SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Kim Clijsters cîştigă US Open după doi ani de absenţă! «Poveştile devin realitate!»

Kim Clijsters, Clijsters, US Open
Kim Clijsters, Clijsters, US Open

Articol de - Publicat luni, 14 septembrie 2009 00:00

Cine ar fi crezut că belgianca Kim Clijsters ar putea reveni în circuitul mondial după doi ani de pauză şi să cîştige un nou titlu de Grand Slam? După naşterea unei fetiţe, dar şi pierderea tatălui, Kim s-a întors în sportul în care mai avea atîtea lupte de dus. Prima a cîştigat-o! ;)

Calificată pe tabloul principal graţie unui wild-card, Kim a trăit două săptămîni de poveste, povestea ei. A trecut peste toate obstacolele. A supravieţuit în turul secund, în faţa lui Marion Bartoli, cînd după pierderea primului set au apărut semnele de întrebare.

Happy-End Story

A dispus de surorile Williams, punîndu-le la punct, la fel cum o făcea doar Justine Henin. Nu s-a lăsat copleşit de emoţii, nu a fost apăsată de miză, iar finala a părut că urmează cursul firesc. Arthur Ashe Arena tremura la ultima lovitură a lui Kim. Victorie cu 7-5 6-3 în faţa danezei Wozniacki şi triumful mult aşteptat a venit. Nu mai contează desfăşurarea, istoria şi-a urmat cursul firesc. În SUA s-au inventat poveştile de Oscar, tot acolo se şi trăiesc. ;)

După triumful de la US Open, Clijsters a devenit prima mamă care se impune într-un turneu de Mare Şlem după 29 de ani, de la Evonne Goolagong (Wimbledon 1980).

"Să cîştig aici este incredibil, sînt atît de fericită că pot să împart acest succes cu soţul meu, cu toţi cei dragi şi cu fetiţa mea", a spus Clijsters imediat după finală.

2 titluri de Grand Slam a cucerit Kim Clijsters în carieră, ambele la US Open (2005, 2009)

PARCURSUL LUI KIM
Turul I - Viktoriya Kutuzova 6-1 6-1
Turul II - Marion Bartoli 5-7 6-1 6-2
Turul III - Kirsten Flipkens 6-0 6-2
Optimi - Venus Williams [3] 6-0 0-6 6-4
Sferturi - Na Li [18] 6-2 6-4
Semifinale - Serena Williams [2] 6-4 7-5
Finală - Caroline Wozniacki [9] 7-5 6-3

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (16)
vera_rapid
vera_rapid  •  14 Septembrie 2009, 23:05

nici mie nu imi pare rau de orele de somn pe care le-am pierdut azi-noapte:D....Kim e o campioana adevarata si nimeni momentan in tenisul feminin nu merita acest titlu mai mult decat ea.....surorile williams se bazeaza doar pe serviciu (masculin de ATP) iar wozniaki joaca defensiv foarte bine si atata tot...in atac 0, inspiratie si imaginatie 0, iar de safina ce sa mai zic, nu e jucatoare nici de top 10...cred ca nici o jucatoare la momentul actual nu joaca mai bine decat kim..Felicitari KIM

 •  14 Septembrie 2009, 15:43

Am urmarit pe eurosport finala...m-am bucurat foarte mult pt. Kim: o adevarata sportiva si un om exceptional...Ea aduce acel CEVA ce lipsea in tenisul feminin: atitudine, bun simt si responsabilitate...Daca revine si Justine Henin tenisul va avea de castigat...

 •  14 Septembrie 2009, 14:41

Ma bucur foarte mult pentru Kim Clijsters. O admiram de pe vremea cand juca impotriva lui Justine Henin-H. Amandoua, jucatoare adevarate. Nici eu nu le suport pe surorile Williams; sunt niste increzute si imi place ca cineva le-a dat o lectie de viata si de tenis.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează