SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

Irina Begu și-ar putea egala cea mai bună performanță all-time

Irina Begu / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Irina Begu / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 29 aprilie 2023 23:14 / Actualizat duminica, 30 aprilie 2023 11:34

Irina Begu (32 de ani) a trecut sâmbătă de Shelby Rogers (30 de ani, #38 WTA), scor 7-5, 6-2, și a avansat în „optimile” turneului de la Madrid, performanță pe care o atinsese ultima oară în urmă cu șapte ani. Următoarea adversară a româncei va fi Liudmila Samsonova, 24 de ani, numărul 18 WTA, care a trecut cu un clar 6-2, 6-0 de Jelena Ostapenko. 

Aflată în prezent pe locul 35 în ierarhia feminină, Irina Begu poate bifa un moment istoric în tenisul românesc, în cazul în care se va impune luni în fața rusoaicei Samsonova. Bucureșteanca ar trece peste Simona Halep în clasament și ar deveni astfel jucătoarea cel mai bine clasată din România, după mai bine de un deceniu de supremație a lui Halep.

Într-un clasament live, Irina Begu ocupă locul 29, în timp ce Simona Halep, în continuare suspendată provizoriu din circuit, a coborât două poziții, până pe 28. Fostul lider mondial va mai coborî un loc în cazul unui succes al compatrioatei.

Eleva lui Victor Crivoi a atins cea mai bună clasare în 2016, când ajungea până pe locul 22 în lume. Cu un parcurs cât mai lung la Madrid, și-ar putea egala acea performanță.

A trebuit să mă adaptez, ea a avut o tactică bună la început. Apoi am devenit mai agresivă, am jucat mai bine per total. Îmi place orașul, îmi plac oamenii, mâncare e grozavă la Madrid, iar altitudinea mă ajută la joc. Mă bucur că am din nou un an bun aici. 

- Irina Begu

Cum ajungi instructor de tenis? 10 ponturi de la una dintre cele mai tinere antrenoare din România + sfaturi pentru părinți: „N-ar trebui să gândească așa”
INTERVIU
Cum ajungi instructor de tenis? 10 ponturi de la una dintre cele mai tinere antrenoare din România + sfaturi pentru părinți: „N-ar trebui să gândească așa”

Reacția lui Cristian Tudor Popescu după victoria Irinei Begu

„Irina, cu dinții strânși! ​Extraordinară probă de voință și rezistență trecută de Irina Begu în fața redutabilei americance Shelby Rogers! Accidentată la încheietura mâinii stângi în primul set, Irina a continuat să joace cu dinții strânși, făcând față, când nu-mi mai venea să cred, schimburilor dure stânga-dreapta impuse de Rogers, care a încercat să profite de vulnerabilitatea româncei pe reverul unde împinge cu mâna stângă... Irina Begu a rămas să ducă steagul României în optimi de finală la Madrid!”, a scris editorialistul GSP.

Citește și alte știri din tenis: 

Irina Begu este în „optimi” la Madrid” » Meci excelent cu Shelby Rogers, pe care a învins-o în două seturi

VIDEO O nouă senzație în circuitul WTA: s-a calificat în optimi la Madrid chiar în ziua în care a împlinit 16 ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
gYuszi50
gYuszi50  •  30 Aprilie 2023, 20:00

Bravo Begu: poti trece ín fata Simonei !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close