SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR 2017

VENUS WILLIAMS - CAROLINE GARCIA // Finală de 5 stele la Singapore! Venus Williams a trecut de Caroline Garcia după un meci maraton

Foto: Reuters +2   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 octombrie 2017 09:39

Venus Williams a revenit după ce a pierdut primul set la tie-break, 3-7. Americanca de 37 de ani a câștigat următoarele două seturi cu 6-2 și 6-3, deși în ultimul act Garcia a avut șansa de a recupera break-ul în momentul în care Venus servea pentru meci.  

  • În primul meci al zilei la Turneul Campioanelor, daneza Caroline Wozniacki, locul 6 WTA a învins-o pe Karolina Pliskova, locul 3 WTA, scor 6-7, 3-6. 
  • Astfel, Simona Halep va încheia anul pe primul loc WTA.
  • În cea de-a doua semifinală, Venus Williams (5 WTA) a trecut de Caroline Garcia (6 WTA) în trei seturi, 6-7, 6-2, 6-3. 

Karolina Pliskova, singura jucătoare care o putea depăși pe Halep, avea nevoie de câștigarea Turneului Campioanelor pentru a fi locul 1 WTA la finalul anului, dar cehoaica nu a putut trece de Wozniacki. Astfel, indiferent de cine triumfă la WTA Finals, Simona Halep termină anul pe locul 1.

Finala de la Singapore se joacă duminică, de la ora 13:30 și va putea fi urmărită liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TV Digi Sport 2.

FINAL » Venus Williams - Caroline Garcia 6-7, 6-2, 6-3

Americanca, locul 5 WTA, s-a calificat din faza grupelor după două victorii în ultimele două meciuri, în timp ce franțuzoaica, locul 8 WTA, s-a calificat datorită victoriei în fața Carolinei Wozniacki și a înfrângerii Simonei Halep cu Elina Svitolina.

Cele două s-au duelat de două ori, iar ambele au câte o victorie.

Karolina Pliskova - Caroline Wozniacki 6-7, 3-6

Primul set al meciului Wozniacki - Pliskova a fost unul extrem de echilibrat, decis la tie-break. Wozniacki a condus cu 6-1, dar cehoaica a revenit și a egalat. Până la urmă, daneza s-a impus cu 11-9.

Setul doi a fost la fel de echilibrat, dar daneza a făcut rapid un break, pe care și l-a consolidat și a câștigat meciul.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (50)
valyomanyd
valyomanyd  •  28 Octombrie 2017, 21:38
Postat de tihi pe 28 Octombrie 2017, 18:46

Mai leat, mie sa nu-mi dai tu lectii ! La turneul campioanelor au jucat primele 8 jucatoare din clasamentul condus de Halep!! Din acest play off a fost maturata Halep umilitor,si a fost trimis pe ultimul loc...pe locul 8 !! Campioana este pentru mine jucatoarea care castiga si nu cea care pierde !! Clasamentul WTA este una de conjunctura de-a lungul anului,valoare ta se vede in meciurile directe.Halep a pierdut cu Kerber,Ostapenko,Konta,Svitolina,Sharapova,Garcia,Kasatkina,Wozniacki...etc..Deci este sub ele,indiferent de punctele culese si mentinute cu noroc si datorita jocului rezultatelor.La turneul campioanelor ai pierdut intr-un mod rusinos cu jucatoare mai slab cotate,si totusi ramai in fata,doar pentru faptul ca una sau cealalta castiga sau pierde,nu este logic.Nr. 1 mondial trebuia sa castige toate jocurile.Nu ai castigat doar un singur meci,nu ai ce cauta pe primul loc !!

Scuze ca intervin, dupa logica ta, echipa care termina pe primul loc in sezonul regulat, ar trebui ca in play-off sa le bata tur-retur pe celelalte 5 ! Se intampla asta ?

duffyduck
duffyduck  •  28 Octombrie 2017, 20:13

Sunt socat de cata ura si lipsa de educatie razbat din multe comentarii. Clasamentul WTA e calculat in mod matematic, si avand in vedere rata promovabilitatii BAC-ului si notele la matematica in Romania, imi dau seama de ce multi nu pot intelege si nu pot accepta de ce Halep e nr 1 mondial. Incluzand rezultatele nefericite de la Turneul Campioanelor 2017, raportul victorii infrangeri intre Halep si restul jucatoarelor din top 10 este de 18-21. Mai mult decat atat, Halep de exemplu are un raport de 5-1 cu locul 3 mondial, Pliskova, in timp ce nici o alta jucatoare din top 10 nu are o diferenta mai mare de doua victorii in fata lui Halep (de exemplu Wozniacki are 4-2 incluzand victoria de la Turneul Campioanelor). Dar hai sa ne uitam: media de inaltime a celorlalte jucatoare din top 10 este de 180cm!!! Halep are 168, cu 12cm mai putin. Hai sa ne uitam cu ce nationalitati concureaza: Spania, Danemarca, US, Marea Britanie, Franta. Vreau sa va intreb: in ce domeniu (economic, sportiv) Romania e capabila sa fie la egalitate cu aceste tari? Vreau sa va intreb: voi o oglina aveti pe acasa? In ce domeniu vreunul din voi a avut vreun rezultat notabil pe plan international? Despre "barbatul" Williams si "dopata" Sharapova nici nu vreau sa discut. Exceptii la nivel global. Si inca ceva: daca esti barbat, baga capul in nisip ca strutul, intr-o perioada in care singurele victorii sunt la feminin: handbal, volei, scrima, tenis sau tenis de masa ...

mircea_deca
mircea_deca  •  28 Octombrie 2017, 19:46
Postat de Constantin Hutanu pe 28 Octombrie 2017, 19:41

Wozniacki - Pliskova : 6-7 ; 3-6 ????

bai............cine-s ***,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (50)
Comentează
Close