SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2015

Complexul rusesc! Halep a ratat şansa unei semifinale la AO după ce a fost zdrobită de Makarova, 4-6, 0-6 » Ce a surprins-o pe adversara Simonei

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 27 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 27 ianuarie 2015 03:40

Simona Halep n-a avut nici o şansă în sferturile de finală de la Australian Open, unde a fost învinsă de Ekaterina Makarova la capătul unui meci de doar 68 de minute.

Rusoaica s-a impus clar, 2-0 (6-4, 6-0), într-un meci în care Simona Halep s-a evidenţiat doar prin numărul mare de greşeli neforţate, 31, în timp ce Makarova a avut doar 20.

Primul serviciu a făcut diferenţa între cele două. Dacă rusoaicei i-a funcţionat excelent, avînd un procentaj de 75%, Simonei Halep nu i-a reuşit deloc.

Cele două s-au mai întîlnit o singură dată, în 2013 la New Haven. Atunci, Simona a avut cîştig de cauză în două seturi, 6-1, 7-6. Halep s-a calificat în semifinale, unde a eliminat-o pe Wozniacki, triumfînd şi în finală după un meci cu Petra Kvitova.

"Este un sentiment extraordinar să fiu în semifinale. Simona m-a învins acum vreo doi ani. A fost foarte greu, scorul nu a contat, am jucat pînă la capăt. E adevărat că a făcut multe greşeli, m-a surprins, dar şi eu am arătat un joc destul de solid", a spus Makarova la Eurosport.  

SIMONA HALEP  (4-6 / 0-6)   EKATERINA MAKAROVA

0-6: GAME, SET ŞI MECI MAKAROVA! Simona Halep nu s-a mai putut opune şi a pierdut şi gameul 6 din setul 2, care a durat doar 29 de minute. 
0-5:
Simona Halep pare blocată din punct de vedere psihic. Makarovei îi iese absolut totul. Rusoaica serveşte pentru meci. 
0-4:
Serviciul Makarovei nu poate fi stopat de Simona Halep, iar rusoaica se distanţează în acest set. Mai are nevoie de doar gameuri pentru calificarea în semifinale. 
0-3:
Simona Halep face foarte multe greşeli neforţate şi îi cedează încă un game Ekaterinei Makarova. Numărul 3 WTA a ajuns deja la 26 astfel de erori, în timp ce rusoaica are doar 19. De asemenea, Halep are 4 duble greşeli, iar Makarova nu are nici una. 
Iată statistica de pînă acum!
649405-halep-statistica.jpg
0-2:
Deşi a avut 40-0, Simona Halep n-a reuşit să facă primul break al acestui set. În continuare sportiva noastră are mari probleme pe primul serviciu al rusoaicei, care are un procentaj excelent, 72%. 
0-1:
Început slab de set secund pentru Simona Halep. Makarova reuşeşte breakul încă din primul game.Diferenţa dintre cele două e făcută de procentajul pe primul serviciu. Halep are doar 50%, în timp ce Makarova are 69%.

SETUL 2:

16 greşeli neforţate făcute de Simona Halep în primul set
53% e procentajul pe primul serviciu al sportivei noastre

4-6 SET MAKAROVA! Forehand-ul n-a trădat-o deloc pe rusoaică în acest set pe care reuşeşte să îl cîştige după 3 mingi de set de care a avut nevoie. Au fost prea multe greşeli neforţate ale Simonei.
4-5:
Deşi Makarova continuă să îşi facă jocul, Simona a riscat şi ea mai mult în acest game şi a pus-o în dificultate pe jucătoarea din Rusia. Halep are în continuare nevoie de break.
3-5: Simona a avut o şansă de break însă a ratat-o după ce a avut un retur prea scurt, iar rusoaica n-a iertat-o pe sportiva noastră. Riscă mult Makarova pînă în acest moment, însă pare că a ales cartea cîştigătoare
3-4: Makarova ştie că trebuie să termine cît mai repede punctele şi face şi ea greşeli neforţate. Simona şi-a cîştigat serviciul greu, însă rusoaica are un break în faţă. 
2-4: Deşi a revenit de la 15-40, Halep a ratat al 2-lea break al meciului şi Makarova se distanţează din nou la 2 gameuri. Totuşi, Simona arată o creştere în joc faţă de startul partidei, care a fost dezastruos. Românca riscă foarte mult, dorind să revină în joc foarte repede, iar acest lucru o determină să facă multe greşeli neforţate, 12 pînă acum.

Ekaterina Makarova este cu 12 centimetri mai înaltă decît Simona. Rusoaica măsoară 1,80 m, Simona are doar 1,68.

2-3: Simona îşi intră uşor, uşor în mînă şi îşi cîştigă în premieră în acest meci serviciul. Totuşi, Halep nu a avut un joc tocmai strălucit pînă în acest moment, avînd deja 10 greşeli neforţate, în timp ce Makarova a ajuns la 5
1-3: Simona Halep a ţinut mai mult mingea în joc, iar greşelile rusoaicei au început să apară. Bravo, Simona! Primul break reuşit de sportiva noastră 
0-3: Cele două duble greşeli consecutive au costat-o pe Simona Halep, iar Makarova îşi mai trece în dreptul său încă un break.
0-2: Joc foarte agresiv al rusoaicei care îşi cîştigă serviciul. Simona pare puţin surprinsă de adversară în acest început de meci  
0-1: Început ezitant al Simonei! Greşelile nerforţate au adus primul break al jocului. Urmează Makarova la serviciu

SETUL 1: Partida a început

Jucătoarele şi-au făcut apariţia pe arena Rod Laver, iar în scurt timp vor începe încălzirea

***

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (536)
madskills
madskills  •  27 Ianuarie 2015, 16:05
Postat de mplttev pe 27 Ianuarie 2015, 15:59

Hai să-i caut eu 2 scuze: suprafața a fost prea iute, avantajând namilele înalte care dau în minge s-o rupă, nu s-a împăcat 100% cu racheta (a și schimbat-o la pauza dintre seturi).

Asa e. "Namilele" astea gen Seles, Higgins, Henin, Arrancha Sanchez sau Clijters tot problema asta o aveau :))

mplttev
mplttev  •  27 Ianuarie 2015, 15:59

Hai să-i caut eu 2 scuze: suprafața a fost prea iute, avantajând namilele înalte care dau în minge s-o rupă, nu s-a împăcat 100% cu racheta (a și schimbat-o la pauza dintre seturi).

madskills
madskills  •  27 Ianuarie 2015, 15:51
Postat de alegsandru pe 27 Ianuarie 2015, 12:15

Zice gloata romana ca Halep nu e in stare sa bata pe nimeni din top 10 iar daca le dai ultimul si cel mai bun exemplu cu Turneul Campioanelor din Singapore, unde a trebuit sa bata numai jucatoare de Top 10 , nu conteaza pentru ca bineinteles, atunci au fost toate dar absolut toate intr-o forma slaba. Iubesc poporul roman si cred ca singura sa solutie de "mantuire" mentale este doar disparitia lui.

Cavalerule in armura stralucitoare, ia o gura de apa ca faci praf. NU conteaza ca poate sa bata orice jucatoare din top 10 (inclusiv Serena la Turneul Campioanelor). Conteaza CAND le bate. Asa si pe Serena a batut-o in grupe si in finala, unde acolo conteaza cu adevarat, a spulberat-o americanca. Asa si aici, degeaba castigi sa zicem le New Haven dar isi bate joc de tine Makarova in sferturi la unul din cele 4 turnee la care viseaza orice tenismena. Hai sa lasam patriotismul, pur si simplu nu e destul de buna (inca) sa castige un turneu de GS. In rest puteti sa va certati ca chiorii, sa gasiti scuze, dar faptele raman: a fost eliminata RUSINOS. Punct.

Vezi toate comentariile (536)
Comentează