SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Jelena Ostapenko contestă regula care a revoluționat Australian Open: „Terenul pare gol fără ei” + Pe cine mizează la Melbourne

Jelena Ostapenko
Jelena Ostapenko

Articol de GSP - Publicat marti, 16 ianuarie 2024 10:05 / Actualizat marti, 16 ianuarie 2024 12:15

Jelena Ostapenko (locul 10 WTA) se numără printre vocile din tenis care contestă sistemul Hawk-Eye, care a schimbat într-o manieră radicală deșfășurarea partidelor din ”sportul alb”.

Sportiva letonă a afirmat recent că ar renunța la sistemul live Hawk-Eye și că și-ar dori să joace din nou cu arbitri de linie, așa cum se întâmpla înainte de anul 2021, când Australian Open a devenit primul Grand Slam care a îmbrățișat noua tehnologie.

Mutare de nicăieri: internațional cedat din Superliga cu 4 zile înainte de primul meci! » GSP are cifrele mutării: „Aceasta este suma”
TRANSFER
Mutare de nicăieri: internațional cedat din Superliga cu 4 zile înainte de primul meci! » GSP are cifrele mutării: „Aceasta este suma”

Jelena Ostapenko, nemulțumită de sistemul Hawk-Eye

„Sincer, sistemul Hawk-Eye, evident, m-aș întoarce la tenisul jucat fără sistemul live Hawk-Eye. Mi-ar plăcea să am din nou arbitri de linie, pentru că am senzația că terenul este gol fără ei.

Creează o atmosferă mai bună, mai mulți oameni - fără ei, pare gol chiar și la Slam-uri. De asemenea, ar fi frumos ca oamenii să aibă mai multe locuri de muncă", a declarat Jelena Ostapenko într-un interviu acordat pentru site-ul TennisMajors.ro.

Controversata jucătoare de tenis a vorbit, de asemenea, și despre felul în care lucrează la a-și gestiona emoțiile negative pe teren. Ostapenko a realizat ce trebuie să facă pentru a repeta performanța din 2017, când a câștigat turneul de la Roland Garrros, impunându-se în ultimul act chiar în fața Simonei Halep.

”Sună amuzant, dar, în general, simt că trebuie să fiu mai agresivă și mai liberă, în sensul bun. Trebuie să fiu neînfricată, la fel cum am fost și la Paris în acel an – aveam doar lovituri câștigătoare, nu-mi păsa dacă pierdeam o minge, ci doar loveam cu toată puterea acolo unde credeam că trebuie să ajungă mingea.

Am început anul 2024 într-un mod pozitiv (n.r.- cu victoria de la Adelaide, al 7-lea trofeu WTA din cariera sa), dar simt că trebuie să intru și mai mult în teren atunci când trebuie, asta îmi aduce succesul”, a mai spus Jelena Ostapenko, conform sursei citate.

Australian Open a devenit în 2021 primul Grand Slam care s-a disputat fără arbitri de linie. Această schimbare în tenis a fost testată înainte la mai multe evenimente. Primul dintre ele a fost ATP Next Gen din Milano în 2017.

Novak Djokovic, văzut favorit de Jelena Ostapenko

Ea a evitat să vorbească despre favoritele la simplu feminin, de la Australian Open, însă este convinsă că Novak Djokovic își va impune supremația și anul acesta câtă vreme va fi sănătos.

„Dacă Novak este sănătos, cred că are o șansă bună să câștige din nou. Este un jucător foarte bun, este nebunesc dacă te gândești la cât de constant e. Simt că Novak este o alegere bună, dar vom vedea.

Oamenii spun mereu că tenisul masculin este mai consistent, dar uneori lucrurile sunt mai puțin consistente decât în tenisul feminin, rezultatele fiind imprevizibile”, a adaugat Jelena Ostapenko.

Ostapenko s-a calificat în turul secund la Australian Open

Jelena Ostapenko a debutat cu dreptul în primul tur la Australian Open. Ostapenko a învins-o în două seturi pe Kimberly Birrell (Australia, locul 116 WTA), scor 7-6, 6-1. În turul al doilea, ea o va înfrunta pe câștigătoarea meciului dintre Petra Martic (Croația, locul 40 WTA) și Ajla Tomljanovic (Australia, locul 271 WTA).

Articol de Emanoil Ursache

VIDEO Simona Halep, primul antrenament în 2024

Citește și:

România, out de la Australian Open pe tabloul feminin la simplu în turul 1! Prăbușire incredibilă a Soranei Cîrstea, de la 6-0, 4-1
AUSTRALIAN OPEN
România, out de la Australian Open pe tabloul feminin la simplu în turul 1! Prăbușire incredibilă a Soranei Cîrstea, de la 6-0, 4-1
Eliminat în primul tur la Australian Open, fostul lider mondial a părăsit terenul cu lacrimi în ochi: „Cred că asta a fost ultima mea apariție la acest turneu”
AUSTRALIAN OPEN
Eliminat în primul tur la Australian Open, fostul lider mondial a părăsit terenul cu lacrimi în ochi: „Cred că asta a fost ultima mea apariție la acest turneu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează