SPORTURI  »  TENIS  »  WTA 125 ANTALYA

Irina Begu a pierdut finala turneului WTA 125 din Antalya

Irina Begu
Irina Begu

Articol de - Publicat duminica, 31 martie 2024 17:12 / Actualizat duminica, 31 martie 2024 18:35

Irina Begu (33 ani, 126 WTA) a fost învinsă duminică în ultimul act de spaniola Jessica Bouzas Maneiro (21 ani, 127 WTA) cu 6-2, 4-6, 6-2.

Irina Begu, aflată la primul turneu după o pauză de șapte luni cauzată de o accidentare la cot, a avut o săptămână bună în Antalya. Românca, favorită 4 a turneului WTA 125, a ajuns până în finală, legând astfel patru victorii, performanță pe care nu o mai reușise din iulie 2023, de la turneul WTA 125 de la Iași. Ea a fost învinsă atunci în finală de Ana Bogdan.

Duminică, Irina a cedat în fața spaniolei Jessica Bouzas Maneiro, a cincea favorită a competiției, într-un meci care a durat două ore și douăzeci și două de minute.

Până la întâlnirea din ultimul act, Begu jucase numai partide de două seturi, ea trecând de Sinja Kraus (Austria, 180 WTA), de Tara Wurth (Croația, 493 WTA), de Polona Hercog (Slovenia, 213 WTA) și de Moyuka Uchijima (Japonia, 151 WTA).

„Nu-l lăsați pe Alexis să vadă asta” » Serena Williams, în ipostaze tandre alături de presupusul fost iubit la Miami
MIAMI
„Nu-l lăsați pe Alexis să vadă asta” » Serena Williams, în ipostaze tandre alături de presupusul fost iubit la Miami

Irina Begu, mai puțină energie în decisiv

În finala Megasaray Hotels Open, cu toate că a revenit de la 0-1 la seturi, Irina Begu nu a mai găsit energia să lupte la fel și în decisiv și a fost învinsă de mai tânăra sa oponentă cu 6-2, 4-6, 6-2.

Begu s-a ales cu un cec de 8.000 de dolari şi 81 de puncte WTA, astfel că de luni va urca de pe poziția 126 WTA pe 115. Pentru că a câștigat turneul, Jessica Bouzas Maneiro face un salt de 23 de poziții, de pe 127 pe 104, cea mai bună clasare a carierei.

Ce sunt turneele WTA 125?

Circuitul feminin a inclus din 2012 turneele WTA125 sub titulatura de seria Challenger, denumire similară celei din ATP. Sunt situate imediat sub turneele cel mai bine răsplătite cu puncte și bani, oferind însă, la rândul lor, recompense decente.

Anul acesta, calendarul conține 22 de competiții, găzduite de Spania (4), Italia (3), Mexic (3), Franța (3), SUA (2), Australia, India, Turcia, Portugalia, Croația, Suedia și România.

„Tricolorele" stau foarte bine la performanțele în turnee WTA 125. 8 titluri câștigate din 2017 încoace, România fiind pe locul 4 într-un clasament pe națiuni, după SUA, 14, China, 11, și Rusia, 10.

În 2023, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan au fost singurele jucătoare din România care s-au impus într-un astfel de turneu, la Reus, în Spania, respectiv la Iași.

Citește și:

Istorie la Miami Open » „Fata locului”, aflată în ultimul an în tenis, a ridicat cel mai important trofeu al carierei
MIAMI OPEN
Istorie la Miami Open » „Fata locului”, aflată în ultimul an în tenis, a ridicat cel mai important trofeu al carierei
Andreea Prisăcariu, oripilată de ce a găsit în vestiar la turneul din Italia: „De azi mă voi schimba în natură!”
WTA
Andreea Prisăcariu, oripilată de ce a găsit în vestiar la turneul din Italia: „De azi mă voi schimba în natură!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
monika.
monika.  •  01 Aprilie 2024, 12:21

Sa ajungi in finala e deja o performanta. Asta ar trebui spus in primul rand, inclusivin titlu , nu ca a pierdut.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează