SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2014

Povestea cutremurătoare a Mirjanei Lucic-Baroni, adversara Simonei Halep de diseară!

Simona Halep visează la un traseu cît mai lung la US Open
Simona Halep visează la un traseu cît mai lung la US Open

Articol de - Publicat vineri, 29 august 2014 00:00 / Actualizat vineri, 29 august 2014 10:13

Românca Simona Halep o întîlneşte vineri pe Mirjana Lucici-Baroni, o jucătoare croată care a fost agresată în copilărie de tatăl său. Partida contînd pentru turul III la US Open are loc după ora 20:00 şi va fi transmisă de Eurosport

Simona Halep e la un meci distanţă de a-şi egala performanţa din 2013, optimi de finală, care este şi cel mai bun rezultat al româncei la turneul de la New York. Pentru a face acest lucru, ea trebuie să treacă vineri de Mirjana Lucici-Baroni. O croată în vîrstă de 32 de ani, care vine din calificări, care a învins-o pe Garbien Muguruza şi care are o poveste de viaţă care dă fiori.

Mirjana a fost o junioară ce promitea multe. La 14 ani a cîştigat titlul la US Open la juniori şi se întrezărea o carieră prodigioasă. Însă, Mirjana a fost un copil care a suferit mult. Bătăile erau la ordinea zilei în viaţa ei. Tatăl său, Marinko, era un tiran. De cîte ori pierdea vreun meci, primea o corecţie.

Primul abuz pe care şi-l aminteşte s-a întîmplat la cinci ani. "M-a lovit direct în nas. Am sîngerat prin toată casa. Nu aveam ideea ce se întîmplă, a fost ca un şoc. După aceea au venit şi altele", a povestit croata.

De multe ori o lovea cu piciorul în cap, iar la 14 ani, după o semfinală pierdută la Milano, cînd s-a întors acasă, tatăl său a băgat-o în cadă şi a bătut-o timp de patruzeci de minute.

În 1998 a reuşit să fugă de acasă şi împreună cu mama şi fraţii săi a plecat în America. Un an mai tîrziu avea să ajungă în semifinale la Wimbledon. Frica de întîlnirea cu tatăl şi problemele financiare au făcut-o să renunţe la tenis în 2003.

S-a reîntors în 2010, iar acum e locul 121 în lume. "Fiecare meci pe care îl cîştig e ca un turneu pentru mine. Mă bucur de fiecare clipă pe care o petrec pe teren, mă bucur că pot să joc din nou", a spus croata pentru bleacherreport. O jucătoare care a trecut prin multe nu are nimic de pierdut.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (40)
ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  30 August 2014, 19:57
Postat de unico_biancorossi pe 30 August 2014, 01:29

da, impresionant. asta n-a impiedicat-o sa mature pe jos cu halepa. a distrus-o in 2 seturi, fara drept de apel. desi e nr 122 mondial, a pulverizat-o pe nr 2 mondial (intamplator cocotata un pic prea sus fata de Adevar.))

adevarul cui cre(s)tinule? ai impresia ca detii vreun monopol? esti liber sa-ti exprimi o parere nu sa dai verdicte; ca o parere, a mea: esti needucat, prost crescut, fara bun simt si mai ales fara caracter, adica un nimic!

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  30 August 2014, 01:30
Postat de bgdxu pe 29 August 2014, 19:17

s://www.ponturi-pariuri.info

vrajeli.. nu te cred..))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  30 August 2014, 01:30
Postat de blue_man pe 29 August 2014, 19:38

a ajuns la dublu in semifinala sau finala,la senioare..deci,au fost ceva banuti oricum

da, e adevarat. e o jucatoare puternica, a avut destule accidentari insa. daca ne gandim la copilaria ei, este o minune ca a ajuns cineva cunoscut pe plan mondial. si a adunat si ea ceva bani buni. cinste ei si surorii ei, care ii este manager.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează
Close