SPORTURI  »  TENIS  »  PREMIERE

Jaqueline Cristian, cea mai bună junioară din Europa, premiată de Florenţa Mihai

Articol de GSP - Publicat luni, 23 aprilie 2012 00:00 / Actualizat luni, 23 aprilie 2012 21:42

Jaqueline Cristian, cîştigătoarea celui mai important turneu mondial pentru juniorii sub 14 ani, Les Petites As, şi Eugen Vătăşescu (92 de ani), unul dintre cei mai longevivi antrenori de tenis din România, au fost premiaţi luni de Federaţia Română de Tenis.

Evenimentul a avut loc cu ocazia conferinţei de presă ce a anunţat deschiderea oficială a turneului european de gradul I, Dr. Oetker Junior Trophy, cea mai importantă competiţie de juniori sub 14 ani organizată vreodată în România şi prima de acest gen din estul Europei.

Jaqueline Cristian a cîştigat la începutul acestei an, în Franţa, "Les Petites As", cea mai importantă competiţie de tenis pentru juniori sub 14 ani din lume. "Au fost meciuri foarte grele în Franţa, şi, deşi jocul meu nu a fost unul excelent la început, pe parcurs, pe măsură ce cîştigam din meciuri, mi-am dat seama că am şanse să câştig concursul", a povestit Jaqueline despre celebra competiţie pe care a cîştigat-o, acolo unde, cu ani în urmă, s-au remarcat pentru prima dată tenismeni ca Rafael Nadal, Anna Kournikova sau Roger Federer.

Jaqueline se antrenează în 3 reprize pe parcursul unei zile, iar cel care i-a descoperit talentul este Cornel Enache, antrenor al Jaquelinei până la acest moment.

Junioara a avut onoarea de a-i înmîna, la rândul ei, premiul pentru întreaga activitate lui Eugen Vătăşescu, 92 de ani, unul dintre cei mai longevivi antrenori de tenis din România, care şi-a dedicat 80 de ani de viaţă tenisului. El şi-a amintit cu bucurie momentul în care a intrat pentru prima oară pe terenul de tenis: "Eram copil şi, în faţa casei mele din Craiova, era un teren de tenis, unde oficialităţile oraşului jucau în fiecare zi. Se întâmpla în 1932. Ani de zile am fost strângător de mingi acolo, apoi cineva mi-a făcut şi mie o rachetă de lemn, cu care am început să joc". Eugen Vătăşescu a participat în concursuri de tenis, apoi începînd cu vîrsta de 24 de ani a devenit antrenor de tenis şi continuă să antreneze copii, timp de şapte luni pe an.

Aproximativ 200 de jucători de tenis din Europa se vor întrece la simplu şi dublu la Centrul Naţional de Tenis, din Complexul Lia Manoliu. Turneul "Dr. Oetker Junior Trophy" are loc în România, după ce România a primit titlul de European Junior Championships Nations Cup First, plasîndu-se pe primul loc în clasamentul european pe juniori la toate categoriile de vîrstă: sub 14 ani, sub 16 ani şi sub 18 ani.

Pe parcursul turneului, cei trei juniori români desemnaţi cei mai buni jucători europeni, Ioana Loredana Roşca (Player of the Year 2011 nr. 1, la grupa sub 16 ani), Bogdan Borza (jucatorul european nr. 1 al anului, la grupa sub 14 ani) şi Nicolae Frunză (Player of the Year 2011 nr. 3, sub 14 ani) vor fi prezenţi pentru schimburi de mingi cu juniorii din public.

Cei care sînt interesaţi pot vedea meciurile de tenis din cadrul "Dr Oetker Junior Trophy" şi pe site-ul Gazetei Sporturilor sau printr-un click AICI


„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează