SPORTURI  »  TENIS  »  LAVER CUP

Laver Cup e gata pentru a șasea ediție » Fără jucători din Top 5, dar cu stil și sfaturi de la Roger Federer

Articol de - Publicat vineri, 22 septembrie 2023 12:19 / Actualizat vineri, 22 septembrie 2023 14:48

Competiția anuală care opune Team Europe și Team World și îl are pe Roger Federer cofondator se dispută anul acesta la Vancouver și are la start 7 debutanți. Între aceștia se află și Gael Monfils, care a împlinit recent 37 de ani

Laver Cup, competiția inedită al cărei cofondator este Roger Federer, va debuta vineri noapte la Vancouver având la start multe nume noi, altfel bine cunoscute în circuitul ATP. S-a ajuns la acea perioadă de tranziție anunțată deja de ceva vreme, una care vine după ce anul trecut, la Londra, s-a atins probabil vârful interesului și al emoției.

În 2022 s-au reunit Big 4 pentru a-l sărbători pe cel mai vârstnic, dar și cel mai elegant dintre ei, Roger Federer, cel care și-a încheiat oficial cariera după meciul de dublu susținut în prima zi alături de Rafael Nadal. 

Una dintre cele mai tulburătoare și frumoase despărțiri de tenis, în fața unui public sedus de magia momentului și de tot ceea ce a însemnat și înseamnă elvețianul pentru istoria sportului alb.

Ediția 2023, fără jucători din Top 5

2023 propune ceva diferit. Multe debuturi, niciun jucător din Top 5 la start, Federer prezent în Canada alături de Rod Laver, o mai mare incertitudine în ce privește învingătoarea, după ce anul trecut Team World a câștigat în premieră competiția.

Nu este totuși prima ediție fără cele mai mari nume la start. În 2021, la Boston, niciunul din Big 4 nu a evoluat și totuși tribunele au fost pline, atmosfera unică a întrecerii păstrându-se intactă. 

4 este numărulrecord de prezențe, bifat de Federer, John Isner, Nick Kyrgios, Jack Sock, Frances Tiafoe și Alexander Zverev

Asta pentru că esența Laver Cup este duelul între cele două echipe, gândit în așa fel încât învingătoarea să se decidă în ultima zi, iar suspansul să fie asigurat.

Roger Federer: „Să te bucuri de atmosfera din echipă”

Este ceea ce susține și Federer, cel care a avut o contribuție importantă, chiar decisivă la victoriile Team Europe din 2017, 2018 și 2019. Cum se vor integra debutanții Arthur Fils, 19 ani, cel mai tânăr, Ben Shelton, 20 de ani, Francisco Cerundolo, 25 de ani, Tommy Paul, 26 de ani, Hubert Hurkacz, 26 de ani, Alejandro Davidovic Fokina, 24 de ani, și Gael Monfils, 37 de ani, cel mai vârstnic?

„Cred că este vorba despre a te bucura de atmosfera din echipă, a fi bine pregătit și a îmbrățișa atmosfera creată de un public numeros”, a spus Roger. 

Întotdeauna depinde de când joci, evident, dacă este ziua de deschidere sau ziua a doua, dar e util să-i asculți pe cei care au mai fost la Laver Cup, sfaturile lor sunt prețioase”, a adăugat elvețianul în vârstă de 42 de ani.

„Sunt sigur că vor fi bine. Toți sunt jucători excelenți, de clasă mondială”, conchis Federer.

4 victorii,cele mai multe, împreună cu echipa sa, Europa, a reușit Zverev

Roger Federer: „Îmi plac combinațiile de superstaruri”

El a mai scos în evidență un aspect incitant: cel al combinațiilor interesante care se pot face la meciurile de dublu. „Întotdeauna sunt foarte entuziasmat în legătură cu dublurile pentru că de obicei sunt perechi pe care nu le-am văzut în trecut”, a subliniat Federer.

„Mi-ar plăcea să-i văd poate pe Hurkacz cu Rublev jucând împreună la Team Europe, iar la Team World sunt o grămadă de variante. Pe Ben Shelton îl văd jucând mult, de asemenea Frances Tiafoe. Poate și Fritz, mi-ar plăcea să-l urmăresc la dublu.

Îmi plac combinațiile de superstaruri, cred că este foarte interesant mereu”, a conchis elvețianul, câștigător a 20 de turnee majore în cariera sa, dar care are și 8 titluri de dublu în palmares, între care și cel olimpic la Beijing 2008, împreună cu Stan Wawrinka.

250.000 de dolariprimește fiecare membru al echipei câștigătoare

Formatul competiției

  • Două sesiuni în fiecare zi, în care se dispută 3 meciuri de simplu și unul de dublu
  • În prima zi fiecare victorie este răsplătită cu 1 punct, în a doua cu două puncte, iar în ziua a treia cu 3 puncte

Componența echipelor în 2023

Team Europe Team World 
JucătorLoc ATPJucătorLoc ATP
Andrey Rublev6 ATPTaylor Fritz8 ATP
Casper Ruud9 ATPFrances Tiafoe11 ATP
Hubert Hurkacz16 ATPTommy Paul13 ATP
Alejandro Davidovich Fokina25 ATPFelix Auger-Aliassime14 ATP
Arthur Fils44 ATPBen Shelton19 ATP
Gael Monfils142 ATPFrancisco Cerundolo21 ATP
Căpitan Bjorn Borg Căpitan John McEnroe 

Programul zilei 1

  • Sesiunea de zi, ora 23:00 a României
  • Fils (TE) – Shelton (TW)
  • Davidovich Fokina (TE) – Cerundolo (TW)
  • Sesiunea de seară, ora 05:00 a României
  • Monfils (TE) – Auger Aliassime (TW)
  • Rublev, Fils (TE) – Tiafoe, Paul (TW)
  • Televizare Eurosport

Citește și: 

Accidentul horror de la Campionatele Europene i-a încheiat sezonul lui Stefan Kung
CAMPIONATELE EUROPENE
Accidentul horror de la Campionatele Europene i-a încheiat sezonul lui Stefan Kung
Cei mai buni săritori cu schiurile din lume se întrec în acest weekend la Râșnov
SĂRITURI CU SCHIURILE
Cei mai buni săritori cu schiurile din lume se întrec în acest weekend la Râșnov

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează