SPORTURI  »  TENIS  »  CLASAMENT WTA

Jucătoarea care în 2017 a pierdut locul 1 și a ieșit din top 20! Explică de ce e greu să rămâi lider în clasament: "Nu ai timp pentru tine"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 05 noiembrie 2017 15:05

Nemțoaica Angelique Kerber a început anul pe locul 1 în lume și îl va încheia în afara Top 20.

A fost atât de constantă, de puternică în 2016 încât părea aproape indestructibilă. Două titluri de Mare Șlem, Australian Open și US Open, finală la Wimbledon și la Turneul Campioanelor, urcarea pe prima treaptă a clasamentului mondial. Toate acestea au fost reușite de Angelique Kerber. Iar jocul ei solid, fără fisuri, părea că îi va asigura o continuare pe măsură în 2017. Nu a fost însă așa. 

O singură finală, pierdută și ea, a atins în acest sezon, la Monterrey. Optimi de finală la Australian Open și Wimbledon, eliminată în turul 1 la Roland Garros și US Open. Germanca a pus ștampila tremurândă pe un an dificil la Zhuhai, cu două înfrângeri în grupă.

"Nu e ușor să ajungi numărul unu mondial, bineînțeles. Trebuie să câștigi turnee și să învingi adversare puterniceE nevoie și de o muncă foarte dură în afara terenului, iar când intri în meciuri toată lumea vrea să joace bine, să te învingă", a spus ea după ultimul meci pierdut în China. "Dar e și mai greu să rămâi lider. Ca să te menții e necesar să-ți schimbi viața, programul, aproape că nu mai ai timp pentru tine", a conchis Kerber. 

La finele lui 2017, clasamentul WTA e condus de Simona Halep, care a urcat pe prima poziție după Beijing, la începutul lui octombrie. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  05 Noiembrie 2017, 17:03

Interesant e ca toate cele 3 ocupante ale podiumului in clasamentul WTA 2016 au terminat anul acesta inafara top 20. Kerber pe 21, Serena pe 23, Aga pe 28. Sigur, in cazul Serenei e de inteles, dar faptul in sine ramane. S-ar putea sa fie chiar o premiera un asemenea fapt.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează