SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP - LOCUL 1 WTA

Luminița Paul despre performanța imensă a Simonei Halep: "Drumul cu spini spre locul 1"

Articol de - Publicat sambata, 07 octombrie 2017 11:59

Tenisul a decis s-o testeze serios pe Simona Halep anul acesta, înainte de a-i acorda răsplata aurită: poziția de lider mondial.

A făcut ca mereu totul să depindă de ea, să mai demonstreze o dată că acel loc privilegiat i se cuvine, i-a pus pe umeri presiune și a invitat-o să o gestioneze. Și primele tentative s-au terminat în lacrimi și dezamăgire.

La Roland Garros, la Wimbledon, la Cincinnati s-a aflat mai aproape sau mai departe de atingerea țintei, dar nu s-a întâmplat. La Beijing însă, totul s-a legat. A fost săptămâna eliberării și a răzbunării pozitive. Pentru că săptămâna aceasta a jucat cu determinare, fără să facă pasul înapoi, fără să-și lase mintea dominată de dubii.

Toate victoriile importante, la Maria Șarapova, la Daria Kasatkina și, mai ales, la Jelena Ostapenko, au dus-o spre locul de număr unu mondial, într-o dimineață de octombrie în cețosul Beijing.

Așa e, e un circuit feminin volatil, în care anul acesta s-au aflat în fruntea clasamentului deja 4 jucătoare. Simona e a cincea. Absența Serenei face ca lucrurile să fie și mai încurcate. Însă Halep și-a cucerit poziția de lider în luptă directă și ca rezultat al acumulărilor din ultimii ani.

Acumulări de toate felurile: experință, inclusiv negativă, situații noi, progres în joc, tărie mentală arătată în multe momente importante. E singura jucătoare care nu a părăsit Top 10 de când a urcat acolo, între cele mai bune din lume.

Constanța la nivel înalt e recompensată până la urmă, așa cum s-a întâmplat întotdeauna, în orice situație.

Nimeni nu devine lider mondial din întâmplare.

Doar că Simona a trebuit să smulgă mai mulți spini înainte de a strânge în brațe acel unu imens, din trandafiri roșii.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (11)
tihi
tihi  •  08 Octombrie 2017, 10:50

Felicitari ! Dar sa remarcam faptul ca au fost si altii nr. 1 mondial,dar nu s-a facut o sarbatoare nationala din acel lucru. Clasamentul este doar al WTA,este unul mobil si locul trecator...azi esti nr. 1 maine poate pe locul 5.Ce ramane victoriile rasunatoare in grand slamuri,cea ce lipseste Simonei!Nu de mult Muguruza a detronat pe Pliskova devenind nr. 1, si in Spania a aparut doar o mica stire aproape neobservata. Foarte multe jucatoare au fost nr. 1,unele chiar de mai multe ori,dar toate au savurat reusita modest si fara excese !Poate deja peste cateva zile parasesti primul loc,deci nu este ceva iesit din comun ! Nu se compara cu o medalie de aur,argint sau bronz la CM,CE sau olimpiade.Tenisul in circuite WTA,nu aduce nimic tarii,doar sportivei,fiind individual si profesionist.

dubluv
dubluv  •  07 Octombrie 2017, 15:33
Postat de Robert Damian pe 07 Octombrie 2017, 14:22

Daca te-ai privii in oglinda,ai descoperii o anomalie infinit mai mare!!!! Ai curaj?????

la cat de desprins de realitate... in mod sigur are. Oglinda insa nu.

194362334230310
Robert Damian  •  07 Octombrie 2017, 14:22
Postat de simonhalep pe 07 Octombrie 2017, 13:47

aveți și voi, loverii, motiv minuscul de bucurie. campioana voastră fără trofee de GS în palmares e nr. 1 WTA. o anomalie. la fel cum e și ea.

Daca te-ai privii in oglinda,ai descoperii o anomalie infinit mai mare!!!! Ai curaj?????

Vezi toate comentariile (11)
Comentează