SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Invitație la verde » Simona Halep dispută azi primul meci al actualei ediții de Wimbledon, contra neozeelandezei Marina Erakovic

Simona Halep s-a oprit anul trecut în sferturile de finală la Londra FOTO Guliver/GettyImages
Simona Halep s-a oprit anul trecut în sferturile de finală la Londra FOTO Guliver/GettyImages

Articol de , - Publicat luni, 03 iulie 2017 09:00

Acomodarea cu iarba s-a făcut deja, a venit timpul pentru lucrurile mari. Astăzi pornește la drum al treilea turneu de Mare Șlem al anului, elegantul și tradiționalul Wimbledon.

Vopsit în verde și mov, garnisit cu gazonul proaspăt și ghivecele multicolore, își va deschide porțile în timpul dimineții, iar primele meciuri vor fi fix la 11:30 ora locală. În distribuția zilei se află și mai mulți români – între ei, Simona Halep, favorită numărul 2. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro, nu înainte de ora Românici 15:30.

Săptămâna trecută, ea a jucat la Eastbourne, după a cerut și i-a fost acordat un wild card, ajungând până în sferturi de finală. Trei meciuri dure, cu set decisiv de fiecare dată, care i-au testat moralul și fizicul și, poate, i-au alungat gândurile de la finala pariziană. Astăzi, în meciul al doilea de pe Terenul 2, românca o va întâlni pe Marina Erakovic, o jucătoare care se simte bine pe iarbă.
Neozeelandeza a ajuns de 3 ori până în turul al 3-lea la Wimbledon, 2008, 20013 și anul trecut, are un stil variat, poate face serviciu-voleu și deține un slice eficient pe suprafețe rapide. Ea și Simona s-au întâlnit o singură dată, tot într-un turneu de Mare Șlem, la US Open 2015, și tot în primul tur. Atunci Erakovic s-a retras din cauza unei accidentări când era condusă cu 6-2, 3-0.

"E dificil pe iarbă"

Pe de altă parte însă, Halep are în palmares o semifinală și un sfert de finală la Londra și un titlu pe iarbă, s-Hertogenbosch 2013. "Cred că pot juca bine pe iarbă, dar e dificil de fiecare dată. Nu știi ce se poate întâmpla. Returul e important deoarece serviciul advers e greu de gestionat", a spus Simona. "Trebuie să fiu rapidă și să răspund repede pentru că nu ai atât de mult timp de gândire, ca pe zgură. De asemenea, să blochez un pic mingile și să rămân agresivă. Și când spun agresivă mă refer la a sta aproape de linie și de a o împinge pe adversară în spate".

Meciurile de la Eastbourne i-au oferit senzații pozitive și informații valoroase despre sine. "Mă bucur că am putut să câștig prima partidă în trei seturi și apoi încă una. Jocul e total diferit, timingul la minge, viteza – și tot am stat peste două ore la fiecare. Cred însă că am făcut bine trecerea la iarbă după ce am avut un sezon bun de zgură. Mă simt pregătită, dar vom vedea. Nu îmi fixez ținte", a încheiat Simona.

Lupta pentru locul 1

Țintele s-ar putea totuși s-o urmărească pe ea. Pe lângă un traseu cât mai lung la această ediție, există și bătălia pentru locul de lider mondial. O luptă care se va da între Angelique Kerber, Simona Halep și Karolina Pliskova. Românca a fost în finala de la Roland Garros la câteva game-uri de a ajunge numărul 1 mondial, apoi a mai avut o șansă la Eastbourne. Cursa se reia începând de azi, în trei însă, dar răspunsul final se va afla doar după câteva tururi, poate chiar în fazele finale. Încă un motiv de emoție și interes. Așa că: Ready? Play! Iarba e gata.

Programul de azi al românilor

Eurosport
Simona Halep (2)-Marina Erakovic (N.Zel)
Terenul 2, meciul al doilea
Marius Copil-Peter Gojowczyk (Ger)
Terenul 4, meciul al doilea
Ana Bogdan-Ying-Ying Duan (Chn)
Terenul 4, meciul al treilea
Irina Begu-Naomi Broady (GBR)
Terenul 14, meciul al treilea
*primele meciuri încep la ora 11:30

6 români sunt pe tablourile de simplu de la Wimbledon, cinci la feminin și unu la masculin

11-6 este raportul dintre victoriile și înfrângerile Simonei Halep la Wimbledon în cele șase participări de până acum

Ce rezultate a avut Simona Halep la Wimbledon

An Rezultat
2011 turul 2
2012 turul 1
2013 turul 2
2014 semifinale
2015 turul 1
2016 sferturi de finală

Victoriile pe iarbă ale Simonei Halep în ultimii patru ani

An / Victorii-Înfrângeri
2013 6-1
2014 6-2
2015 2-2
2016 4-1
2017 2-1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
tanasevictor
tanasevictor  •  03 Iulie 2017, 12:19

Incepe cel mai mare turneu pe iarba Un GS promitator pentru tenisul feminin din ROMANIA! Asteptarile noastre sunt mari de cativa ani SUCCES SIMONA,ANA, IRINA, SORANA,MONICA , RALUCA si MARIUS!

ray51
ray51  •  03 Iulie 2017, 12:22

Uff, de-ai fi avut macar 7 cm mai mult in inaltime...

100002473541087
Danut Ognean  •  03 Iulie 2017, 11:48

succes simona! ciocul mic contestatarilor

Vezi toate comentariile (7)
Comentează