SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

VIDEO+FOTO Halep trece de Azarenka și se califică în "sferturi" la Wimbledon » E la o victorie de locul 1! Ce adversară va avea în meciul următor

Foto: Reuters +8   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 10 iulie 2017 17:56

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon după ce a trecut în "optimi" de Victoria Azarenka, fost lider mondial, scor 7-6 (7-3), 6-2.

Va juca mâine în sferturile de finală cu Johanna Konta, 26 de ani, locul 7 WTA și favorită a gazdelor. Partida este decisivă și pentru locul 1 WTA. Dacă Simona se va impune, atunci va deveni noul lider WTA. 

Meciul Konta - Halep se va juca pe terenul central, cel mai probabil în jurul orei 17:00, după V. Williams - Ostapenko, ce va începe la ora României 15:00.

Pe terenul 1 se vor juca celelalte două "sferturi", tot începând cu ora 15:00, Muguruza - Kuznetsova și Rybarikova - Vandeweghe.

Johanna Konta a trecut în "optimi" de Caroline Garcia, 7-6(3), 4-6, 6-4, devenind prima tenismenă britanică ce ajunge în sferturi din 1984 încoace. Dacă Halep nu va trece de Konta, noul număr 1 WTA va fi Karolina Pliskova.

Primul set al meciului Halep - Azarenka a fost unul echilibrat. Cele două și-au pierdut de câte două ori serviciul, iar de la 4-4 s-a mers cap la cap până în tie-break, unde Simona a fost mai agresivă și a reușit să se impună cu 7-3.

Setul secund a început mult mai bine pentru româncă, numărul 2 WTA având 3-0 după doar câteva minute. Game-ul numărul 4 a fost cel mai echilibrat, a durat mai bine de 8 minute și a fost câștigat tot de Simona. În cele din urmă Halep și-a adjudecat setul clar, scor 6-2.

Cum s-a desfășurat partida:

Simona Halep - Victoria Azarenka 7-6 (7-3) / 6-2

6-2 MECI SIMONA HALEP! Românca reușește să câștige partida după 4 mingi de meci! 
5-2!
Simona Halep a avut minge de meci, dar Azarenka a arătat de ce a fost lider WTA și a revenit, rămânând în meci. Azarenka urmează la serviciu 
5-1!
Azarenka nu renunță și rămâne în meci după ce își câștigă serviciul. Halep servește acum pentru meci 
5-0!
Halep profită de greșelile neforțate ale adversarei și se apropie la un singur game de sferturile de finală 
4-0!
După mai bine de 8 minute Simona reușește să facă un nou break. A avut 4 mingi de break și până la urmă a reușit să câștige pe serviciul adversarei 
3-0! Halep
își câștigă din nou serviciul fără emoții. Lovește foarte bine și încheie punctele rapid
2-0! Break Halep!
Simona reușește să câștige pe serviciul adversarei. Azarenka pare tot mai nervoasă, negăsit soluții pentru a contracara jocul destul de bun al Simonei 
1-0! Halep începe setul doi excelent.
Își câștigă fără probleme serviciul, în ciuda faptului că Azarenka a forțat cu mingi lungi și puternice. 

7-6! SET HALEP: Azarenka a salvat o minge de set chiar pe serviciul româncei, dar apoi a trimis afară cu forehandul și Simona se impune în primul set după 54 de minute. S-a încheiat primul set!
6-6! Game Halep: 
Azarenka o împinge din nou pe Halep în spatele terenului și alternează mingile lungi cu cele scurte, dar românca se apără bine și servește din nou excelent pentru a trimite setul în tie-break.
5-6! Game Azarenka: 
Simona a condus cu 30-0, dar bielorusa a revenit în avantaj și o forțează pe româncă să servească din nou pentru a rămâne în set.
5-5! Game Halep:
Simona luptă exemplar, ajutată și de un prim serviciu foarte eficient și rămâne în set.
4-5! Game Azarenka:
Simona a câștigat un singur punct în acest game și este nevoită să servească pentru a rămâne în set.
4-4! Game Halep: 
Serviciu foarte bun pentru Simona, care a fost condusă cu 0-15, dar a revenit și a câștigat game-ul.
3-4! Re-break Halep: 
Azarenka a trimis o lovitură de forehand în fileu și i-a oferit Simonei șansa de a face re-break, iar Halep a profitat de oportunitate și servește pentru a restabili egalitatea.
2-4! Break Azarenka: 
Azarenka profită de plusul de forță pentru a miza pe un joc mai ofensiv și face un nou break. Simona este nevoită în continuare să joace retrasă.
2-3! Game Azarenka:
Răspuns pe măsură din partea bielorusei, care revine în avantaj printr-un game alb.
2-2! Game Halep:
Românca încearcă să servească lung și face două duble greșeli în acest game, dar se impune în cele din urmă și restabilește egalitatea.
1-2! Re-break Halep:
Româncă își intră treptat în ritm și nu a mai greșit la fel de multe mingi ca în primele două game-uri, profitând de prima minge de break.
0-2! Break Azarenka: 
Jocul agresiv al adversarei a obligat-o pe Simona să stea mult în spatele liniei de fund și i-a adus bielorusei și primele mingi de break. Halep a salvat trei dintre ele, însă a cedat la a patra și pierde primul game pe propriul serviciu.
0-1! Game Azarenka: 
Bielorusa își face serviciul, în urma unui prim game echilibrat, în care cele două jucătoare au greșit însă destul de mult.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (120)
333254423776768
Valentin Maxim  •  11 Iulie 2017, 13:06
Postat de itrobert pe 11 Iulie 2017, 11:17

Eu am incredere in Cahill... Hai Simo te rog din suflet, arata ceva special si fa o Romanie intreaga si pe cei plecati, FERICITI!!!

sunt convins ca nu o va face pentru ca o rogi tu frumos. gandeste-te ca premiile de la wimbledon cresc anual, ca la orice turneu major. atit la masculin cat si la feminin. nu cred, sincer ca nu ai manca iarba de pe arena centrala pentru 2,5 milioane de euro. :) restul.........e tacere. adevarul e ca merita, munceste mult fata

333254423776768
Valentin Maxim  •  11 Iulie 2017, 13:03
Postat de simonhalep pe 11 Iulie 2017, 09:26

Profitoarea asta mică are noroc că stă serena pe bară. Deşi, dacă se supără serena, o bate pe piticanie şi în luna a noua de sarcină. Nu o mai ridicați atâta în slăvi, că acu abia îi ajungi cu prăjina la rât, d'apoi după.

nu este adevarat, nu am aceeasi parere :)

333254423776768
Valentin Maxim  •  11 Iulie 2017, 13:01

ma intreb ce a gresit konta cand a zis ca a fost jignita, aducandu-si aminte de meciul de fedcup. pana la urma, chiar daca au gresit arbitrii, e o alta discutie. ce ai cu jucatoarea?ea munceste, isi face treaba, de ce sa o jigneasca?asa e natura noastra, a romanilor:nepoliticosi, nemanierati, grobieni,marlani. hai sa fim seriosi. are dreptate Konta. a fost jignita, trebuie sa-si ceara scuze cine a facut-o. este absolut normal. nationalitatea sau sangele ei nu are nici o importanta. Tin insa sa precizez ca sunt fan al Simonei de 5 ani de zile si cred in ea, am pronosticat ca va ajunge nr 1 in lume si se va mentine acolo, pentru ca e cea mai buna(in absenta Serenei Williams, aia e Dumnezeu in tenis) . Hai Simona! trage tare, suntem alaturi de tine. Doamne ajuta!

Vezi toate comentariile (120)
Comentează
Close