SPORTURI  »  TENIS  »  BRD BUCHAREST OPEN

Lacrimile Ralucăi Olaru » Tenismena a revenit pe un tabloul WTA după o pauză de trei ani

Articol de - Publicat miercuri, 09 iulie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 09 iulie 2014 01:55

Fostă numărul 53 WTA în 2009, Raluca Olaru a disputat ieri un meci de simplu pe un tablou WTA după 3 ani. O reîntîlnire emotivă.

Nu mai jucase un meci de simplu din noiembrie trecut, cînd se calificase pe tablou în concursul ITF de la Sharm El Sheikh. Nu se mai aflase însă pe grila principală a unui turneu WTA din iulie 2011, de cînd pierdea în turul secund la Bad Gastein, în Austria.

Ieri, Raluca Olaru a întîlnit-o pe Karin Knapp la Bucureşti şi a încercat să se ridice la înălţimea ocaziei. Locul 887 mondial, ea a primit un wild card de la organizatori, dar a avut o adversară dificilă, italianca ocupînd poziţia 67 în clasamentul mondial. Knapp s-a impus cu 6-1, 6-3, dar românca a intrat greu în meci şi nu a legat multe puncte bune.

"Am vrut să las o impresie cît mai bună, să mă bucur de prilejul pe care l-am avut, însă a fost primul meci de simplu din acest an. Toată această combinaţie, acasă, simplu, m-a copleşit. Am avut cîteva momente bune, dar răsfirate. Emoţiile au fost prezente pe toată durata meciului. Eu simt că tenisul de simplu încă e acolo, că pot să joc mai bine". Olaru s-a axat doar pe dublu după ce anul trecut a avut o accidentare serioasă, dar şi din motive financiare.

"Ca să joci la simplu, ai nevoie de o investiţie importantă. Pentru mine, se punea problema să joc dublu sau să nu mai joc deloc. Am ales dublul, cu el mă pot susţine. E teribil de frustrant să ştii că, dacă nu joci bine săptămîna aceasta, cea viitoare nu mai poţi s-o faci fiindcă nu mai ai bani", a spus ea ieri, izbucnind în lacrimi la conferinţa de presă.

Tot ieri, Alexandra Cadanţu a pierdut, 3-6, 2-6, cu Petra Cetkovska (Ceh).

Programul de azi al româncelor

Teren Central
ora 15:00
Irina Begu-Kiki Bertens (Ola)

nu înainte de ora 17:00
Simona Halep (1)-Indy de Vroome (Ola)

urmat de
Monica Niculescu-Eliţa Kostova (Bul)

urmat de
Alexandra Dulgheru-Roberta Vinci (Ita, 2)

Teren 1
al doilea meci
Cristina Dinu-Kristina Kucova (Svk)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează