentru că în 2013 cea mai de sus performanţă fusese atingerea optimilor de finală la US Open.

"Întotdeauna în turneele de Grand Slam simt cea mai mare presiune", a spus Simona.

Ieri, româncă a mai făcut un pas. Un pas important pentru că pînă acum doar două o românce au reuşit să se califice în sferturile de finală ale turneului de la Antipozi. Ele sînt Virginia Ruzici şi Irina Spîrlea, în 1980, respectiv în 1997. În multe privinţe, Simona se raportează la ele, fie că e vorba de clasament sau de performanţele în turneele de Mare Şlem. Dacă mai face un pas, ea le va depăşi ca performanţă pe cele două la Australian Open.

În celelalte turnee de Grand Slam, în "sferturi", româncele au fost mai prezente. Pe lîngă Virginia Ruzici şi Irina Spîrlea mai sînt pe lista nu foarte lungă Lucia Romanov, în 1982, Ruxandra Dragomir, în 1997, Florenţa Mihai, în 1976 şi 1977, şi Sorana Cîrstea, în 2009. Toate la Roland Garros. Interesant este că Sorana şi-a obţinut locul în acel sfert de finală tot după o victorie în faţa Jelenei Jankovici. Tîrgovişteanca s-a oprit însă, învinsă de Samantha Stosur. Simona se va lupta marţi spre miercuri pentru un loc în semfinale cu Dominika Cibulkova. "Visul meu la începutul anului era să ajung într-un sfert de finală într-un turneu de Mare Şlem", a spus ieri Simona. Lucru pe care l-a realizat foarte repde. De acum va trebui să viseze la altceva. Cine ştie? Poate la o finală.

Parcursul Simonei la Australian Open
Turul 1 Katarzyna Piter (Pol) 6-0, 6-1
Turul 2 Varvara Lepchenko (SUA) 4-6, 6-0, 6-1
Turul 3 Zarina Dias (Kaz) 6-1, 6-4
Optimi de finală Jelena Jankovici (Ser, 8) 6-4, 2-6, 6-0


602619-tabel.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
merace
merace  •  21 Ianuarie 2014, 17:13

Bouchard, Cibulkova si Halep sunt noile nume de top aparute la Australian Open. Simona e foarte aproape de top 10, iar Cibulkova si Bouchard sunt aproape sa intre in top 20. Mi-a placut mult Bouchard in meciul cu Ivanova, foarte calma si stapana pe ea. Ma astept sa faca performante mai mari in anii viitori.

bamse1901
bamse1901  •  21 Ianuarie 2014, 13:49

felicitari, stim ca poti mai mult, visam si noi la un nr1

jgionea
jgionea  •  21 Ianuarie 2014, 12:21

As remarca faptul ca Simona e cu cativa centimetri mai inalta si cateva kile mai grea decat slovaca. Nu poate avea nici-un complex fizic in fata adversarei. Ar fi unul psihologic , pierzand ultimul meci direct cu slovaca. Dar cred ca il poate surmonta... O veste buna este ca prognoza vremii la Melbourne este favorabila tenisului. Dupa o minima de 16 grade noaptea asta , maxima de maine este de 25 de grade. Dar la Melbourne, maxima se atinge numai in jurul orei 16. Cred ca la orele 11, cand va incepe meciul vor fi in jur de 20 de grade. Pe timpul meciului , temperatura va mai creste probabil vreo 2-3 grade... Dar pe teren va fi foarte...hot...Forza Simona!!! S-o Halep-esti pe Slo-vaca!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează