SPORTURI  »  TENIS  »  PROIECT

VIDEO Ion Țiriac și-a inaugurat proiectul în care a investit 300.000 de euro: „Dăm și burse, pentru cei care nu-și permit”

Ion Țiriac. FOTO: Remus Dinu (GSP) +4   FOTO
Ion Țiriac. FOTO: Remus Dinu (GSP)

Articol de , - Publicat joi, 01 iulie 2021 09:25 / Actualizat joi, 01 iulie 2021 10:03

La inaugurarea primei grădinițe cu program educațional și sportiv după model britanic, deschisă de Fundația Ion Țiriac, fostul campion a acuzat: „Totul era pregătit, discutat, pus pe hârtie, dar politicienii nu doar că nu s-au apucat de treabă, dar nici nu mai știu despre asta!”

Ieri, la Stejarii Country Club, în prezența lui Ion Țiriac și a Cameliei Potec, a avut loc deschiderea oficială a Best Preschool British Education & Sports Țiriac, o grădinița cu un nou concept educațional pentru preșcolari, bazat pe programa britanică, inițiere în sport și experiențe în pădure.

Ion Țiriac și-a inaugurat proiectul în care a investit 300.000 de euro

Fostul tenismen Ion Țiriac a acuzat politicul că a uitat de acest proiect: „Îl pornisem acum 2-3 ani, împreună cu Nadia, Hagi, Camelia Potec, Gabi Szabo. Dar după aceea au început problemele. Că primarii nu au voie să facă grădinițele, deși bani erau de la Bruxelles pentru 1.000, nu pentru 500! 

Am zis să le facem noi și să le dăm primăriilor, dar, hop!, ni s-a spus iar că o persoană nu poate face decât câte una. Am început să ne socotim, să vedem câți suntem, dar între timp s-a schimbat Guvernul. Iar cei de acum nu știu nimic, au uitat de tot. Păcat. E trist. Era un proiect minunat”.

Grădiniţa asta nu este mare lucru, dar să sperăm să fie un exemplu. Pe noi ne-a costat un pic mai mult, dar nu e problemă. În loc să coste 200.000 de euro, ne-a costat vreo 300.000. Ca şi patinoarul, care în loc să mă coste 3 milioane, m-a costat 3,5 milioane - Ion Țiriac

Ion Țiriac: „Să-i învățăm pe copii să se ridice singuri”

 Tiriac a continuat: „Noi vrem să dăm un exemplu. Am mai dat și altele, cu căminul de la Brașov, cu patinoarul. Niciunul nu a fost urmat! Poate acesta va fi

Eu vreau ca acești copii să aibă o viață normală, să se joace ce vor ei, să se julească, să cadă. Și să-i învățăm să se ridice singuri. Nu e ieftin, dar peste tot învățământul privat costă. Iar noi dăm și burse, pentru cei care nu-și permit”. 

Emma Răducanu, dialog cu Gazeta Sporturilor după prima victorie a carierei la Wimbledon: „O vizitez pe mamaia de câteva ori pe an. Să fiu sinceră, mâncarea voastră e incredibilă!”
WIMBLEDON
Emma Răducanu, dialog cu Gazeta Sporturilor după prima victorie a carierei la Wimbledon: „O vizitez pe mamaia de câteva ori pe an. Să fiu sinceră, mâncarea voastră e incredibilă!”

Ion Țiriac: „Genocidul sportului românesc a început în '90 și s-a încheiat deja”

Am fost la patinoar, am văzut copii de 3-4 ani. Dacă ai stupul, albinele vin. E o treabă măruntă, dar normală. Nu e mare rahat, dar trebuie să facem ceva. Genocidul sportului românesc a început în '90 și s-a încheiat deja. Nu e de vină actualul Guvern, nici cel de dinaintea lui, ci toate! Au nenorocit țara! În 2000, la Sydney, președintele Constantinescu era lângă mine. Eram locul 7 în lume la medalii. I-am spus «Domnule președinte, începeți să semănați, că în 15 ani nu mai suntem în primii 30!». Atunci trăiam încă din moștenirea lui nea Nicu (n.r. Ceaușescu). Am greșit, mi-am cerut și scuze. La Rio, în 2016, am fost pe 51. Acum nu știu ce va fi 
- Ion Țiriac

Citește și alte știri de actualitate: 

„Eu cred că Simona nu s-a accidentat” » Ion Țiriac a dezvăluit principala cauză a problemelor lui Halep

Prima reacție a lui Ion Țiriac, după ce România a rămas fără jucătoare la Jocurile Olimpice

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
univ_craiova1
univ_craiova1  •  01 Iulie 2021, 10:18

Cum rămâne cu stadionul ala de lângă național arena care l ai început și a rămas asa bai Țiriac??

Vezi toate comentariile (1)
Comentează