SPORTURI  »  TENIS  »  BRD BUCHAREST OPEN

Intră în ritm » Simona Halep s-a calificat în sferturi la București după 6-4, 6-3 cu Isabela Șinikova

Simona Halep a înregistrat ieri a 25-a victorie a sezonului // FOTO Alex Nicodim
Simona Halep a înregistrat ieri a 25-a victorie a sezonului // FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat vineri, 15 iulie 2016 00:00

Simona Halep s-a calificat ieri în ”sferturile” de la București, după 6-4, 6-3 încălzit de soare cu Isabela Șinikova.

Fiecare meci care trece o reobișnuiește pe Simona cu zgura, după insertul de iarbă numit Wimbledon și pregătirea pentru el. Aseară, în turul secund, favorita principală a turneului a avut o confruntare plină de provocări în fața Isabelei Șinikova, o jucătoare bulgară de aceeași vârstă cu ea.

De fapt, ocupanta locului 156 mondial, aflată la cel mai bun sezon al carierei, a mărturisit pe site-ul tennis24.bg că și-a dorit să joace împotriva lui Halep încă de când a ajuns la București și a luat startul în calificări.

Mai mult, a pomenit de o întâlnire dintre ele de la Campionatul European de junioare de la Tallin, pe când aveau 14 ani. "M-am prezentat bine atunci, dar Simona era deja printre cele mai bune la categoria noastră de vârstă", a spus Șinikova. Halep, în schimb, nu-și amintea de meciul din adolescență. "Eu stau mai rău cu memoria", a recunoscut, zâmbind.

Pe teren, curtoazia nu s-a transmis și în lovituri. Înaltă, 1,84 metri, și subțire, bulgăroaica are lovituri explozive din spatele terenului, deseori riscante. Același risc pe care l-a luat ori de câte ori a putut și în meciul de ieri. Uneori i-a adus puncte spectaculoase, alteori, de multe ori, a generat erori.

De partea cealaltă, Halep a căutat să absoarbă această furie a mingii venite de dincolo de fileu, schimbând direcțiile, lovind lung sau în unghiuri. Adică acel joc pe care îl poate face atât de bine chiar și împotriva adversarelor înalte, care lovesc puternic și iute.

Break-ul româncei a venit repede, în game-ul al treilea, urmat de alte șanse, însă, până la urmă,  setul întâi s-a decis grație diferenței făcute la început. În actul secund, ruptura s-a produs tot la 1-1, Halep distanțându-se apoi la 4-1.

Au urmat însă alte 4 game-uri la rând câștigate contra serviciului și ștampila finală la a patra minge de meci.

"A fost mai bine decât în primul meci", a spus Simona după victorie. "Am greșit și acum destul de mult, dar am câștigat și iau lucrurile pozitive. Încep să intru în ritm cu fiecare partidă jucată". Ea a subliniat din nou emoția pe care o resimte ori de câte ori joacă acasă, în fața publicului care o susține. "Nu e însă presiune. Știu că atunci când muncești și joci bine, câștigi".

Pentru semifinale

Următoarea adversară a Simonei Halep este ocupanta locului 54 mondial, Danka Kovinici din Muntenegru, 21 de ani. Va fi prima confruntare dintre cele două. "Știu că este o jucătoare puternică, lovește solid. Îmi doresc să nu mai greșesc atât de mult pentru că îmi va fi dificil. Dar dacă sunt bine în meci, știu că am șansa mea să merg mai departe", a spus numărul 5 mondial.

"Îi doresc să ajungă sus"

Asta a spus Halep despre adversara de ieri, bulgăroaica Șinikova. "E o fată foarte drăguță, plăcută. Și la finalul meciului am avut un moment frumos la fileu", a explicat Simona. "O felicit pentru felul în care a jucat, îi doresc să ajungă cât mai sus pentru că are calități și merită".

15șanse de break a avut ieri Simona Halep, valorificând 5

Televizare: DigiSport
Azi, nu înainte de ora 19:30
Simona Halep (Rom, 1)-Danka Kovinici (Mun, 6)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
tihi
tihi  •  15 Iulie 2016, 12:05

Ce mare succes...cu o jucatoare de pe locul 156 WTA...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează