SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

Jaqueline Cristian, eliminată în turul II la Madrid » A pierdut în trei seturi cu Anastasia Potapova

Jaqueline Cristian / foto: Raed Krishan
Jaqueline Cristian / foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 28 aprilie 2023 20:30

Jaqueline Cristian (24 de ani, locul 168 WTA) a fost învinsă de rusoaica Anastasia Potapova (22 de ani, #25 WTA), scor 5-7, 6-3, 2-6, în turul doi al turneului de la Madrid.

Jaqueline Cristian, aflată pentru prima dată pe tabloul principal de la Madrid, a avut încă un meci încărcat de emoții. Asta după ce în runda inaugurală reușise o victorie-reper în fața unei campioane de Grand Slam, americanca Sloane Stephens. Și nu oricum, ci revenind de la 0-1 la seturi într-unul dintre duelurile încheiate seara târziu la Caja Magica. 

Împotriva Anastasiei Potapova, pe Terenul 8, unul dintre cele exterioare, departe de zumzetul din miezul complexului, s-a urcat într-un adevărat carusel al break-urilor. Doar în primul set au fost 5, românca revenind ambițios de la 2-5 la 5-5. 

La început rusoaica a surprins-o cu retururile în picioare și cu execuții explozive, însă Jaqueline s-a adaptat apoi și a găsit răspunsuri. Totuși, Potapova a luat setul pe muchie, 7-5.

Jaqueline Cristian, eliminată în turul 2 de la Madrid

Nesiguranța pe propriul serviciu a răsărit în al doilea, cu patru break-uri la rând. Și încă unul pe final, când românca s-a agățat curajos la 4-3 și a luat avans. Nu s-a mai oprit până la 6-3, trimițând meciul în decisiv. Părea că încrederea s-a prelungit când a început cu break, dar era loc încă de mai multă intrigă. 

Dintr-o dată, Potapova a găsit tot mai des liniile, a crescut în agresivitate și, valorificând în total 8 mingi de break din 9, s-a distanțat la 5-1. Credeți că s-a terminat acolo? Nu, Jaqueline a încercat să forțeze o altă revenire. A mai salvat o minge de meci, 3 în total, dar nu a putut evita înfrângerea. 

Cele două se mai întâlniseră o singură dată, tot pe zgură, în 2017, într-un turneu ITF de 25.000 de dolari de la Wesley Chapel, Florida. Aveau Jaqueline 18 ani, Potapova 16, dar rusoaica a câștigat în trei seturi. La fel ca azi, într-un concurs cu miză mult, mult mai mare. 

6-2 în setul al treilea, două ore și 12 minute, rusoaica are un sezon bun, titlu la Linz în februarie, semifinale în turneul trecut la Stuttgart. Iar românca rămâne cu colț de gheață spart - prima victorie la Madrid - și speranțe pentru săptămânile viitoare. Și cu aplauzele care au însoțit-o la ieșirea de pe teren.

FINAL. Jaqueline Cristian - Anastasia Potapova 5-7, 6-3, 2-6

  • 2-6: Ana Potapova mai face un break și câștigă setul și meciu
  • 2-5: Cristian rămâne în meci. A salvat două mingi de meci și va servi pentru a micșora distanța
  • 1-5: Potapova a mai reușit un break, deși la 1-3, Cristian a avut 4 mingi de break
  • 1-3: Potapova se distanțează. A făcut un break și și-a mărit avansul
  • 1-1: Fiecare jucătoare începe setul cu un break
  • 6-3: Set Jaqueline Cristian. După ce a ratat o minge de set, românca a fructificat-o pe a doua și a câștigat setul
  • 5-3: Cristian reușește să se distanțeze. A făcut break-ul și va servi pentru a trimite meciul în decisiv
  • 3-3: Se merge în continuare cap la cap. Niciuna dintre jucătoare nu se desprinde în setul secund
  • 2-2: Din nou, cele două jucătoare au reușit câte un break. Scorul este în continuare egal
  • 1-1: Început echilibrat de set. Fiecare jucătoare a reușit câte un break
  • 5-7: Set Anastasia Potapova. Rusoaica a reușit să câștige ultimele două game-uri și a luat primul set
  • 5-5: Românca revine. Cristian a reușit să câștige trei game-uri la rând și scorul este din nou egal
  • 3-5: Jaqueline Cristian rămâne cu greu în set. A salvat două mingi de set și a reușit să câștige game-ul
  • 2-5: Potapova se distanțează. A mai reușit un break și este la un pas să câștige primul set
  • 2-3: Potapova se menține în avans. Atât ea, cât și Cristian au câștigate game-urile în care au servit
  • 1-2: După un început de meci în care fiecare jucătoare și-a câștigat game-ul de serviciu, Potapova a reușit primul break din meci
„Nu mai puteam să tac” » Simona Halep, interviu-eveniment, la 6 luni de la izbucnirea scandalului de dopaj: „Nu e corect să stau atât fără să fiu judecată!”
INTERVIU
„Nu mai puteam să tac” » Simona Halep, interviu-eveniment, la 6 luni de la izbucnirea scandalului de dopaj: „Nu e corect să stau atât fără să fiu judecată!”

VIDEO Răbufnirea lui Ion Țiriac despre situația tenisului românesc: „Noi n-am mai semănat de pe vremea lui Ilie Nastase! De unde sa culegem?”

Citește și alte știri din tenis:

Sorana Cîrstea, OUT de la Madrid! Aryna Sabalenka și-a luat revanșa pentru eșecul de la Miami și avansează la Caja Magica

Tennis Majors a contactat ITF, după interviul acordat de Simona Halep » Cum a reacționat Federația Internațională de Tenis

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează