SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

liveTEXT dela 14:30 » O finală în grupe » Halep va lupta cu Kerber în Grupa Roşie: a cincea confruntare din acest an

Simona Halep (stânga) şi Angelique Kerber s-au întîlnit anul acesta prima dată la Cluj, în Cupa Fed // FOTO Raed Krishan
Simona Halep (stânga) şi Angelique Kerber s-au întîlnit anul acesta prima dată la Cluj, în Cupa Fed // FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 25 octombrie 2016 00:00

Simona Halep o întâlneşte azi pe Angelique Kerber în Grupa Roşie, al cincilea meci al lor de anul acesta.

Când s-au înfruntat prima oară, în 2009, în turneul challenger de la Saint Raphael, mai mult ca sigur că nu-şi imaginau tabloul de azi. Cel în care una este lider mondial, iar cealaltă locul 4 în lume.

În care se bat pentru fazele finale ale unor concursuri mult mai importante de cât cel cu premii de 50.000 de dolari de acum 7 ani. În care au dezvoltat deja o rivalitate la nivel ridicat.

Rivalitate încinsă

De la acel prim meci, câştigat de Simona Halep cu 7-5 în decisiv, ea şi Kerber s-au mai ciocnit de alte şase ori. Patru deja anul acesta, iar azi va fi a cincea. Au jucat una contra celeilalte în concursuri mici, apoi mari şi de Mare Şlem, în Cupa Fed, iar acum se adaugă altă categorie: o partidă în grupele Turneului Campioanelor de la Singapore.

Până în 2016, românca se afla la conducere, 3-0, apoi germanca, animată de victoria de la Australian Open, a adus altă încredere în meciurile directe. La Cluj, în întâlnirea de Cupa Fed din aprilie, Kerber a reuşit prima victorie. Apoi, duelurile lor de la Wimbledon, Montréal şi Cincinnati au păstrat standardul de calitate ridicat.

Ce va fi azi? Cele două au avut meciuri diferite în deschiderea Grupei Roşii. Simona a controlat cu mână de fier disputa contra debutantei Madison Keys, reuşind singura victorie în minimum de seturi din cele doua zile de concurs deja încheiate.

Angie, în schimb, a trebuit să sape adânc în resursele de energie şi ambiţie pentru a o învinge pe o altă debutantă, Dominika Cibulkova.

Asia contrastantă

Înainte de Singapore, românca a reuşit cele mai bune rezultate în minicircuitul asiatic, în frunte cu semifinala de la Wuhan. Germanca, contrast, a arătat o scădere a tenisului, înregistrând înfrângeri deloc aşteptate în trei turnee, la Kvitova, Svitolina şi Gavrilova.

După toate adunările şi scăderile, rezultă că azi se poate întâmpla orice. Dar lumea aşteaptă emoţie, dramă şi mingi senzaţionale, propuneri pentru lovitura lunii, chiar a anului. Amândouă joacă strălucit din spatele terenului, urmăresc şi ajung la fiecare minge, se apără incredibil şi sunt capabile de finalizări explozive.

Simona spunea că, datorită faptului că e stângace, Kerber poate produce unghiuri dificile, efecte diferite. Ea are, în schimb, lovituri mai uşoare, mai curgătoare.

Clar e că aceea care va învinge va fi aproape calificată în semifinale. Pentru Halep ar fi repetarea traseului din 2014, pentru nemţoaică – o premieră. Un motiv mai mult pentru o bătălie aprigă. Dacă ar mai fi nevoie.

Eroica Svetlana

Calificată la Turneul Campioanelor în ultima clipă, la ultima şansă posibilă. Doar victoria în turneul de la Moscova o ducea la Singapore, iar Svetlana Kuzneţova a reuşit-o.

Apoi, la nici o zi după izbândă, ajungea la destinaţia importantă, gata să înceapă o nouă campanie. Din 2009 nu mai fusese rusoaica la concursul care reuneşte primele 8 jucătoare dintr-un sezon.

Pe atunci se disputa la Doha, iar Sveta era învingătoarea de la Roland Garros. 7 ani mai târziu, s-a calificat din nou, iar ieri a întâlnit-o pe campioana en titre, Agnieszka Radwanska, în primul meci al Grupei Albe. La capătul unui duel pasionant, de 2 ore şi 48 de minute, Kuzneţova a triumfat cu 7-5, 1-6, 7-5, salvând şi o minge de meci.

Întâlniri directe: Halep-Kerber 4-3

2009 Saint Raphael 5-7, 6-2, 7-5
2014 Doha 6-2, 6-3
2015 Toronto 6-3, 5-7, 6-4
2016 Cupa Fed 2-6, 2-6
2016 Wimbledon 5-7, 6-7 (2)
2016 Montréal 6-0, 3-6, 6-2
2016 Cincinnati 3-6, 4-6

Programul de azi
Ora 14:30
Simona Halep (3)- Angelique Kerber (Ger, 1), TV Digi Sport, Dolce Sport, GSP.ro
Urmat de
Madison Keys (6)-Dominika Cibulkova (7)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
tihi
tihi  •  25 Octombrie 2016, 09:10

Kerber este favorita turneului...trebuie sa recunoastem adevarul,ea este net superioara la toate capitolele romancei!Tehnic este peste Halep si are un psihic echilibrat,cea ce lipsete lui íHalep!Acest ultim atu va fi decisiv! Kerber - Halep 2-0 / 6-3 si 6-4 /

timm
timm  •  25 Octombrie 2016, 14:51
Postat de tihi pe 25 Octombrie 2016, 09:10

Kerber este favorita turneului...trebuie sa recunoastem adevarul,ea este net superioara la toate capitolele romancei!Tehnic este peste Halep si are un psihic echilibrat,cea ce lipsete lui íHalep!Acest ultim atu va fi decisiv! Kerber - Halep 2-0 / 6-3 si 6-4 /

E parerea ta dar nu ai argumente. Tehnic la ce emai buna Kerber? Psihic?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează