SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Între China și Australia » Halep, Begu, Niculescu și Cîrstea, cele patru românce aflate în Top 100 WTA, încep diferit sezonul 2017

Simona Halep Foto:Getty/Guliver +3   FOTO
Simona Halep Foto:Getty/Guliver

Articol de - Publicat miercuri, 28 decembrie 2016 00:00

Patru zile au mai rămas până când circuitul profesionist o pornește din nou la drum.

Meciuri, emoții, nervi, trofee, toate revin începând cu 1 ianuarie. Turneele programate în prima săptămână al lui 2017 sunt Shenzhen, Brisbane și Auckland. Cele patru jucătoare românce aflate în Top 100 vor juca încă de la început. În China, Simona Halep, Monica Niculescu și Sorana Cîrstea, iar în Australia, Irina Begu.

Se întoarce la Shenzhen

Halep, a patra jucătoare a lumii, care se antrenează de zile bune în Australia, a ales din nou Shenzhen, cel mai bogat turneu de categorie International din circuit. Chinezii oferă 750.000 de dolari drept premii, în timp ce celelalte competiții de același nivel au premii de 250.000. Simona este pentru a doua oară la Shenzhen, după ce în 2015 a reușit să câștige trofeul. "E un turneu mai rezonabil, sunt jucătoare de top și acolo, dar așa e privit, un pic mai degajat, un pic mai relaxant. Am jucat bine acolo în 2015 și am ales să merg din nou", a explicat ea.

După acesta, Simona nu va mai juca la niciun turneu până la Australian Open. În mod surprinzător, românca s-a înscris și la turneul de la Sankt Petersburg, cel care va începe pe 30 ianuarie, foarte aproape de întâlnirea de Fed Cup cu Belgia din Grupa Mondială II, care va avea loc pe 11 și 12 februarie la București.

Într-un loc diferit

Irina Begu, 29 WTA, s-a pregătit și ea la căldură, dar în Dubai, și va începe sezonul al Brisbane, apoi va juca la Sydney, Australian Open și Sankt Petersburg. În ultimii doi ani ea și-a început sezonul în China, dar acum a simțit nevoia unei schimbări.

Monica Niculescu nu avea cum să înceapă în altă parte decât în China. Numărul 38 WTA a spus de mai multe ori că îi place să joace în această parte de lume. Ea este pentru a cincea oară prezentă la Shenzhen, iar cel mai bun rezultat este parcursul până în semifinale din 2012. După China, Monica se mută în Australia, unde va juca la Hobart și apoi Australian Open, după care va merge la Sankt Petersburg în Rusia.

Tot în China își va începe anul și Sorana Cîrstea. Un început total diferit față de sezonul trecut. Din cauza problemelor la umăr, românca a picat în clasament dincolo de locul 200. A jucat turnee mici, a strâns puncte și a reușit să pătrundă din nou între cele mai bune 100 de jucătoare ale lumii.

Mai puține

În prima săptămână de clasament al lui 2017, România va avea patru jucătoare în Top 100, pe Halep, Begu, Niculescu și Cîrstea, mai puține ca în 2015 și 2016, când erau cinci. Anul trecut, româncele care au început anul între cele mai bune 100 de jucătoare ale lumii au fost Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru și Andreea Mitu. Acum, Mitu e pe 212, iar Dulgheru, din cauza accidentărilor, a ajuns pe 276. Patru românce în Top 100 au mai fost și în 2014, în timp ce în 2012 și 2013 au fost tot cinci.

 1

2

Turneele feminine din luna ianuarie

  • 1-7 ianuarie Shenzhen (International), Brisbane (Premier), Auckland (International)
  • 8-14 ianuarie Sydney(Premier), Hobart (International)
  • 16-29 ianuarie Australian Open (Grand Slam)
  • 30 ianuarie-5 februarie Sankt Petersburg (Premier). Taipei (International)

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (3)
catalynn
catalynn  •  28 Decembrie 2016, 11:51

De abia astept sa înceapă sezonul! Bafta fetelor, sanatate si forma maxima si sa începeți anul cu dreptul! Vad ca nu doar Simonica s-a înscris la St Peterburg asa ca poate o face parte din strategia complexa de câștigare a Fed Cup pusa la punct de generalul cu patru neveste, era sa zic stele :-).

ion2010
ion2010  •  28 Decembrie 2016, 10:26
Postat de ortega pe 28 Decembrie 2016, 09:33

***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ortega
ortega  •  28 Decembrie 2016, 09:33

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează