SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS / ROMÂNIA-FRANŢA 0-2

La distanţă

Articol de - Publicat sambata, 09 februarie 2008 00:00

Pavel şi Hănescu au pierdut ieri în faţa lui Tsonga, respectiv Gasquet, iar Franţa mai are nevoie de un punct pentru a merge în "sferturi". Pavel a început foarte bine meciul cu Tsonga. Lovituri puternice, precise, multă dorinţă, un serviciu eficient şi mingea simţită excelent. Chiar dacă s-a ajuns la tie-break, românul respira încredere în sine şi în realizările lui. Jocul decisiv i-a stat la discreţie, 7-2, după o gestionare corectă a mingilor proprii şi a erorilor comise de francez. Imediat după încheierea primului set însă, finalistul de la Australian Open a speculat un moment de relaxare al lui Andrei, reuşind break-ul. I-a fost suficient pentru a egala la 1 în bilanţul actelor, românul fiind nevoit mereu să vină din urmă. Meciul s-a deschis şi mai mult, jucîndu-se pe contre, cu sclipiri de fineţe şi tehnică din partea lui Pavel, cu răspunsuri atletice, în forţă a lui Tsonga. Încet-încet, francezul a început să domine schimburile din punct de vedere fizic, el deplasîndu-se cu o mai mare lejeritate pe teren şi ajungînd chiar şi la mingi ce păreau intangibile.

Tsonga concentrat

Aşa a cîştigat şi setul al treilea tot cu 6-4. În actul patru, la 3-2 pentru el, Andrei a avut o şansă mare, 40-0 pe serviciul francezului, trei mingi de break pe care Tsonga le-a anulat însă şi apoi a smuls şi game-ul. Mai mult, a capturat el imediat serviciul românului, desprinzîndu-se la 5-3. Disputa s-a încheiat simetric, cu încă un 6-4 al lui Jo-Wilfried, care în game-ul în care a servit pentru meci s-a concentrat şi a retezat orice încercare de replică.
După dispută, Pavel a ieşit supărat din arenă. "Poate că şi vîrsta a fost de vină, sînt 12 ani între noi, dar eu am încercat să joc cît am putut de bine", a spus el. "Zilele acestea m-am pregătit cu dureri de spate, şi, la cît antrenament am făcut eu, sînt mulţumit că am putut evolua la acest nivel. Acum sînt trist, dar sper ca băieţii de la dublu să ne ţină în meci". Despre Tsonga, românul a recunoscut că se aştepta să-i tremure puţin braţul sau să nu poată servi atît de constant pînă la final.

În reluare

Victor Hănescu a pierdut în faţa lui Richard Gasquet la fel ca anul trecut, la Clermont-Ferrand, în trei seturi. Acum a fost 7-6 (5) 6-4, 7-5 în favoarea francezului. Hănescu a făcut un meci consistent, n-a greşit foarte mult, a reuşit destule puncte spectaculoase atunci cînd a fost suficient de agresiv, însă a ratat anumite şanse şi acestea nu s-au mai întors. La final, Gasquet a recunoscut că pentru el a fost o uşurare să încheie meciul în trei seturi.

ROMANIA-FRANŢA 0-2
Hănescu-Gasquet 6-7 (5), 4-6, 5-7
Pavel-Tsonga 7-6 (2), 4-6, 4-6, 4-6

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
 •  09 Februarie 2008, 11:16

mai fratilor ce rost are sa-l injurati pe pavel. omul a dat ce a putut. si bucurati-va ca inca mai vine sa joace ca are si el o varsta are si probleme cu spatele si din cauza meciurilor astea daca el se accidenteaza sta pe putin iar 3 luni. dar aia din federatie ar trebui sa acorde sanse si catorva tineri, 1-2 in fiecare intalnire, ca toti deodata fara un jucator de experienta nu merge

 •  09 Februarie 2008, 10:44

de pavel nu tre sa vb urat ptr ca ,cand vine sa joace pentru noi (ptr ROMANIA)parca ar fii in primi 10 tenismeni ai lumii.Nu am vazut meciul dar banuiesc ca a jucat mult peste ce joaca el (cand joaca ptr el) iar cu alalalt mai lasati-ol sa se odihneasca ca ii obosit rau bagati altu si daca nu exista un altu nu bagati pe nimeni ala ii varza

 •  09 Februarie 2008, 07:39

mai termina-ti cu batrinul Pavel si cu obositul de Hanescu dati credit tinerilor,dar la f.r.tenis numai banul conteaza.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează